• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Vakantie Costa Brava boeken – de beste aanbieders & websites

Bovenaanzicht Tossa de Mar

Van plan om (binnenkort) een vakantie naar de Costa Brava te boeken? Dan kun je bij een flink aantal reisorganisaties en -websites terecht. Dit geldt niet alleen voor campings in dit deel van Spanje, maar ook voor vliegvakanties (met huurauto) en busreizen. Benieuwd welke aanbieder of aanbieders het best bij jouw vakantieplannen aansluiten? Hieronder vind je een overzicht van de beste organisaties en websites voor het boeken van een betrouwbare Costa Brava vakantie.

1. Costa Brava campings

De Costa Brava behoort tot de meest geliefde kampeerbestemmingen onder Nederlanders. De kuststreek in het noorden van Spanje is goed aan te rijden vanuit Nederland en biedt een interessante mix van mooie stranden, historische steden en gezellige badplaatsen.

Het type camping aan de Costa Brava varieert, al is de keuze uit kindvriendelijke campings voor gezinnen het grootst. Ook op zoek naar een camping in deze Spaanse streek? Hieronder een overzicht van campingaanbieders met staanplaatsen en/of huuraccommodaties:


2. Costa Brava vakantie (vlucht + hotel)

Ondanks dat Nederlanders al decennia lang naar de Costa Brava afreizen, blijft het een populaire bestemming voor een vakantie. Niet zo gek, want dit deel van Spanje is per vliegtuig snel te bereiken en de accommodaties zijn er relatief voordelig. Ook de mooie stranden, de leuke plaatsen (tip: het schilderachtige Cadaques en Rosas met zijn fraaie strand) en het lekkere eten zorgen ervoor dat de Costa Brava een gestage stroom aan toeristen ontvangt.

Het aanbod pakketreizen is het grootst naar badplaatsen als Lloret, Malgrat en Tossa de Mar. Vakanties met vluchten en verblijf naar deze of andere bestemmingen aan de Costa Brava zijn te vinden bij onderstaande aanbieders.

Vakantie aanbiedingen Costa Brava vanaf €199:


3. Costa Brava busvakanties

Je hoort het minder vaak dan voorheen, maar ze zijn nog altijd te boeken: busvakanties en busreizen naar de Costa Brava! Het is een ontspannen manier om je van A naar B te verplaatsen en een uitkomst voor wie liever niet met het vliegtuig gaat. Je kunt zowel kiezen voor een busvakantie naar bijvoorbeeld Playa d’Aro, maar ook voor een busrondreis.

Jongeren nemen trouwens zelden meer de bus naar de Costa Brava. Zij vliegen er met pakketreizen van organisaties als GOGO en GOfun naartoe. Laat jij je wel graag door een buschauffeur naar het noorden van Spanje brengen? Onderstaande aanbieders bieden diverse busreizen naar de Costa Brava aan:


4. Losse vliegtickets boeken naar Costa Brava

Zelf een vliegvakantie naar de Costa Brava samenstellen? In deze Spaanse regio zijn diverse luchthavens te vinden. Zo kun je voordelig vliegen op onder meer Reus en Gerona. Ook vliegen naar Barcelona is een optie, al zijn tickets naar deze Spaanse stad vaak wat prijziger. Vliegtickets naar de Costa Brava bekijken, vergelijken en boeken kan via onderstaande websites:

Retourtickets Costa Brava vanaf €79:

Ben je van plan om naast vliegtickets ook een huurauto te boeken? Dan kan het verstandig zijn om de prijzen van autoverhuurders op verschillende luchthavens met elkaar te vergelijken.


5. Losse accommodaties boeken aan de Costa Brava

Zelf een accommodatie uitkiezen aan de Costa Brava? In deze kustregio is een groot aanbod hotels, appartementen en vakantiehuizen te vinden. Een Costa Brava accommodatie boeken kan eenvoudig zelf via de volgende websites/aanbieders:


6. Huurauto boeken voor Costa Brava vakantie

Ondanks dat het openbaar vervoer aan de Costa Brava goed geregeld is, blijft je met een auto verplaatsen de fijnste optie. Ben je echter zelf niet met de auto naar Spanje afgereisd? Een huurauto boeken in de Costa Brava kan (vooraf) eenvoudig én goed verzekerd via deze betrouwbare aanbieders:

Van plan om een pakketreis naar Costa Brava te boeken bij TUI of Sunweb? Dan is het ook mogelijk om een huurauto aan je pakketreis toe te voegen.


7. Costa Brava activiteiten, tours & tickets boeken

Relaxen bij het zwembad of strand afwisselen met dagtrips, excursies (op het water) of het bezichtigen van Costa Brava’s bezienswaardigheden? Via de volgende websites kun je toffe tours & activiteiten reserveren én kun je losse toegangstickets boeken voor bezienswaardigheden:

Meer te weten komen over de Costa Brava? Op onze uitgebreide Costa Brava pagina vind je de leukste tips, handige informatie en suggesties voor accommodaties.

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief