• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Costa de Almeria ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

6 Costa de Almeria reiservaringen en tips

Geweldig

83%

Tof

0%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

17%

 • Thea Bunt Klever op 21-12-2022

  “Super ik woon er nu!”

  Ik heb een gedicht geschreven over Vera Playa waar wij al jaren woonachtig zijn. Misschien is het iets om Vera Playa te promoten. Ik ben er eerst jaren met Vakantie geweest. De stilte is er super. Wandel er veel.

 • Bianca Dekker op 10-01-2019

  “Costa de Almeria/ Roquetas de mar.”

  De eerste keer dat ik in Almería, Roquetas de mar kwam was in 1999. Dat jaar was mijn vader overleden en trok het niet meer en heb een vakantie geboekt. Het gevoel was of ik altijd in Roquatas de mar heb gewoond geleefd. Het voelde meteen al goed prettig omgeving. Gemoedelijk, vertrouwd super mooie hotels aan de kust. De omgeving wordt elke dag goed schoon gemaakt. Hotels, ik heb inmiddels diverse tot nu geboekt gehad, en ieder hotel bied ruimschoots genoegdoeningen voor elk! Wordt ook elke dag goed gereinigd. Zwembaden zijn netjes verzorgd. Heerlijke wandelingen op de promenade is een aanbeveling. Leuke winkels om je heen. Geregeld muziek. Ik voel me thuis daar. 2019 heb ik inmiddels ook weer gekeken om te gaan boeken in Roquetas de mar, maar helaas zit het vanaf nu er niet meer in, de prijzen zijn ruim 40% gestegen. Wij kunnen het ons niet meer permiteren. Almería is een aanrader. Wel vliegveld Almería nemen. Want we hebben ook al gereisd vanuit malaria. Paar uur onderweg tot Almería en dat is slopend. Enige min punt, als de Spanjaarden van andere regio's weekendjes boeken, wordt het luidruchtig en smerige, rommelig!! Hoe dan ook het is er geweldig. Als ik er nu aan denk, krijg ik pijn in mijn hart dat ik deze prachtige geweldig plek ga missen. ❤❤❤ben elk jaar geweest. Heerlijk.

 • Claus van Mierlo op 31-08-2018

  “Costa de Almeria, rust, ruime en natuur”

  Een van de weinige echt authentieke regio’s van Spanje. Met aardige mensen die het echte Spaanse leven nog leven. Iedereen die het over de plastic kassen heeft, kent deze Costa niet, want dat is slechts een heel klein gedeelte (ca. tussen Níjar en El Ejido, de groentetuin van Europa.

  Lees hieronder en bekijk de video voor meer info:
  http://blog.nicla-casas.com/2013/03/costa-de-almeria-ruimte-natuur-en-cultuur/

 • Anneline op 11-11-2017

  “Geen doorsnee toeristenbestemming, maar 't zeker waard”

  Ik heb vijf maanden in Almería gestudeerd en hierdoor de omgeving leren kennen. Costa de Almería is niet zo toeristisch en daarom misschien geen plek die je snel zult kiezen als vakantiebestemming. Ondanks het feit dat er weinig groen groeit en het dat de zogenaamde "plastic zee" (door alle plastice kassen) zich hier bevindt, is het een bijzonder stukje Spanje. Het heeft een aantal bijzondere plekken zoals het nationale park Cabo de Gata (San José, Las Negras, Playa de Muertos, Playa de Monsul), Los Canales de Padules, Las Tabernas, Mini Hollywood, etc.
  Almería zelf is geen super prachtige stad, maar het is bijzonder om de Arabische invloeden te zien en de Alcazaba is wel erg mooi. Daarnaast is er een echte tapascultuur, wat de stad een gezellige sfeer geeft en wat uitnodigt om een tapastour te doen door de stad heen (bij elk restaurant één tapa doen en vervolgens door naar een volgende). Roquetas de Mar is iets toeristischer. Verder is deze streek perfect als je het hele jaar door van de zon wil genieten. Het is namelijk de streek met de meeste zonuren van Europa, en het regent er bijna nooit!

  Highlights:
  - La Alcazaba: moors fort + Cerro San Cristobal
  - Tetería Almedina (theehuis dichtbij de Alcazaba)
  - Los Padules
  - Desierto de Tabernas: de enige halfwoestijn in Europa
  - Hiken in de natuur, langs de stranden

 • Froukje de Vries op 17-11-2016

  “Eens maar nooit weer!”

  De lelijkste en smerigste streek van heel Spanje. Kilometers kassen van linnen, geen doorkomen aan. Kijk maar eens op Google maps het is een grote grijze punt. Door de enorme crisis in het gebied is er veel leegstand en achterstallig onderhoud. De oude binnenstad van Almería is prachtig. Voor ons 1 keer maar nooit weer!

 • Claudia Cerpentier op 16-11-2016

  “Geweldig”

  Een fantastisch mooi stukje spanje. Zijn al aantal keren in roquetas de Mar geweest. In hotel zoraida resort op basis van all in. Ontzettend goed hotel en heerlijk eten. Roquetas de Mar is een hele gezellige plaats. Je kunt er heerlijk winkelen, wandelen, en lekker aan het strand liggen. En gelukkig niet heel erg toeristisch. De temperaturen zijn er ook altijd heel goed . Gaan volgend jaar weer heerlijk genieten daar!!

Costa de Almeria vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Costa de Almeria reiservaring en tips!

Ben jij in Costa de Almeria geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief