Costa Blanca ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

15 Costa Blanca reiservaringen en tips

Geweldig

27%

Tof

60%

Wel oké

13%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel debbie
    op 05-01-2021
    34 landen bezocht • 84 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Torrevieja, Murcia en de zoutmeren!”

    De Costa Blanca bezoek je vooral voor het goede weer. Dat klopt, want je kunt er zelfs in december en januari prima van de zon genieten. De kust is er mooi. Vooral Torrevieja en de stadjes in de buurt. Ook de zoutmeren zijn een bezoek meer dan waard. Wanneer de zon onder gaat, kleuren ze mooi roze. Iets meer naar het binnenland vind je de stad Murcia, met een fantastische kathedraal, winkeltjes en restaurantjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Christel Lakeman
    op 27-04-2019
    14 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Heerlijk Costa Blanca”

    Wat heerlijk om een vakantie aan de Costa Blanca door te brengen. Blijf niet alleen in de toeristische badplaatsen, maar ga ook meer het binnenland in. Maak bijvoorbeeld een autorit door de Sierra Espuna of bezoek de mooie stad Murcia. En struin over de lokale markten. Voor mij is dat altijd weer een verrassing.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel A3
    op 16-02-2018
    1 review • 3 waarderingen
    4

    “Costa Blanca NOORD de place to be”

    Benidorm is voor vol en veel, maar een bezoek zeker waard.
    Calpe is minder toeristisch, leuk voor shoppen - stranden en eetgelegenheid.
    Tussen Calpe en Denia een PRACHTIGE kustlijn voor wandelen en watersport.
    en belangrijk; geen hoogbouw.
    Dat geeft meer rust, voor die dat zoeken.
    En het binnenland begint al zodra u de zee de "rug toekeerd"
    Kijk eens op .droomplekCostaBlanca.nl voor een heerlijke vakantie.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nathalie Nagtegaal
    op 30-11-2017
    21 landen bezocht • 18 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Vina Ros het leukste dorp van Spanje”

    Vorig jaar in april met een groep vrienden een mooi huis met zwembad gehuurd in Vina Ros. We hadden voor weinig een vliegticket geboekt naar Reus en een auto gehuurd om met 45 min in Vina Ros aan te komen. Wat een heerlijke stad en wat een heerlijk weer voor deze periode van het jaar. Het water van het zwembad was nog iets te koud, maar gewoon op je tanden bijten en erin.
    Vanaf het huis naar het dorp is het ongeveer 10minuten met de fiets en dan sta je in het hart van het centrum. Leuke boulevard met allemaal restaurantjes. Wat een heerlijk eten en drinken voor een fantastische prijs. Tips qua restaurants: Cop de Mar - Cha Chisco, heerlijk tapas eten en Sangria drinken.
    Dit is een dorp waar je niet veel moet willen doen, maar lekker tot rust komen bij het zwembad en lekker eten en drinken.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liesbeth
    op 29-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 20 waarderingen
    3

    “Alicante, stranden en omgeving”

    Alicante is leuk als je een paar dagen er even uit wil, er is niet zo veel te doen en binnen een paar dagen heb je het meeste gezien. Voor een strandvakantie kan je hier terecht, je vindt er verschillende stranden. Er is een 'sportief strand' bij San Juan, hier staan meerdere fitness toestellen op het strand. Er staat een uitleg bij hoe ze gebruikt moeten worden, dus ook al ben je onervaren met fitnesstoestellen dat is geen excuus. Daarnaast zijn er altijd wel Spaanse mannen en vrouwen die gebruik maken van de toestellen en uitleg willen geven. Of je kan ze gewoon na doen natuurlijk. Over de boulevard skaten en fietsen mensen op en neer. Een fiets huren kan beter in San Juan dan in Alicante. Alicante is op sommige plekken wat ongelijk qua ligging.
    De boulevard in Alicante, La Explanada, is erg leuk, hier staan allemaal verkooptentjes met souvenirs, kleding en terrasjes.

    Wanneer je geen Nederlanders tegen wil komen, moet je hier niet komen. Er zijn veel (oudere) Nederlanders te vinden. Ze kunnen je wel goede tips geven als je er voor het eerst bent (zoals wij).

    Alicante heeft een leuke ligging tegen een berg aan. Op deze berg staat een kasteel, Castillo de Santa Bárbara. Dit kasteel kan je met een liftje of taxi bezoeken of je kan de berg op lopen. Dit laatste hebben wij gedaan. Het was geen zware tocht en onderweg loop je door typisch Spaanse straatjes en langs mandarijnenbomen. Het lopen is aan te raden als je ook nog iets van de omgeving wil zien. Het kasteel is tot 22.00 open, dus met zonsondergang ook zeker langs gaan! Je hebt er prachtig uitzicht over de stad en over de haven.

    Je kunt ook een uitstapje maken naar Benidorm de stad, niet de streek. Met een trammetje ben je zo in het volgende plaatsje. Op de terugweg wat eten bij Plaza Mara, een heel erg groot winkelcentrum met op de bovenste etage een etage vol met restaurantjes. Kortom, niet heel veel bekende bezienswaardigheden, maar een leuke stad voor een paar dagen relaxen in Spanje.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bartek vds
    op 21-11-2017
    30 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Binnen landen!”

    Wie aan Costa Blanca denkt heeft meteen over Benidorm of Alicante. Maar dit kust gebied heeft zovele meer te bieden. Ga eens lekker de binnenladen in. Polop is een prachtig plaatsje om te bezoeken en El Castell de Guadalest is een oud kasteel boven op een berg waarbij je een adembenemend uitzicht voor geschoteld krijgt. De rit er alleen al naar toe is super!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jean Paul Sermeus
    op 07-11-2017
    1 review • 3 waarderingen
    5

    “Gewoon super ”

    Kom er ook al een hele tijd gewoon weg prachtig (Calpe ) en vissers haven en oude binnenstad en de gezellige markt en de winkelstraten en natuurlijk het strand en ge kunt er goed eten en drinken en het is er nog vrij rustig

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kato Haverals
    op 05-11-2017
    14 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Costa Blanca onder de warme zon”

    Ik vind het allemaal zeer toeristisch, maar misschien ben ik wat meer op zoek naar wat avontuur. Ben je er met je geliefde en kinderen of ben je al gepensioneerd en ga je samen met je partner hiernaartoe, denk ik dat je een héél leuke reis beleefd. Alles is dichtbij, goed uitgelegd en makkelijk te bereiken. Je hebt er veel souvenirshops, straatkunstenaars, mooie stranden en vele winkels om uren te shoppen. Samen met mijn familie ben ik gaan kajakken op zee, dat was een zeer leuke ervaring, als je niet zeeziek wordt natuurlijk. Als je in de buurt van Denia bent en je hebt een huurauto, wat ik je zeker aanraad!!, dan kan je in het stadje verderop in Orbeta eten in Call morell. Een klein restaurant maar o zo heerlijk lekker eten! Echte spaanse proevers!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Patrick ten Kate
    op 28-10-2017
    11 landen bezocht • 15 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Mooie stranden, heerlijk weer”

    We zijn jarenlang op vakantie geweest in Benidorm. Sommige mensen vinden de hoge wolkenkrabbers verschrikkelijk aan de boulevard, maar ik heb me er nooit aan gestoord. Het was eenmaal zo. Benidorm is echt een stad geworden waar je uitgebreid kan winkelen, lekker kan eten en heerlijk kan genieten van de prachtige stranden. Benidorm zal bekend staan om de vele bejaarde mensen die er overwinteren of zelfs geemigreerd zijn. Klopt, in het voorseizoen zie je ze veel, maar in het hoogseizoen vind je ze niet weer tussen de vele toeristen.
    We zijn ook een jaar naar Calpe geweest, dat ligt een paar km verderop. We hadden een huis in de bergen. Ook een erg mooi dorpje. Een stuk minder massaal dan Benidorm, dus als je ook voor je rust komt, dan kan is Calpe een aanrader. De dierentuin van Benidorm is trouwens ook een aanrader!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joep Kelder
    op 27-10-2017
    40 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Zeer veelzijdige regio voor een authentiek-Spanje beleving”

    De Costa Blanca staat vooral bekend als een regio voor overwinteraars. Dat klopt mede door het goede weer, maar dat wil niet zeggen dat je hier alleen maar oude mensen ziet! In tegendeel, er zijn superveel leuke activiteiten te beleven zoals paragliden. Op deze manier zie je alles vanuit de lucht dat is werkelijk prachtig. Verder heb je in deze regio erg veel leuke authentiek Spaanse dorpjes waar je je echt tussen de locals waant. (Altea / Moraira / Villajoyosa etc.)

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Costa Blanca vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Costa Blanca reiservaring en tips!

Ben jij in Costa Blanca geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?