Reiservaringen Roemenië, verhalen en tips over Roemenië vakanties

Roemenië essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 3 uur
Richtprijs retourticket: € 100
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, hepatitis B, rabiës, tekenencefalitis, tuberculose.


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Roemenië

Roemenië is een land dat door reizigers nog ontdekt moet worden. Je vindt er oude boerendorpjes, historische kastelen en kathedralen, uitgestrekte natuur, ruige gebergten, gastvrije bewoners en de interessante hoofdstad Boekarest. Om het echte Roemenië te ontdekken, moet je het binnenland in, naar kleine boerendorpjes waar de tijd sinds de jaren ‘50/60 stil lijkt te staan. Roemenië heeft ook een aantal unieke diersoorten en is berucht om de mythe van Dracula, wiens kasteel je kunt bezoeken in het ongerepte, ruwe Transsylvanië.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Roemenië

Verrassend Boekarest

Boekarest

Boekarest mag dan misschien niet de mooiste hoofdstad van Europa zijn, het is wel een interessante plaats. De stad bestaat uit een combinatie van statige gebouwen en vervallen grijze flats, maar heeft ook steeds meer moderne kanten. Het is een typische studentenstad met een aantal hippe bars en shops. Als je door de verkeerschaos en zwervers heenkijkt, kan Boekarest verrassen.

Bran kasteel: het huis van Dracula

Het beroemdste kasteel van Roemenië is dat van Dracula. Het Bran-kasteel is gelegen op de top van een rots en omringd door bossen, in de ruige en ongerepte regio die Transsylvanië heet. Hoewel het slechts een mythe is dat Dracula hier daadwerkelijk gewoond heeft, is het ietwat spooky kasteel met rode daken en vele torentjes het bezoeken waard.

Karpaten & Fagaras gebergte

Roemenië herbergt schitterende ruige natuurgebieden, zoals de Transsylvanische Alpen (zuidelijke Karpaten). Je kunt er goedkoop skiën, maar ook hiken en mountainbiken. Zowel de Karpaten als het Fagaras gebergte lenen zich hier goed voor. Je kunt er zeldzame diersoorten spotten zoals beren, wolven, lynxen en bizons. Nog een tip: de Transfagaras, een prachtige autoroute die loopt langs hoge bergpieken en groene valleien.

< Lees minder

15 Roemenië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,0

Op basis van 15 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,3

  • Gastvrijheid: 8,3

  • Natuur: 8,3

  • Stranden: 7,0

  • Eten: 7,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Roemenië.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,3

    27 landen bezocht
    26 reviews
    12 waarderingen

    “Mooi, goedkoop en nog niet zo toeristisch”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd september 2015 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Roemenië, nog een echte parel in oost-europa. Tegenwoordig kun je er voor een paar tientjes heenvliegen, ideaal! Zo kun je goedkoop naar Cluj en goedkoop naar Timisoara vliegen. Tijdens mijn rondreis in Roemenië zijn we onder andere naar Timisoara, Dracula kasteel en naar Boekarest geweest. De mensen zijn hier echt super gastvrij (natuurlijk niet allemaal). In Boekarest vond ik het parlementsgebouw wel erg indrukwekkend! Het draculakasteel was wel een beetje ''toeristisch9;', té toeristisch zelfs.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Roemenië:

    Timisoara • Boekarest • Draculakasteel

    Mijn Roemenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    36 landen bezocht
    45 reviews
    57 waarderingen

    “Natuur, strand en cultuur van weleer”

    Geplaatst 24-11-2017 • gereisd augustus 2016 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Onze eerste kennismaking met Roemenië was een stedentrip naar Boekarest. Omdat wij met interrail vanuit het weelderige Wenen kwamen aangereisd, kregen wij in eerste instantie te maken met een soort van cultuurshock. De historische stad van Boekarest heeft mooie gebouwen en gezellige terrasjes, maar op het moment dat je buiten het centrum komt tref je grauwe gebouwen met vieze ramen en parken met dorre planten en struiken. Dit is vooral heel jammer van het toch wel indrukwekkende Regeringsgebouw en het anders zo mooie Cismigiu Park.

    Toch is het Cismigiu Park een must-visit als je in Boekarest bent. Het doet enorm denken aan het El Retiro Park in Madrid. Je kunt er heerlijk wandelen en een tochtje over het meer maken met de kano of waterfiets voor slechts 5 euro (zomer 2016) per waterfiets / kano per half uur.

