• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Costa Brava ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

25 Costa Brava reiservaringen en tips

Geweldig

40%

Tof

28%

Wel oké

32%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Jeanine Hoekman op 04-01-2021

    “Prachtige vakantiebestemming voor zon, zee, strand en gezelligheid ”

    De Costa Brava, veelzijdig en sfeervol. Met de ruige kust en zijn prachtige stranden en baaitjes, hoef je je nooit te vervelen. Je ontdekt altijd weer nieuwe plekken, zelfs wij na al 19 keer de Costa Brava te hebben bezocht. Afwisselend met mooie uitzichten in de hoge gebergten in het binnenland, zijn er ook mooie natuuromgevingen om tot rust te komen. Steden als Platja d'Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Barcelona, Girona en L'Estartit bruisen van de gezelligheid en zijn voorzien van leuke winkels, heerlijke restaurants, barretjes, discotheken en een goede sfeer!
    Camping Cala Gogo is een echte aanrader voor een gezinsvakantie

  • Hein van Wijngaarden op 01-05-2019

    “Prachtige stranden, lekker eten en lekker warm!”

    Zoek de stille dorpjes aan de kust aan d eprachtige baaien. Daar kan je heerlijk locaal eten en kom je relatief weinig toeristen tegen. Mooie ruige kust leent zich ook uitstekend voor wandelingen in de voorzomer als het niet te heet is qua temperatuur. Uitstekende campings en hostels in de Costa Brava te vinden.

  • Sonja op 30-04-2019

    “Santa Susanna”

    Hier kan je heen voor de classic zon vakantie naar mijn idee. Lekker naar het strand, eten, savonds langs de boulevard lopen.. Er valt genoeg te beleven. Barcelona is makkelijk met de trein te bereiken. Dus dit is een tip als afwisseling op de stranddagen!

  • Lisa Veldhoen op 28-04-2019

    “Nederlandse bestemming ”

    Wij hadden via een verrassingsreis deze trip geboekt. We vlogen op Barcelona en gingen per bus naar Santa Susanna, wij zaten in hotel Santa Susanna, een afraden!! Harde bedden, veel geluidsoverlast. Er zitten in de buurt wel goede hotels. Prima stranden maar erg vernederlandst allemaal.

  • Patrick van der Linde op 27-04-2019

    “Een geweldige kuststrook”

    De Costa Brava is simpelweg een geweldige kuststrook. Er zijn ontzettend veel leuke plekjes aan deze costa. De zee is overal lekker van temperatuur en eigenlijk zijn er op veel verschillende plekken erge leuke restaurants. Als vakantiebestemming kan ik deze plek eigenlijk alleen maar aanraden. Bovendien is de kans op zon erg groot.

  • Raymond op 21-04-2019

    “Als je hier niet kan genieten...”

    Als je hier niet kan genieten, dan kan je het nergens. Wat een mooie plekken heeft de Costa Brava. Heel leuke zonvakantie waar op elk moment van de dag wel iets te doen is. Wel erg druk, dus het kan geen kwaad om af en toe de rust op te zoeken. Wissel het vooral af!

    Geniet dus van de drukke boulevard vol entertainment, maar zoek de stranden en tapas op in de kleinere badplaatsen. Wat ook erg leuk is, is de overweldigende hoeveelheid aan kleine cafés. Probeer er zo veel mogelijk uit zou ik zeggen!

  • Liesbeth op 28-11-2017

    “Alicante, stranden en omgeving”

    Alicante is leuk als je een paar dagen er even uit wil, er is niet zo veel te doen en binnen een paar dagen heb je het meeste gezien. Voor een strandvakantie kan je hier terecht, je vindt er verschillende stranden. Er is een 'sportief strand' bij San Juan, hier staan meerdere fitness toestellen op het strand. Er staat een uitleg bij hoe ze gebruikt moeten worden, dus ook al ben je onervaren met fitnesstoestellen dat is geen excuus. Daarnaast zijn er altijd wel Spaanse mannen en vrouwen die gebruik maken van de toestellen en uitleg willen geven. Of je kan ze gewoon na doen natuurlijk. Over de boulevard skaten en fietsen mensen op en neer. Een fiets huren kan beter in San Juan dan in Alicante. Alicante is op sommige plekken wat ongelijk qua ligging.
    De boulevard in Alicante, La Explanada, is erg leuk, hier staan allemaal verkooptentjes met souvenirs, kleding en terrasjes.

    Wanneer je geen Nederlanders tegen wil komen, moet je hier niet komen. Er zijn veel (oudere) Nederlanders te vinden. Ze kunnen je wel goede tips geven als je er voor het eerst bent (zoals wij).

    Alicante heeft een leuke ligging tegen een berg aan. Op deze berg staat een kasteel, Castillo de Santa Bárbara. Dit kasteel kan je met een liftje of taxi bezoeken of je kan de berg op lopen. Dit laatste hebben wij gedaan. Het was geen zware tocht en onderweg loop je door typisch Spaanse straatjes en langs mandarijnenbomen. Het lopen is aan te raden als je ook nog iets van de omgeving wil zien. Het kasteel is tot 22.00 open, dus met zonsondergang ook zeker langs gaan! Je hebt er prachtig uitzicht over de stad en over de haven.

    Je kunt ook een uitstapje maken naar Benidorm de stad, niet de streek. Met een trammetje ben je zo in het volgende plaatsje. Op de terugweg wat eten bij Plaza Mara, een heel erg groot winkelcentrum met op de bovenste etage een etage vol met restaurantjes. Kortom, niet heel veel bekende bezienswaardigheden, maar een leuke stad voor een paar dagen relaxen in Spanje.

  • Dea op 26-11-2017

    “Natuur, rust en zon”

    Heerlijk om aan de Costa Brava een vakantie te vieren.
    In dit gedeelte van Spanje kun je alle kanten op, natuur, strand, cultuur en heerlijk eten.
    Nu een paar keer geweest, maar blijft een heerlijk land om op vakantie te gaan.

  • Davide op 23-11-2017

    “Tossa de Mar: gezellig en prachtig verborgen strand!”

    Aan de Costa Brava bij Tossa de Mar bezocht ik één van de mooiste strandjes die ik ooit heb gezien. En dan heb ik het niet over de overbevolkte toeristische stranden, maar een verborgen strandje waar je naartoe moest klimmen en klauteren: Playa El Codolar. Die moeite was het zeker waard: een rustig strand met een helderblauwe zee. Ook Tossa de Mar zelf is erg leuk om te bezoeken. Het heeft prachtige, schilderachtige straatjes en is erg levendig en gezellig! Voor een klein prijsje kun je er heerlijke, echte Spaanse paella eten. Genieten!

  • Mark Janssen op 19-11-2017

    “Zon en toerisme ”

    Ben je op zoek naar een echte zonbestemming, met veel Nederlands. Dan zit je hier goed. Alles is ingespeeld op het toerisme. Er zijn mooie campings te vinden, ideaal voor gezinnen. Je kunt leuke boottochtjes doen en heerlijk zonnen op de relaxte brede stranden.

Costa Brava vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Costa Brava vakantie aanbieders

Deel jouw Costa Brava reiservaring en tips!

Ben jij in Costa Brava geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief