Bilbao ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Bilbao reiservaringen en tips

Geweldig

13%

Tof

75%

Wel oké

13%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel drika
    op 30-11-2017
    30 landen bezocht • 27 reviews • 45 waarderingen
    4

    “Kunst”

    Ik ging naar Bilbao om het Guggenheim museum, omdat ik hier al jaren naartoe wilde. De stad heeft me zeker niet teleurgesteld, omdat het anders is dan de overige Spaanse steden. Het Guggenheim museum biedt prachtige werken en het gebouw zelf is al een aanrader! Als kunstliefhebber heb ik me hier wel kunnen vermaken. Het strand is ook fijn om te verblijven, met een sangria in de hand. De stad zelf is vrij klein, dus geniet voornamelijk van de tapas en de typisch Spaanse sfeer die er hangt. De inwoners zijn gastvrij en voor een weekendje prima. Als je ergens langer wilt blijven, zou ik een andere stad aanraden in Spanje

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tom Hagendoorn
    op 13-11-2017
    27 landen bezocht • 26 reviews • 35 waarderingen
    3

    “Anders, origineel, maar beperkt en regenachtig”

    Bilbao is anders dan andere steden in Spanje. De noordelijke locatie zorgt er allereerst voor dat het weer er vaak minder prettig is dan in de rest van het land. Mede door werk ben ik hier ongeveer tien keer geweest in verschillende maanden, maar heb ik er maar twee keer zonnig weer gehad. De kunsfliefhebbers kunnen hier echter hun hart ophalen in het Guggenheim museum. Ik heb de collectie van Koons bekeken en als kunstliefhebber vond ik deze ietwat vreemde stroming prachtig om te zien!

    Ook wat betreft eten kan men hier terecht voor heerlijke tapas, pinchos of andere Spaanse gerechten. Het gebied rondom de rivier biedt de leukste terrasjes en plekken om te genieten van een hapje en drankje. De shopliefhebbers moeten naar de zuidkant van de rivier waar men moderne fashion stores in kan duiken. De Mallona trappen eindigen beneden in een kleurig deel van het stadscentrum, waar men lekker buiten kan zitten en kan genieten van verborgen, sfeervolle steegjes en unieke winkeltjes.
    Tip; moet je weer terug de trappen op en zit je hiervoor te vol vanwege alle pinchos die je gegeten hebt, dan is vlakbij de trap ook een lift welke je weer terug naar boven brengt.

    Bilbao kreeg van mij drie sterren vanwege het vaak wat tegenvallende weer en omdat men het er naar mijn mening na een dag of twee wel weer heeft gezien. Wat unieke wijken, het aanbod in kunst en architectuur en het lekkere eten maken het een bezoek echter zeker waard!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemijn
    op 04-11-2017
    18 landen bezocht • 39 reviews • 37 waarderingen
    4

    “Leuke stad met veel artistieke invloeden ”

    Bilbao is een leuke stad. Zeker ook een stedentripje waard! De grootste bezienswaardigheid is het Guggenheimmuseum. Ook van buiten is dit een indrukwekkend gebouw waar je omheen hebt moeten lopen. De stad is wel druk qua verkeer en mensen. Parkeergarages waren in de zomer vrij vol.
    Door de stad heen loopt water. Aan het water vind je leuke huisjes. Ook kun je prima vertoeven aan het strand. Ook hier kan het druk zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bart
    op 02-11-2017
    26 landen bezocht • 39 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Rustige kustplaats”

    Omdat Bilbao aan de grotere wateren ligt is de temperatuur anders dan de kustplaatsen aan de Middellandse Zee, maar het maakt het er zeker niet minder om! Bilbao is een hele gemoedelijke badplaats met heerlijke eettentjes en kleine straatjes om in de verdwalen. Een dagjes strand is altijd een welkome afleiding in de sleur van het dagelijkse leven. Maar in tegenstelling tot de Hollandse stranden heb je hier wel veel verkopers en opdringerige mensen. Gewoon nee blijven zeggen, tenzij je natuurlijk wel iets wilt kopen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MC Houtepen
    op 29-10-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Grote stad met veel kunst”

    Bilbao is een grote stad waar je prima al je shop-behoeftes kunt vervullen. Het wemelt er van de leuke eettentjes en terrasjes. Het heeft niet echt een historisch pleintje in het stadscentrum zoals veel andere steden in Spanje dat hebben, maar ook een moderne stad heeft veel te bieden. Hoogtepunt van deze moderniteit is toch wel het Guggenheim museum. Alleen al van de buitenkant is dit een museumstuk op zich. Ik ben maar een halve dag in Bilbao geweest, maar het is zo'n aanrader dat ik zeker nog een keer een weekendje terug ga!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander
    op 23-10-2017
    55 landen bezocht • 58 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Gave stad”

    Bilbao is een hele leuke stad met van alles wat. Het is zowel modern met futuristische gebouwen en goede musea als een oud karakter met oude gebouwen en cafeetjes. Wij sliepen op de berg in een prima hotel vanwaar je in 10 minuten lopen het bergtreintje kon bereiken vanwaar je zo midden in het centrum stond. Het Guggenheim valt natuurlijk op maar er zijn nog genoeg andere leuke pleinen en parken. Voor eten is het leukste om de echte Pinxos te nemen, steeds een drankje met een hapje er bij. Enorm lekker en je ze gelijk veel verschillende bars.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ine Scheltinga
    op 19-10-2017
    2 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Stad van tegenstellingen”

    Bilbao moet je voelen tijdens je verblijf want je ziet zoveel tegenstellingen dat je het anders niet kunt beleven. Van oude architectuur tot hypermoderne, van achterafstraatjes met kleine tappasbarretjes tot doorgaande lanen met sterrenrestaurants. En voel dan vooral de gezelligheid die Spanjaarden creeren in hun dagelijks leven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura Vlemmix
    op 16-04-2017
    24 landen bezocht • 14 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Bilbao ”

    Bilbao is een leuk stadje waar je volop kunt genieten van de echte Spaanse tapas.
    Er zijn genoeg goedkope hotelletjes te vinden. Zelf sliepen we in een pension in het centrum. Een echte highlight is natuurlijk het Guggenheim. Ook al houd je niet van kunst, het is echt wel bijzonder om te zien. Verder bestaat de stad uit een aantal mooie gebouwen en ook het stadion is een bezoekje waard. Met een huurauto kun je het stadje goed verkennen en als je even doorrijdt naar San Sebastian kun je daar lekker van het strand genieten. Maak in San Sebastian ook even de klim naar boven, dan heb je een geweldig uitzicht over de kustlijn van Spanje!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Bilbao stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Bilbao reiservaring en tips!

Ben jij in Bilbao geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?