• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

San Sebastian ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 San Sebastian reiservaringen en tips

Geweldig

22%

Tof

67%

Wel oké

11%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel K. Stolk
    K. Stolk op 22-05-2019
    45 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Leuk stadje in Noord-Spanje”

    Wat een leuk stadje is dit. Wij kwamen per toeval in San Sebastian aan en hebben vervolgens daar een camping gezocht. In San Sebastian kun je heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes van de oude stad. En overal zijn heerlijke pinxtos te koop en vergeet niet daar een lekker glas wijn bij te drinken. Ook strand ontbreekt er niet in San Sebastian. Het museum San Telmo is een aanrader. Het is ook mogelijk om het stadje per huurfiets te verkennen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    Jacqueline Westerhoff op 02-05-2019
    40 landen bezocht • 79 reviews • 129 waarderingen
    5

    “Culturele stad aan een heerlijk surfstrand”

    In de herfstvakantie hielden wij voor onze rondreis door Portugal een tussenstop van drie dagen in San Sebastián. We zijn met de Flix-bus vanuit Amsterdam aangekomen, dat was efficiënter en voor dat moment ook een stuk voordeliger dan vliegen.

    San Sebastián heeft ons enorm verrast. Wij waren er in oktober, toen de hitte uit de stad was en het aan het strand ook af en toe al wat killer kon zijn. Voor het ontdekken van de stad overigens wel het perfecte weer. San Sebastián heeft een oud centrum, Parte Vieja, met veel bezienswaardigheden. De entree wordt gedomineerd door een opvallende brug, de Puente del Kursaal.

    Beklim vooral de Monte Urgull voor een prachtig uitzicht over de stad en het strand van San Sebastián én het voor de kust gelegen eiland Santa Clara. Tot september vaart er een veerboot tussen het eiland en het vaste land, zodat je Santa Clara op zich ook kunt bezoeken.

    La Concha Beach vonden wij het mooiste strand. Het is een echt surfersstrand, de surfschool is aan de straat tegenover het strand gevestigd. Het feit dat wij in oktober waren had als gevolg dat we niet overlopen werden door strandgasten of surfers en het strand vooral een fijne plek was om even uit te waaien of een paar uurtjes door te brengen met een boek.

    San Sebastián is tevens de culinaire hoofdstad van Spanje. Dit uit zich onder ander in restaurantjes die pintxos, de Baskische tapas, serveren en snackbars die een soort van ‘haute cuisine fastfood’ op het menu hebben staan.

    Tip: Kijk de aflevering van 3 op reis (april 2019) terug waarin een reisverslag van San Sebastián zit.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hein van Wijngaarden
    Hein van Wijngaarden op 01-05-2019
    27 reviews • 32 waarderingen
    4

    “Culturele stad aan het strand.”

    Bezoek vooral het grote plein binnen in het centrum van San Sebastiaan en geniet van de Spaanse gerechten in kleine restaurants. Ook prima combinatie stad en strandvakantie, strand is binnen loopafstand, ideaal met kinderen. Wij hebben gefietst door deze stad wat prima was te doen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nikki
    Nikki op 22-04-2019
    19 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Surfen!”

    Mooie golven en een mooie stad. Het is vrij druk, maar en hangt geen 'massa-toerisme' vibe. De stad staat tevens bekend om goede restaurants! Zou hier zeker naar toe teruggaan. Ook mooi plaatsen te bezoek in de regio.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mark Janssen
    Mark Janssen op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 39 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Relaxte 'surfstad '”

    Een hele relaxte stad, waar je geweldig kunt surfen. De golven zijn hier erg hoog, dus niet ideaal voor de beginnende surfer. Maar zelfs vanaf het strand is erg leuk om te kijken naar alle surfers. Ook het eten is heerlijk in deze mooie stad. Echt een leuke plek om een aantal dagen te verblijven. Wij verbleven op een camping op een berg (ben de naam even kwijt), hier waren alleen maar jongeren. Als je daar naar op zoek bent is het leuk, maar als je komt om te relaxen zit je hier niet goed. Verder ook niet erg veel campings in de buurt tegen gekomen, dus misschien handiger om in een hostel of appartement te zitten.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariëlle Plug
    Mariëlle Plug op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Zon, zee, strand en surfen!”

    San Sebastián is een mooie stad aan de Spaanse west-kust. Het is een gezellig stadje met een leuke boulevard, veel restaurantjes en Barren maar ook markten en diverse entertainment op straat. Vlakbij de stad kun je ook leren surfen in zarautz! Echt een aanrader, goede sfeer en leuk uitgaan met Spaanse muziek en mensen die salsa dansen!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MC Houtepen
    MC Houtepen op 29-10-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 22 waarderingen
    4

    “Culinaire stad in Noord-Spanje”

    Tijdens een rondreis in Noord-Spanje mag San Sebastian zeker niet ontbreken. Ik keek er in aanloop naar onze reis ook zeker naar uit, al was het alleen al voor een avondlijke pinchos-tour. De stad is bij daglicht gewoon gezellig (weinig bijzonders wat mij betreft), maar vanaf een uur of 9 begint de stad echt te leven! In het oude stuk van de stad lopen de straten langzaam vol en vullen alle gezellige eetbarretjes zich binnen de kortste keren zodanig dat je goed moet zoeken voor een plekje aan de bar. We hadden gelezen dat je typisch gezien een aantal barretjes afgaat en daar dan steeds 1 of 2 hapjes nuttigt. We hebben dit advies ter harte genomen en hebben een heerlijke avond gehad! Zorg wel dat je een beetje Spaans spreekt als je een dergelijk avondtochtje gaat maken, want de barretjes zijn vaak luidruchtig en de bediening is chaotisch vanachter de bar. Je kunt maar beter in een paar seconden duidelijk maken wat je graag zou willen en dan kun je binnen een paar minuten heerlijk smullen :)

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemijn
    Annemijn op 29-10-2017
    18 landen bezocht • 39 reviews • 39 waarderingen
    3

    “Drukte in San Sebastian ”

    San Sebastian is leuk om een keer geweest te zijn. Ik vind dit zeker niet één van de mooiste steden van Spanje. Het is een drukke stad. De restaurantjes staan 's avonds vol met mensen. Om tapas/pinxtos te willen eten, lijkt het de bedoeling te zijn om zo hard mogelijk door het restaurant te brullen wat je wilt eten. Alle tafeltjes zijn vol, dus je moet op sommige plekken staand eten. De stad is grappig om door heen te lopen, maar heeft geen echte hoogtepunten. Gelijk naast de stad vind je het strand. Bilbao heeft voor mijn gevoel meer te bieden in cultureel opzicht.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander
    Sander op 23-10-2017
    55 landen bezocht • 58 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Verrassende stad”

    Verrassend leuke stad voor een tussenstop naar Bilbao. Prachtige bijna gelosten baai met mooie oude gebouwen. Je kunt eenvoudig de berg beklimmen vanaf waar je een mooi uitzicht hebt op de stad en de baai. Je waant je terug in een ver verleden waar de jetset hun vakantieverblijven hadden. De prijzen van de hotels zijn echter behoorlijk, dus het best te bezoeken op doorreis. Je kunt bij het stadion net buiten de stad eenvoudig parkeren en in een half uurtje naar de baai lopen.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

San Sebastian citytrip boeken – onze tips!

Deel jouw San Sebastian reiservaring en tips!

Ben jij in San Sebastian geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief