Barcelona ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

123 Barcelona reiservaringen en tips

Geweldig

63%

Tof

36%

Wel oké

2%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel debbie
    op 05-01-2021
    34 landen bezocht • 84 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Een stedentrip die iedereen gemaakt moet hebben”

    Barcelona is een stad die iedereen een keer gezien moet hebben. De stad van Gaudi. Je kunt eenvoudig reizen per metro of de stad te voet verkennen. De stad heeft echte spaanse cultuur en sfeer. Mooie pleinen, bezienswaardigheden, fonteinen, en eten! Na een paar dagen Barcelona kun je prima een vakantie erachteraan plakken in een van de vele badplaatsen in de omgeving. Wij vonden vooral parque guell heel mooi.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esmee
    op 09-09-2019
    13 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Het prachtige Barcelona”

    Super bestemming voor een stedentripje! Je kunt hier werkelijk alles beleven. Barcelona heeft heerlijke terrasjes, een mooie kustlijn, aangename temperaturen en super veel leuke straatjes en bezienswaardigheden. Ik ben er in september 4 dagen geweest en heb me op geen enkel moment onveilig gevoeld. Iedereen spreekt er goed Engels. Zoals in elke grote stad zijn er helaas wel heel veel bedelaars en zwervers (met name op de Ramblas). Hieronder volgt onze dagplanning, wat op zich goed te doen is als je van lopen houd, of maar een keer naar Barcelona toe wil gaan!

    Dag 1: de Ramblas, Gotische wijk, Plaça Reial, la Boqueria (heerlijk eten!), el Raval, Plaça Catalunya, Columbus monument, Plaça del Pi, El Born, Palau Güell, Plaça Sant Jaume, Plaça de Sant Felip Neri, kathedraal van Barcelona, Via Laietana, Parc de la Ciutadella (de waterval in dit park is een echte aanrader: cascada monumental) en Arc de Triomf. 'S avonds zijn we nog naar het winkelcentrum Maremagnum bij Port Vell gegaan.

    Dag 2: Passeig de Gràcia, Casa Milà - La Pedrera, Casa Batlló, Casa Amatller (ligt naast het beroemde Casa Batlló), Casa Vicens, Park Güell en natuurlijk de Sagrada Família.

    Dag 3: Montjuïc kasteel per kabelbaan (Telefèric), Poble Espanyol, Platja de la Barceloneta en een boottocht langs de kust van Barcelona met Las Golondrinas (duurt 1,5 uur en kost ongeveer 12 euro voor studenten en 15 voor volwassenen).

    Dag 4: Omdat onze vlucht 's avonds alweer terug naar Nederland ging, zijn we alleen naar Tibidabo gegaan om de Sagrat Cor (kerk) te bekijken. Hier is overigens ook een pretpark te vinden.

    Het is echt een aanrader om vooraf online kaartjes te kopen als je ergens in wil. Wij hebben dit gedaan via Get Your Guide en dit werkte perfect! Wij hebben hier o.a. tickets voor het openbaar vervoer op gekocht. Een ticket voor 96 uur kost ongeveer 28 euro, en je kunt er in principe onbeperkt mee reizen door Barcelona. We hebben ook online tickets gekocht voor Park Güell en Poble Espanyol. Dit scheelt behoorlijk wat tijd!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vicky & Joris
    op 21-05-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Ontspanning in een Stad”

    Ontspanning in Barcelona, dat is wat je hier kan vinden als je verkoeling zoekt in het Parque Guëlle met een mooi uitzicht over de stad! Tevens de wandelboulevard de Ramblas vonden wij erg leuk met natuurlijk een bezoekje aan een typisch Spaanse tapas bar, dat mag niet ontbreken tijdens een citytrip Barcelona! De gezellige winkelstraten, de unieke Sagrada Familia, het aquarium, en de magische fonteinen die mooi verlicht zijn tijdens de avond maken deze stad tot een zeer aangename bestemming!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    op 16-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    5

    “één van mijn europese favorieten”

    Barcelona, ik blijf er maar terug naartoe getrokken worden. De stad ligt naast het strand en bij ieder bezoek zijn er nieuwe plaatsen te ontdekken, je komt Barcelona nooit beu. Met de metro verplaats je je goedkoop en gemakkelijk (rijdt tot aan het vliegveld). Start de dag op een zonnig terras met een koffie tussen de locals, ga verkennen, een tapas pauze en eindig met een diner aan het water - de perfecte dag in Barcelona. Mijn favorieten plaatsen: montserrat, parc guell en de promenade over het water, magische fontein.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sylvia Bouwknegt
    op 10-05-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Barcelona een favoriete stad”

    Barcelona is voor ons wel een favoriete stad om voor een paar dagen heen te gaan. Mensen zijn heel vriendelijk. Een aanrader is de fonteinshow van de ‘Font Màgica’ boven op de Montjuïc. Verder gewoon lekker genieten van alle eten en drinken in de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi
    op 10-05-2019
    13 landen bezocht • 16 reviews • 30 waarderingen
    5

    “Barcelona stad aan het strand”

    Wij zijn echt verliefd op Barcelona. Heerlijk op maar 2 uurtjes vliegen vanaf Nederland. Altijd een lekker temperatuurtje. De stad is ideaal omdat je zo aan het strand zit. Wij hebben een scootertje gehuurd en zijn heel de stad doorgereden, je kunt zelf stoppen waar je wil en bij verschillende tentjes natuurlijk tapas eten. Via een achterafweggetje rij je de bergen in en kom je bij een soort Jezus-beeld. Dit is een super mooi uitkijkpunt over de hele stad en hier kun je mooie foto's maken. Ook staat hier een kerk en is er een verlaten pretpark. Het is wel even zoeken maar dit is echt een aanrader. Natuurlijk kan de Ramblas niet ontbreken aan je bezoek. Dit is een grote straat met allemaal winkeltjes, restaurantjes en 's avonds treden er verschillende artiesten op. Op de boulevard vlakbij het 'walvisbeeld' zit een super releaxt tentje, hier heb je heerlijk eten en je kunt releaxen op grote loungebedden. Barcelona is echt één van onze favorieten!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lianne Bosch
    op 09-05-2019
    49 landen bezocht • 68 reviews • 40 waarderingen
    5

    “Het mooiste huis van Gaudi, casa Batló”

    Met kop en schouders het allermooiste huis van Antonio Gaudi is toch wel Casa Batló. Gelegen aan de drukke Passeig de Gracia in de wijk Gracia. Het kan er nogal druk zijn, maar je kunt vooraf online kaartjes bestellen. Ze zijn aan de prijs 25 euro per stuk, maar toch de investering waard. Je krijgt ook een audiotour mee. En die is heel bijzonder. Het huis heeft diverse punten waar je de audiotour kunt activeren en dan zie je dingen die je anders niet ziet. Plafonds die gaan zweven, dingen die uit de muren schijnen te komen. Bijzonder! Niks is er recht in dit huis, en aan dit huis. Het golft als de zee. De voorgevel is ook prachtig, met vlekken en balkons die lijken te zweven. De kleuren blauw en groen voeren de hoofdtoon. Het dak is als een rug van een enorme draak, ook golvend en met rondiingen. Over elk detail is nagedacht, niks is wat het in eerste instantie lijkt. Ik was a Gaudi fan, maar dit huis is echt het summum. Wat een fantasie had die man.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 07-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Barcelona een favoriet! ”

    Barcelona is een van mijn favoriete steden.
    Het heeft leuke bezienswaardigheden en gezellige winkelstraten! Wij hadden bedacht dat we 5 dagen er zouden blijven maar hebben er nog snel twee dagen bij geboekt toen we er eenmaal waren! Wij hebben park van Gaudi bezocht wat heel tof is om te zien, en al het werk wat erin zit, wauw! Daarnaast heb je natuurlijk de Sagrada Familia en het voetbal stadion om te bekijken. En een aanrader voor in de avond is Font Magica, dit is een fontein die ook een lichtshow weggeeft en is erg leuk om te bekijken!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Puck Bruinsma
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Prachtige cultuur”

    Fantastische cultuur en heerlijk om lekker op het strand te liggen of te borrelen in een van de vele restaurantjes. De pleintjes zijn fantastisch en hebben karakter. De markten zijn een leuk uitje net zoals het kasteel op de heuvel naast de stad, wat een uitzicht!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Brenda Delahaye
    op 06-05-2019
    11 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Barna”

    Overal in Barcelona kom je kleurrijke kunst tegen. Barcelona is geen stad waar je alles makkelijk loopt, de bezienswaardigheden liggen vrij ver uit elkaar. De Sagrada Familia is natuurlijk een klapstuk en ik raad het je ook echt aan om hier een kaartje voor te kopen om naar binnen te gaan. Het is indrukwekkend en mooi van binnen. Koop de kaartjes van tevoren zodat je niet in de rij hoeft te staan voor een kaartje maar op een bepaalde tijd gewoon aanwezig moet zijn, zo ook bij park Güell. Naar mijn mening is het ook leuk om naar Camp Nou te gaan wanneer je niet zo'n voetbal fanaat bent. Het is een ervaring om in zo'n enorm stadion te lopen en ze hebben een groot museum waar je ook lekker chauvinistisch kan rondlopen vanwege de grote Nederlandse voetballers.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Barcelona stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Barcelona stedentrip aanbieders

Deel jouw Barcelona reiservaring en tips!

Ben jij in Barcelona geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?