    Wij verbleven vier dagen in een hostel met een rooftop bar dat een waanzinnig uitzicht over het historische centrum van Boekarest gaf. In de buurt zijn tal van gezellige terrasjes en knusse restaurantjes. Vrijwel alle internationale keukens zijn vertegenwoordigd, al dan niet met een Roemeens tintje. In de zomermaanden is er in de stad een food court opgesteld met meerdere foodtrucks rondom een sfeervol terras. Ideaal wanneer er verschillende maaltijdwensen binnen het reisgezelschap zijn en je toch samen wilt eten. Je moet veelal contant betalen, maar er zijn voldoende pinautomaten in de stad te vinden.

    De bezienswaardigheden in het historisch centrum zijn op loopafstand van elkaar en zijn in een dag te bezoeken. Op internet zijn praktische wandelroutes te vinden. Wil je ook de high-lights van Boekarest buiten het centrum bezoeken, dan kun je heel eenvoudig en voordelig gebruik maken van de metro. Zo zijn er aan de rand van de stad ook nog een aantal leuke parken te vinden en hier is ook de Arcul de Triumf, de Arc de Triumphe van Boekarest gesitueerd. Het is een herbouwd exemplaar van de triomfboog uit 1878 toen in Roemenië de onafhankelijkheid werd uitgesproken.

    Wij hebben de drukte van de stad afgewisseld met een dagje strand in Contstanţa. De treinreis van circa twee uur heen en terug was het waard. Kaartjes voor de trein kun je op de dag zelf nog kopen op het station. Er gaan meerdere treinen per dag heen en terug. Houd er wel rekening mee dat in het weekend de Roemenen zelf ook massaal naar de kust afreizen. Contstanţa is een eenvoudige badplaats aan de Zwarte Zee, maar heeft de strand- en watersport liefhebber genoeg te bieden. Vanuit de stad je kun met een zip-line door de bossen en over het strand; een hele leuke ervaring, als is het niet echt spectaculair. De prijzen op het strand liggen erg laag. De huur voor strandbedjes, watersporten en zip-linen, het kost allemaal rond de 5 euro per persoon. Op het strand van Contstanţa staat een erg gezellige strandbar die heerlijke maaltijden serveert tegen een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

    De landschappen, dorpjes en steden die wij passeerden tijdens onze treinritten naar en van Boekarest heeft ons nieuwsgierig gemaakt naar de rest van Roemenië: we komen graag nog eens terug.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Roemenië:

    Cimisgiu Park • Constanţa • Boekarest

    Mijn Roemenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,4

    29 landen bezocht
    1 review
    2 waarderingen

    “Roemenie & Boekarest”

    Geplaatst 20-11-2017 • gereisd augustus 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Inmiddels ben ik 3x in Roemenie geweest. Een aantal keer voor een vrijgezellenfeest en een keer als citytrip in Boekarest. Je koopt voor een paar tientjes al een ticket naar Boekarest dus je kunt low budget naar dit land toevliegen. Boekarest is een erg levendige stad met veel bezienswaardigheden. Je hebt er veel cafe's en discotheken dus een perfecte stad voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest. Als je verder Roemenie ingaat ontdek je veel mooie landschappen. Het is er erg groen. Zelf vond ik het Kasteel van de Dracula echt een bezienswaardigheid, maar hier moet je natuurlijk wel van houden. Kijk verder uit in de stad omdat hier veel scams kunnen zijn. Ook is er veel prostitutie en hier moet je dan ook voor oppassen als je met veel mannen op pad bent. Verder een topland met veel mogelijkheden. Ook camping is trouwens aan te raden!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Roemenië:

    Boekarest • Cluj-Napoca • Sibiu

    Mijn Roemenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 4

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    18 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Roemenië: onbekende schoonheid”

    Geplaatst 18-11-2017 • gereisd september 2015 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Tijdens een missie naar Roemenië geweest en dat is uitstekend bevallen. Het is echt een onontdekt mooi land, waar de contrasten echter nog groot zijn: enorme armoede en rijke huizen wisselen elkaar af. De mensen waren beleefd en gastvrij en ook het eten was erg goed. Het is zeker een aanrader om alle mooie schoonheden van Roemenië te bezoeken. Cluj is een stad met veel mooie, statige gebouwen. Op het centrale plein zitten allemaal restaurantjes waar je uitstekend kunt eten. Als je wat verder van het centrum af zit, is het handig om voor enkele euro's een taxi te huren. Zeker als het donker is. De Sint-Michaëlskerk is een aanrader. Erg mooi en in goede staat. Als je op zaterdag in de stad bent, kun je de vlooienmarkt "Oser" bezoeken.

