Wenen ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

23 Wenen reiservaringen en tips

Geweldig

17%

Tof

52%

Wel oké

22%

Niet zo

9%

Vreselijk

0%

  • Profiel Esmee
    op 21-05-2022
    13 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Adembenemende gebouwen en architectuur”

    Wenen is de schoonste stad die ik ooit heb bezocht, en wellicht ook wel de mooiste. Slenterend door de straten, heb ik alleen maar genoten van de mooie uitzichten. In de binnenstad waren de gebouwen stuk voor stuk prachtig. Mijn favoriete bezienswaardigheden waren toch wel de Hofburg (Sisi Museum), Wiener Staatsoper en Karlskirche. Een ander hoogtepunt vond ik ook het Natuurhistorisch museum van Wenen. Zeker een aanrader als je genoeg tijd hebt. Schloss Schönbrunn en Belvedere kun je ook niet missen, al is het maar om ze alleen even van de buitenkant te bekijken.

    Het enige wat ik echt een beetje vond tegenvallen waren de eetgelegenheden in Wenen. Voor een simpele schnitzel met friet en salade ben je al snel meer dan 20 euro kwijt. De mensen vond ik wel vriendelijk, maar ik weet niet of dat komt doordat ik goed Duits spreek en dus niet hoef over te schakelen op het Engels.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bianca Akkermans
    op 29-12-2020
    13 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Wenen”

    Elke keer als ik in Wenen ben ontdek ik weer iets nieuws. Er is dan ook zoveel te zien in Wenen dat ik er mijn top 3 uit zal pikken.

    Ten eerste het Sissimuseum. Ook al valt hier je romantische beeld uit de film aan duigen, het is zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Je wordt meegenomen naar de jeugd van de echte Sissi. En natuurlijk hoor je via de audiotour ook wel dingen die wel in de film voorkomen, toch zijn er ook veel aspecten die zijn geromantiseerd voor de film.

    Het Hundertwasserhaus vond ik de eerste keer dat ik in Wenen was al zeer indrukwekkend. Ik wilde een aantal jaar later nogmaals gaan kijken of dit nog steeds het geval was. En ook al kun je er niet in om te kijken, de buitenkant alleen al maakt dit meer dan goed. En dan het feit dat daar ook nog gewoon mensen in wonen, waar de toeristen (ik dus ook) de hele dag naar staan te kijken. Best vreemd eigenlijk.

    De Spaanse rijschool mag in dit rijtje dan ook niet ontbreken. Deze rijschool is de oudste ter wereld, waar de beroemde Lipizzaners getraind worden. Een paardenshow kun je in het weekend gaan bekijken, als je dit echter te prijzig vindt is een training een goed alternatief. Een rondleiding door de stallen is voor iedereen die van paarden houdt een echte aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robert
    op 19-05-2019
    14 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Romantisch Wenen”

    Een aantal jaar geleden een stedentrip naar Wenen geboekt. En dat viel niets tegen. Het is een prachtige en schone stad. Wij gingen rond kerst. Echt een aanrader om rond die tijd te gaan. Wat was de stad prachtig versiert en er waren hele leuke kerstmarkten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dion Koesoemo Joedo
    op 04-05-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    2

    “Te toeristisch”

    Wenen heeft helaas niet mijn hart gestolen. Het is een drukbezochte stad en op een vervelende manier toeristisch: dure koffie, veel mensen die iets van je willen.
    Toegeven: de stad heeft mooie, klassieke gebouwen en voelt het ruim opgezet. Het centrum is compact waardoor de highlights goed te voet te bezichtigen zijn.
    Een avond naar de opera is een aanrader (let op: semi-nette kleding vereist).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 03-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Wenen met zon! ”

    Afgelopen April (2019) naar Wenen geweest. Wenen is erg veelzijdig, niet al te goedkoop maar goed te doen.
    Veel musea, oude gebouwen en goed eten. Ook de orginele Sachertorte cake komt hier vandaan, wij hebben de Sachertorte cake gegeten bij het Sachertorte cafe wat ik zeker kan aanraden! Alles is ook vrij dichtbij elkaar in het centrum. Voor daar buiten hadden wij een metro kaart, wat ik persoonlijk heel fijn vond. Wij hebben Wenen meegepakt in een korte reis, en waren maar 2 dagen in Wenen, maar we hadden ons er zeker langer kunnen vermaken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leonie
    op 03-05-2019
    24 landen bezocht • 14 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Voor kunstliefhebbers een must go”

    Als ik denk aan Wenen denk ik aan toffe musea (maar daar ligt dan ook mijn interesse) en met name het Leopold museum, waar werk van bekende kunstenaars als Schiele en Klimt te bewonderen is. Alleen daarvoor al zou je nog een keer terug gaan! Ook de gebouwen in de stad zijn prachtig en geven een romantisch sfeerbeeld. Heerlijk om een beetje rond te slenteren en te genieten van hetgeen wat de stad te bieden heeft. En je zou natuurlijk een operabezoekje mee kunnen pakken.
    Als je de tijd hebt is het leuk om ook de omgeving van Wenen mee te pakken, deze is prachtig! Wandelen en picknicken in de bergen, zwemmen in meertjes en ijskoud water uit de natuur tappen om je dorst mee te lessen. Prima combi toch:)?!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska Van Vooren
    op 01-05-2019
    34 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Een stad voor museumliefhebbers!”

    Wenen is een prachtige en schone stad waar je makkelijk een paar dagen kan vertoeven. Wenen staat vooral bekend om de paleizen die je kan bezoeken. De bekendste twee zijn Schönbrunn en Belvedere. Vooral de eerste vond ik echt de moeite waard. Het Belvedere vond ik persoonlijk tegenvallen.

    Daarnaast kan je nog talloze musea bezoeken. Zelf vond ik Die Weltmuseum fantastisch (vergelijkbaar met het Volkenkunde en Tropenmuseum). De National Library is zeker een bezoekje waard. Fantastisch oude bibliotheek met honderden boeken.

    Tip: verblijf langer in Wenen dan dat nodig is zodat je een daguitstap naar Bratislava kan maken. Ik was in totaal 5 dagen in Wenen en ben daarvan 1 dag naar Bratislava geweest.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amanda
    op 01-05-2019
    39 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Fan van kerstmarkten? Gaan!”

    Als je fan bent van kerstmarkten, bezoek deze stad dan zeker in december voor de kerstdagen! Wij trokken er 2 volle dagen voor uit, en het is zeker leuk en geeft een aparte sfeer. Er zijn vele kerstmarkten verspreid door heel Wenen en het heeft zo'n leuk en gezellig sfeertje! De kerstmarkten zelf zijn erg duur, maar sommigen zijn ook zeker mooi. Er zijn grote(re) markten, zoals bijv. bij Schonbrunn en die op de Rathausplatz, maar je hebt ook juist wat kleinere markten. Wij waren wat aan het ronddwalen in district 7 toen we opeens een hele leuke lokale markt tegenkwamen (waar bijna geen toerist te bekennen was, alleen maar locals die hier stonden!) Vergeet als je hier bent ook zeker niet om een free walking tour te doen, heel leuk om de stad zo een beetje te leren kennen en de gidsen weten veel van de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 30-04-2019
    40 landen bezocht • 79 reviews • 126 waarderingen
    5

    “Weelderige stad met het sprookje van Sissi”

    Wenen is een stad die ons enorm heeft verrast. We waren zeker voorbereid op de romantiek die er nog steeds rondom het sprookje van Kaiserin Sissi heerst, maar dat de hele stad de elegantie uit die tijd ademt, dat hadden we absoluut niet verwacht.

    Wij hadden een hotel in het MuseumsQuartier, een wijk met topmusea, hippe winkelstraten en gezellige restaurants. Met de metro op loopafastand waren wij zo in het echte stadscentrum. Door middel van een wandelroute hebben wij Wenen ontdekt; de wandeling leidde ons langs alle toeristische hoogtepunten van Wenen.

    Erg indrukwekkend vonden wij de Weense Staatsopera, Schloss Belvedere, het keizerlijk Paleis Hofburg, de Spaanse Rijschool, de Heldenplatz, de Stephansdom, het Rathaus en natuurlijk het betoverende Schloss Schönbrunn. Op veel plekken voel je gewoon de romantiek uit de tijd van Kaiser Franz Joseph en Kaiserin Sissi. De elegantie uit die tijd proef je ook, letterlijk en figuurlijk, bij Hotel Sacher. Hier serveren ze een chique kopje koffie met Sacher torte. Het is niet goedkoop, maar naast dat je romantiek koopt, is de smaak en kwaliteit wel uitmuntend.

    Wenen heeft ook diverse stadsparken, die met de naam Stadtpark vonden wij het mooist. Met de vijvers waarin eendjes rondzwemmen heeft het zowel overeenkomsten met het Retiro park in Madrid en Margareth Island in Boedapest.

    Schloss Schönbrunn was voor ons de crème de la crème. Hier beleef je de episodes van Kaiserin Sissi één voor één opnieuw. Alles is er chique en romantisch: uiteraard het paleis, maar ook de weelderinge tuinen met schitterende bloemen en elegante fonteinen. Alles van Habsburgse sprookje klopt: Schloss Shönbrunn ademt de hoofse liefde van weleer.

    Ook cultuurliefhebbers in het algemeen en zij die van (klassieke) muziek en geschiedenis houden, komen in Wenen meer dan voldoende aan hun trekken. Er worden met grote regelmaat concerten gehouden, waarvoor ter plekke meestal nog kaartjes beschikbaar zijn. Tot slot kun je natuurlijk niet uit Wenen weg, voordat je de echte Wiener schnitzel hebt gegeten (zelfs al wordt er beweerd dat deze hier oorspronkelijk niet eens vandaan komt ….)

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kelly van Kollenburg
    op 24-04-2019
    20 landen bezocht • 28 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Gezellige stad”

    Gezellige stad doordat de mensen heel vriendelijk zijn. Je kan er veel zien en ook nog eens erg lekker eten. Ook het kasteel van sisi is zeker de moeite waard. Erg groot en heel veel mooie versieringen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Wenen stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Wenen stedentrip aanbieders

Deel jouw Wenen reiservaring en tips!

Ben jij in Wenen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?