• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Salzburg ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Salzburg reiservaringen en tips

Geweldig

33%

Tof

44%

Wel oké

22%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Elena op 06-05-2019

    “Klein maar fijn”

    Deze stad is niet zo groot maar zeker een aanrader, ook als je niet wil skiën. Je kunt hier prachtige wandelingen maken met de hond en genieten van een apfelstrüdel na. Ook met kinderen is hier genoeg te doen en is het dan juist fijn dat het niet zo'n grote stad is.

  • Jeffrey kapteijns op 11-04-2019

    “Lekker genieten”

    Als je naar oostenrijk wil voor het skieeen zit je daar goed. Maar als je wilt geniet van de natuur ben je ook daar zeker op de juiste plek. Word wakker met de zon die achter de bergen tevoorschijn komen, ga heerlijk wandelen, of bezoek een grot of waterval. Ook ben je vanaf Salzburg zo bij sell am zee om lekker op het meer daar te zwemmen. Het ligt centraal waardoor je overal verschillende bezienswaardigheden kunt bezoeken. De stad zelf is ook prachtig om te zien, persoonlijk vind ik wel dat je hem in 2 dagen gezien hebt. Maar door de ligging kun je je er prima voor lange tijd vermaken. Zeker de moeite waard!

  • Annet De Reiziger op 14-12-2017

    “Kleiner dan ik had verwacht”

    Ik dacht aan een grote stad, maar dit was helemaal niet zo. In een paar uur kan je alles zien te voet. Ik vond het niet super en zou er niet meer terug gaan. makkelijk te bereiken per trein als je in een andere plek logeerd. Wandel de heuvel op voor uit zicht (zie foto)

  • op 27-11-2017

    “Kleinschaliger dan Wenen, maar net zo charmant”

    Salzburg is een klassieke stad met veel kunst, cultuur en fraaie architectuur. Er is veel klassieke muziek te horen in de straten. Met name rondom kerst hangt er een gezellige sfeer met allerlei lichtjes. Het is minder groot dan Wenen, maar net zo leuk. Het is zeker de moeite waard!

  • Jose van Beek op 26-11-2017

    “Mooie oude stad & prachtige opera ”

    De gebouwen en kerken zijn hier prachtig om te bezichtigen. Ook de parken zijn hier erg mooi. Wij zijn hier in de zomer geweest en dan is het heerlijk om hier door te bergen te wandelen. We hebben hier ook een opera bezocht, daar is het bij uitstek de goede stad voor.

  • Yorben Schulpen op 26-11-2017

    “Pittoresk Oostenrijk”

    Deze stad, aan de voet van de alpen, is erg leuk om een dagje, tussen het skiën door, te bezoeken. Erg leuke steegjes en pleintjes en langs de rivier kan je ook heerlijk wandelen. Aanraders zijn het kasteel Hohensalzburg, Hangar 7 en Salzwelten (iets buiten de stad).

  • Sarah Brouwer op 23-11-2017

    “Mozart”

    Dit is een hele bijzondere stad. Stop hier vooral eens, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent naar de wintersport. Mozart heeft hier gewoond en je kan hier dan ook de echte Mozartkugel kopen. Dit zijn een soort bonbons. De stad is vrij wijds opgezet en is prettig om doorheen te wandelen. Loop langs het water en wandel de kleine zijstraatjes in. Neem een windjack mee, want het kan hier nog best waaien.

  • Richard Piersma op 21-11-2017

    “Oostenrijk op z'n mooist!”

    Oostenrijk is en blijft één van mijn lievelingslanden. De natuur, de sfeer, de bevolking.. alles is hier zo mooi! Heerlijk de auto pakken een door Salzburg rijden.. hier en daar een restaurantje of marktje bezoeken en je vermaakt je volledig. De dom van Salzurg moet men op zijn minst bezocht hebben.

  • Jasper Brands op 19-11-2017

    “Mooie stad! ”

    Salzburg is extra leuk als je de film 'Sound of Music' hebt gezien. Wij zijn twee dagen in Salzburg geweest en verbleven op een camping net buiten de stad, met de bus waren we binnen 20 minuten in het centrum, ideaal! Je kunt met een kabelbaan naar boven, naar een klooster, vanwaar je uitzicht hebt over de hele stad. Extra mooi met zonsondergang! Verder is het leuk om naar de Mirabell garten te gaan en naar het huis van de Sound of Music net even buiten de stad. Vanuit Salzburg kun je ook een bezoekje brengen aan de ijsgrotten (op ongeveer een uurtje rijden van de stad af). Kortom, leuke bestemming om 1 of 2 dagen te zijn tijdens je reis door Oostenrijk!

Salzburg stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Salzburg reiservaring en tips!

Ben jij in Salzburg geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief