• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Riga ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

15 Riga reiservaringen en tips

Geweldig

13%

Tof

60%

Wel oké

20%

Niet zo

7%

Vreselijk

0%

  • Profiel Laura
    Laura op 23-05-2019
    36 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Verliefd op Riga”

    Riga is een leuke bestemming voor een weekendje weg en uitvalbasis voor een langere reis door Letland. Riga is het grootste stad in de Baltische landen. Riga heeft een zeer gunstige ligging voor handel en is eeuwenlang een magneet geweest voor mensen uit verschillende hoeken, o.a., Nederlanders. Deze rijke en soms turbulente geschiedenis zie je op elke stap,. Er zijn veel leuke restaurantjes, cafés, concerten enz. Elke keer smaakt het naar meer.
    Must see: het oude stad, Art Nouveau wijk, centrale markt, bezettingsmuseum, kunstmuseum.
    Proef: beer district, folkklubs Ala.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vicky & Joris
    Vicky & Joris op 21-05-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    2

    “Mooie stad waar weinig te beleven valt”

    De hoofdstad van Riga, is hoewel het een mooie stad is, geen goede citytrip bestemming. Wij bezochten deze stad tijdens onze rondreis in de Baltische Staten (Estland, Letland & Litouwen) en zijn blij dat we het gezien hebben tijdens deze reis, maar wij kunnen het zeker niet aanraden als citytrip bestemming. Bij aankomst is het zoeken naar een parkeerplek er al een opdracht op zijn eigen. De stad zelf, heeft wel een paar mooie gebouwen om te bekijken, maar wij misten een nogal bruisende stad met een gezellige stadskern, welke hier ontbrak. Tijdens ons bezoek aan de stad hadden we dan wel geluk dat de Duitse beren in allerlei kleuren en motieven er op bezoek waren, waardoor dit een extra troef was. Wij hadden in de stad alles op ongeveer een halve dag gezien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura Visser
    Laura Visser op 12-05-2019
    24 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Een rustige stad met charme!”

    Riga is een vriendelijke stad om een aantal dagen te vertoeven. Een stad die met het OV makkelijk te bereiken is. Riga zelf is klein, waardoor je er snel doorheen bent, maar dan juist lekker op een terrasje kunt gaan zitten om van de rustige sfeer te genieten.
    Aanrader qua eten; geroosterde roggebrood met kaassaus en knoflook. Overheerlijk!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Richard Tronco
    Richard Tronco op 11-05-2019
    35 landen bezocht • 45 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Mooie stad”

    Wij zijn 4 dagen in Riga geweest voor een stedentrip. De stad heeft ons flink verbaasd en verrast. Er is veel te zien en te doen en alles kan lopend. Wij hebben een gratis wandeltour gedaan waar iemand ons veel heeft verteld over de stad en het verleden. Na een dag met flink wat km in de benen kom je tot rust op het grote plein bij een van de vele kroegjes.
    Laat Riga je positief verrassen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michel Bosch
    Michel Bosch op 11-05-2019
    44 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Leuke gezellige stad voor een fijn citytripje”

    Riga is een zeker een leuke stad op slechts 2 uurtjes vliegen. Het is wat oostblokkerig, en dat is natuurlijk niet vreemd. Maar ook zijn er tegenwoordig gezellige terrasjes en pleintjes te vinden. En een hele wijk vol Jugendstil gebouwen. Er is een oorlogsmuseum, maar ook is er net buiten de stad een openlucht museum met schattige huisjes. De parken zijn prachtig en veel bruidsparen komen hier foto's maken. Ongelofelijk hoeveel bruidsparen we in 3 dagen gezien hebben. Maar wat ons vooral bij zal blijven zijn de vele koffiehuizen waar je voor een paar centen de heerlijkste koffie varianten kunt drinken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Boon
    Anne Boon op 05-05-2019
    32 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Kleine en knusse stad”

    Gezien de goedkope ticketprijzen zijn wij in Riga beland. Het was een leuke, knusse stad, maar langer dan een paar dagen zou ik er niet verblijven. Wij zijn de laatste dagen het binnenland ingetrokken en hebben oude kastelen in Sigulda bezocht. Erg leuk, maar ook erg koud (december)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leonie
    Leonie op 03-05-2019
    24 landen bezocht • 14 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Riga is leuk!”

    Riga is leuk (!), goed betaalbaar en nog niet zo druk bezocht door de massa. Een knus stadje met mooie straatjes, leuke pleintjes, markten (bezoek bijv. de grote centrale markt waar in elke hangar iets anders te verkrijgen is), verschillende soorten gebouwen (vanwege de vele bezettingen) en heerlijke zomeravonden in het park of aan het water. Er hangt een relaxed sfeertje en alles is op loopafstand. Ben je de weg even kwijt dan is iedereen bereid je verder te helpen. Pak je een fietsje, dan zou je naar de overkant van de westerlijke Dvina kunnen fietsen of de wijk Maskavas met zijn houten huizen bezoeken, waar de stad een wat rauwer randje krijgt. Ook is het leuk om in de zomer het foodfestival in het Kalnciema Street Quarter te bezoeken (elke woensdag), waar ook live muziek is (ook op donderdagen). Deze wijk ligt buiten het oude centrum. Het is maar een kleinschalig festivalletje, anders dan we hier misschien gewend zijn ook, maar hier zijn veel jonge mensen te vinden en we hebben hier een leuke avond gehad!
    In twee dagen kun je eigenlijk al wel heel veel zien. Mocht je wat langer willen blijven dan is het leuk de omgeving van Riga ook te verkennen. Zo pak je bijv. de fiets of trein naar de badplaats Jurmala of bezoek je Kmeri NP of Gauja NP.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Steven Tielen
    Steven Tielen op 30-04-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Raggen in Riga!”

    Met vrienden is dit de perfecte weekendbestemming! Lekker compacte stad met voldoende te zien voor twee dagen, kun je de rest van de tijd relaxed genieten van een hapje of een drankje op een van de terrasjes van Riga.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joke Vos
    Joke Vos op 20-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Leuke gezellige stad”

    Riga heeft een super leuk oud centrum met veel gezellige restaurants en op het plein in het centrum is een rock en roll café waar 's avonds live muziek is. Ze hebben er heerlijke cocktails en de sfeer is super. Ook zijn er veel leuke kleine winkeltjes. Als het lekker weer is, is het leuk om met de trein naar jurmala te gaan. Prachtig strand en even heel iets anders

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danice Winkelhorst
    Danice Winkelhorst op 14-04-2019
    36 landen bezocht • 16 reviews • 7 waarderingen
    3

    “Toeristisch”

    Riga is uitgevonden voor en door groepjes reizigers. Het is goedkoop, lekker eten, goeie barretjes en clubs, prima accommodaties (bijvoorbeeld Seagulls Garret Hostel). Ik had het gevoel dat er veel jongeren waren die samen een weekend weg gingen, maar door naar de mooie parken te gaan waren de toeristen makkelijk te ontwijken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Stedentrip Riga boeken – onze tips!

Deel jouw Riga reiservaring en tips!

Ben jij in Riga geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief