• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Reizen naar Rwanda: álle highlights, info, tips & ervaringen

Rwanda kent een gruwelijk (recent) verleden. Door de verschrikkelijke genocide werden in 1994 bijna een miljoen mensen gedood. In de jaren daarna heeft het land met steun uit het westen een veelbelovende herstart gemaakt. Het ‘Singapore van Afrika’ krijgt langzaam een nieuwe reputatie. De vreedzaamheid, prachtige heuvels en vulkanen en de vele apen trekken toeristen aan. En dan hebben we Vulcanoes National Park, het woongebied van de berggorilla’s, nog niet eens genoemd.

Rwanda ervaringen

8,0 gemiddeld - 3 reiservaringen

Bezienswaardigheden

8,0

Gastvrijheid

8,7

Natuur

9,3

Stranden

6,0

Eten

8,0

Reizigers over Rwanda

 • mvdh

  “Land van duizend heuvels”

  8,0 - mvdh

 • Ankie

  “Land of Thousand Hills”

  7,8 - Ankie

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Rwanda essentials

 • Beste reistijd: December t/m februari en juni t/m augustus
 • Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen.
 • Minimum vliegduur: 9 uur
 • Richtprijs retourticket: € 1000
 • Lokaal prijsniveau: Goedkoper dan Nederland
 • Inentingen: Aanbevolen: DTP, gele koorts, hepatitis A

Hoogtepunten & mooiste plekken in Rwanda

Op zoek naar berggorilla’s

Bij Rwanda denk je wellicht aan ‘Gorillas in the Mist’. Maar oorlogen, boskappingen, stropers en ziekten bedreigen de grootste nog levende mensaap. Door verstandig natuurbeheer groeit de populatie inmiddels wel. Met een beetje geluk kom je na een hike door het regenwoud op een plek waar je de gorilla’s kunt ontmoeten. Je ziet ze liggen, spelen en eten en de kleintjes ravotten wat. Een magisch moment.

De hoofdstad Kigali

Centraal in Rwanda, gebouwd op 4 heuvels, ligt de hoofdstad Kigali. Het is veruit de grootste stad, waar opvallend veel te ontdekken valt. Het Union Trade Center huisvest de modernste winkels van het hele land, en ook de moslimwijk is de moeite waard. Er zijn verschillende musea, waaronder het heftige Genocide Memorial Center. Even buiten de stad ligt Murambi, één van de plaatsen waar in april 1994 zo’n 55.000 mensen werden omgebracht.

Aapjes kijken in Nyungwe Forest National Park

In het zuidwesten komen veel franjeapen voor. Ze leven in grote groepen van honderden exemplaren in het Nyungwe Forest National Park. Er bestaat zelfs een kolonie van wel 400 apen!

Top 3 Rwanda reisaanbieders

Djoser

Djoser

Ervaren specialist in verre groepsrondreizen met kleine groepen en veel individuele vrijheid naar talloze landen in o.a. Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika. Met Nederlandstalige reisbegeleiding.
Bezoek website

TUI

TUI

De grootste allround reisorganisatie van Nederland, met zonvakanties, stedentrips én verre rondreizen (groeps én individueel) naar landen over heel de wereld.
Bezoek website

Cheaptickets.nl

Cheaptickets.nl

De ‘Nummer 1 Vliegticket Website van Nederland’, met Nederlandstalige klantenservice. Vergelijk makkelijk en snel het aanbod van meer dan 800 airlines en 9.000 bestemmingen wereldwijd.
Bezoek website

Meer Rwanda reisorganisaties

Booking.com Rwanda
Trivago
Sawadee
Koning Aap
SRC Reizen
ANWB
Tenzing Travel
Vliegtickets Rwanda

Vliegtickets Rwanda

Hotels Rwanda

Hotels in Rwanda

Vergelijk hier alle hotels in Rwanda

Bekijk hotels

Nieuwe Rwanda reiservaringen

 • mvdh over Land van duizend heuvelsRwanda - 8,0

  “Land van duizend heuvels”

  Helaas heb ik maar 3 dagen te tijd gehad om dit land te kunnen verkennen, gelukkig is het een relatief klein land en redelijk makkelijk te bereizen waardoor ik een goede indruk heb gekregen van het l... Lees meer

 • Yvette Hes over Verborgen schat van AfrikaRwanda - 9,3

  “Verborgen schat van Afrika”

  Ik heb een kleine 2 weken door dit prachtige land gereden met een huurauto en als Afrikagek al veel van het continent gezien en toch weer verrast. Het prachtige landschap, de hartelijke, levenslustige... Lees meer

 • Ankie over Land of Thousand HillsRwanda - 7,8

  “Land of Thousand Hills”

  Rwanda, het land van de Duizend Heuvelen. De heuvels die elke dag door velen worden bewerkt, wat zorgt voor een gekleurde lappendekken en een maaltijd per dag, waar je ook komt. De heuvels waar de Be... Lees meer

Alle Rwanda reiservaringen

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief