27 Vakantiedagen

Vliegen naar Japan

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Japan via:

Japan is een westers land in Azië en neemt een belangrijke plaats in op de handelsmarkt van de wereld. Hierdoor is Japan van over de hele wereld goed bereikbaar en kun je op verschillende luchthavens vliegen. De meeste toeristen vliegen naar Tokyo en beginnen hun reis daar. Maar er zijn andere internationale luchthavens van waaruit je je reis in Japan kunt beginnen of eindigen. De luchthavens van Osaka, Nagoya, Fukuoka, Kagoshima, Naha, Niigata, Kumamoto, Nagasaki en Sapporo hebben ook internationale verbindingen. Tokyo, Osaka en Nagoya Airport zijn de enige vliegvelden die verbonden zijn met de hele wereld. De overige luchthavens hebben alleen verbindingen met landen in Azië, voornamelijk met Hong Kong (China), Shanghai (China), Seoul (Zuid-Korea) en Taipei (Taiwan). Vanuit Nederland is het alleen mogelijk om rechtstreeks te vliegen op Tokyo. Een directe retourvlucht naar Japan kost gemiddeld €800. Een vlucht met overstap kost ongeveer €500. Vluchten naar Japan worden o.a. verzorgd door Japan Airlines, KLM, Lufthansa, All Nippon Airways, China Airlines, Japan Airlines, Emirates, Alitalia en British Airways. KLM is de enige luchtvaartmaatschappij die vanuit Nederland rechtstreeks naar Tokyo vliegt. Een directe vlucht duurt ongeveer 11,5 uur. Een vlucht met overstap duurt gemiddeld 15 uur.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Japan

  • Als je het niet erg vindt om één of meerdere keren over te stappen kun je proberen of er verschil zit in prijs met het aanvliegen op andere steden dan Tokyo vanuit Amsterdam of Brussel.
  • Als je genoeg tijd hebt, en het niet erg vindt om een nachtje door te halen, kun je kijken of er nachtvluchten en/of hele vroege vluchten in de ochtend zijn. Deze vluchten zijn vaak een stuk goedkoper dan vluchten overdag of ’s avonds.

Vliegen naar Japan vanuit andere landen in Azië

Je kunt Japan combineren met andere landen in Azië. Vanuit alle landen in Azië is het mogelijk om naar Japan te vliegen. De luchtvaartmaatschappijen die o.a. deze vluchten verzorgen, zijn: Air Asia, Singapore Airlines, China Eastern, Malaysia Airlines, Korean Airlines en Japan Airlines.

Binnenlandse vluchten in Japan

Door de vele aanwezige luchthavens in Japan is het mogelijk binnenlandse vluchten te maken. De maatschappijen die binnen Japan vliegen zijn Air Asia, Japan Airlines, All Nippon Airways, Japans Trans Ocean Air, SAT Airlines, Peach Airlines en Jetstar.

Tokyo Airport

In ongeveer één uur reizen met de express trein vanuit het hart van Tokyo vind je de Narita International Airport, waar de meeste internationale vluchten vertrekken en aankomen. Andere internationale vluchten komen aan en vertrekken van Haneda Airport. Dit vliegveld is per monorail 30 minuten van Tokyo verwijderd.

Kansai International Airport

Kansai International Airport is het vliegveld van Osaka. De meeste mensen vliegen naar deze luchthaven voor de steden Kyoto, Osaka, Nara en Kobe. Het vliegveld is vanuit Osaka het makkelijkst en snelst te bereiken vanuit het Nankai Namba Station. Een ticket kost ongeveer €11 en de rit duurt 35 minuten. Er zijn goedkopere maar minder snelle alternatieven, zoals de Nankai Airport Express trains. Deze duren 45 minuten en kosten ongeveer €7.

Central Japan International Airport

Central Japan International Airport is de toegangspoort tot centraal Japan en de Japanse Alpen. Het vliegveld ligt in Nagoya. Vanaf deze luchthaven vertrekken en arriveren veel vluchten vanuit Europa, Noord-Amerika en Azië. Op de luchthaven vind je veel winkels. Hier komen voornamelijk veel Japanse toeristen op af.

Fukuoka International Airport

Fukuoka International Airport wordt gezien als de belangrijkste luchthaven van west-Japan. Het vliegveld is dichtbij Fukuoka gelegen en wordt voornamelijk gebruik voor vluchten naar en vanuit Aziatische landen en binnenlandse vluchten.

Naha Airport

Naha Airport is het belangrijkste vliegveld van het eiland Okinawa. Vanuit Naha Airport vlieg je naar binnenlandse bestemmingen en naar Beijing, Hong Kong, Pusan, Seoul, Shanghai, Taichung en Taipei.

Nagasaki Airport

Nagasaki Airport is het vliegveld van de omgeving Nagasaki. Vanaf dit vliegveld vlieg je naar binnenlandse bestemmingen en naar Shanghai en Seoul.

New Chitose Airport

New Chitose Airport is het belangrijkste vliegveld van Hokkaido, gelegen in Sapporo. Vanaf deze luchthaven kun je vliegen naar binnenlandse bestemmingen en naar verschillende landen in de wereld, maar voornamelijk Azië.

Vliegtickets naar Japan boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Japan boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Japan niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar Japan vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, kunnen er flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Japan via:

Bezienswaardigheden Japan

Alle bezienswaardigheden in Japan

Vliegtickets naar Japan


Hotels in Japan zoeken

Hotels in Japan zoeken

Boek je rondreis naar Japan

Riksja Travel
1. Riksja Travel

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps en individueel.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Japan rondreizen
Vanaf €107 incl. vliegticket

Vliegtickets Japan

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Japan
V.a. 456

Volg ons op Facebook