    Tips: combineer de natuur met een bezoek aan Boekarest.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Roemenië:

    Cluj-Napoca • Suceava • Parc national Calimani

    Mijn Roemenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    31 landen bezocht
    29 reviews
    10 waarderingen

    “Rauw Roemenië”

    Geplaatst 15-11-2017 • gereisd april 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Roemenië vond ik de verrassing van mijn bezochte landen van de afgelopen jaren. Weinig toerisme, armoede maar een oh zo fijne authentieke sfeer in de mooie plaatsen Brasov en Boekarest. En de Roemeense natuur! Die is echt prachtig. Wij waren er begin april, in de stad kwamen de blaadjes al aan de bomen maar in het gebergte van Transylvanie moest alles nog opnieuw tot leven komen. Mooi om te zien dat het leven hier nog erg traditioneel is, paard en wagen wordt hier nog veel gebruikt en op het land wordt nog gewerkt met traditionele methoden. Ook de kastelen in Roemenië zijn het bezoeken waard. Erg mooi afgewerkt en ook hier (misschien omdat het april was) weinig toerisme. Boekarest is een aanrader, erg gezellig compact centrum met leuke tentjes om wat te eten en te drinken/borrelen. En het kost allemaal niets. De Roemeense keuken behoort tot mijn favorieten sinds deze reis. Vooral het restaurant Caru cu Bere is een aanrader. Topkwaliteit Roemeens eten en het kost bijna niets..

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Roemenië:

    Brasov • Transylvanie • Boekarest

    Mijn Roemenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    0 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtige natuur en vriendelijke mensen!”

    Geplaatst 12-11-2017 • gereisd augustus 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Hoewel de Roemenen over het algemeen niet de rijkste mensen zijn van de regio zijn ze erg vriendelijk en behulpzaam. Na een week backpacken (lees: niet schoon) door het Fagarasgebergte kregen we zonder problemen een lift en van een vergoeding wilde de beste man al helemaal niets weten. Boekarest en Brasov zijn mooie steden met een eeuwenoude geschiedenis. Gezellige pleintjes, indrukwekkende kerken en historische gebouwen, ze hebben het allemaal.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Roemenië:

    Fagaras gebergte • Brasov • Boekarest

    Mijn Roemenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    13 landen bezocht
    26 reviews
    15 waarderingen

    “Naar Roemenie ga je voor de natuur”

    Geplaatst 06-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2015 • met partner • zelfstandig

    In de hoofdstad Boekarest kun je 2-3 dagen besteden, vooral in het oude en levendige historishe centrum die nooit slaapt. Een bezoek naar het parlament gebouw (2e grootste gebouw ter wereld) is een must. Hoewel je er maar een klein deel van mag bezoeken, krijg je meteen een idee over de megalomane voormalige dictateur Ceausescu. Met een huur auto of met de trein ga naar de prachtige stad Brasov, tussen de bergen in gelegen. Busteni is een prachtig stadje bij de Bucegi gebergte, dicht bij Brasov. Met de kabelbaan kun je 2200m hoog gaan en daar heb je veel trektochten te kiezen. Sibiu en Sighisoara zijn ook prachtige middeleeuwse steden. Het kastheel van Dracula in Bran lijkt mij overrated, gelukkig ben je daar dicht bij de bergen waar je veel trektochten kunt maken. De mooiste autowegen door de bergen zijn Transalpina en Transfagarasan (open alleen in de zomer, afhankelijk van het weer). Van Transfagarasan (Balea-Lac chalet) kun je trektochten maken tot de hoogste pieken van Roemenie. De uitzicht vanuit Balea Lac chalet over het Fagaras gebergte is ongelovelijk mooi. Een underrated bestemming is bij de Donau in Dubova (Cazanele Dunarii). De mensen zijn gastvrij en je kunt overal heerlijk traditioneel eten. Zeker niet een duur land met veel wandel mogelijkheden, festivals, bergen. En niet te vergeten de stranden. Mamaia is de luxere variant om een paar (dure) dagen bij de Zwarte Zee te besteden. Of de beaten path zijn de stranden van Corbu or Vadu (check voor vergunning) of makkelijker te bereiken Mamaia Nord. Reizen door Roemenie is veilig, blijf gewoon voorzichtig met je geld of telefoon op straat in Boekarest zoals in elke grote hoofdstad in Europa.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Roemenië:

    Transfagarasan • Transalpina • Cazanele Dunarii

    Mijn Roemenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    42 landen bezocht
    40 reviews
    9 waarderingen

    “Timisoara”

    Geplaatst 29-10-2017 • gereisd september 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik heb een weekend in Timisoara besteed. Dit is een studentenstad met verrassingwekkende architectuur en heel veel groen. Omdat we maar een weekend hadden zijn we niet buiten de stad geweest. Eten en drinken is spotgoedkoop net zoals accommodatie. Wij hebben 300 euro betaald voor alles incl vlucht, wat waarschijnlijk voor de Roemeense standaard nog duur is.
    Veel mooie pleinen en kerken of kathedralen. Er is een hele leuke kaart die door de lokale bevolking voor jonge reizigers gemaakt is. Probeer die te vinden, er staan heel leuk tips op!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Roemenië:

    Ortodoxe kathedraal • Park langs het kanaal • Vrijheidsplein

    Mijn Roemenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    20 landen bezocht
    13 reviews
    7 waarderingen

    “Terug in de tijd in Boekarest”

    Geplaatst 26-10-2017 • gereisd juli 2017 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Ik heb Boekarest bezocht samen met een Roemeense vriendin, wat het extra bijzonder maakte. De cutluur is hier heel erg anders dan in West-Europa, vooral onder de oudere bevolking. Vooral een bezoek aan het parlement vond ik de moeite waard, het is zo absurd om hier de verhalen over te horen. Op iedere hoek van de straat zijn verhalen en in sommige gebouwen kun je de kogelgaten nog zien van de revolutie.
    Vergeet ook zeker een bezoek aan één van de mega shopping malls niet! Zulke malls kennen wij niet in Nederland!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Roemenië:

    Boekarest

    Mijn Roemenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    2 waarderingen

    “Roemenié geweldig mooi, gastvrije en behulpzame mensen”

    Geplaatst 01-06-2017 • gereisd juni 2013 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Fancaras bergroute dwars door de bergen. in de hoog gelegen dorpen zijn de mensen erg vriendelijk net als overal
    behulpzaam, eten niet duur erg lekker.de hoofdwegen zijn zeer goed te berijden met onze auto
    nergers geen problemen gehad. het is nu vier jaar geleden dat wij een maand daar geweest zijn.ik zou dol graag terug willen
    maar dan met het vliegtuig .het is bijna 1900km heen en natuurlijk moet je ook nog een keer terug
    in het pension was het ontbijt geweldig.

    Mijn Roemenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    • 13 landen bezocht
      26 reviews
      15 waarderingen
      Geplaatst op 07 november 2017 16:26

      Het heet eigenlijk Fagaras bergroute of beter gezegd: Transfagarasan ;- )

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Roemenië reiservaring!

Ben jij onlangs in Roemenië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Roemenië specialisten

Djoser

Djoser

Djoser is een van de beste reisorganisaties voor verre groepsrondreizen en biedt o.a. een rondreis door Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië.
Bezoek website

Effeweg.nl

Effeweg.nl

Effeweg is specialist in busrondreizen. Een van die reizen is een 11-daagse excursiereis door Roemenië, met o.a. Transsylvanië en de Karpaten.
Bezoek website

SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

Natuurspecialist SNP heeft een individuele wandelvakantie door Transsylvanië, maar ook een internationale groepsrondreis.
Bezoek website

Meer Roemenië reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Roemenië

Vergelijk hotelprijzen Roemenië

Top 3 Roemenië specialisten

Djoser

Djoser

Djoser is een van de beste reisorganisaties voor verre groepsrondreizen en biedt o.a. een rondreis door Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië.
Bezoek website

Effeweg.nl

Effeweg.nl

Effeweg is specialist in busrondreizen. Een van die reizen is een 11-daagse excursiereis door Roemenië, met o.a. Transsylvanië en de Karpaten.
Bezoek website

SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

Natuurspecialist SNP heeft een individuele wandelvakantie door Transsylvanië, maar ook een internationale groepsrondreis.
Bezoek website

Meer Roemenië reisorganisaties