• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Tenerife ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

40 Tenerife reiservaringen en tips

Geweldig

33%

Tof

53%

Wel oké

15%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Annet De Reiziger op 02-12-2017

    “Vaar naar de kleinere eilanden”

    Tenerife is een mooie basis maar helaas staan de twee mooiste eilanden niet in de lijst. La Gomera en El Hierro zijn zeker weten de moeite waard en kunnen aangevaren worden met de ferry van Tenerife. Op La Gomera vele locale festivals in Vallhermoso en absolut geen massa tourisme.

  • drika op 30-11-2017

    “Vulkanen”

    Canarisch eiland waar het altijd lekker weer is. Grootste aanrader vond ik Pico del Teide, de slapende vulkaan in het midden van het eiland. Ga zeker naar boven, en geniet boven van het uitzicht over de vulkaan, en ook de natuurrijke omgeving. Je kunt heerlijk snorkelen in het zuiden. De Canarische eilanden zijn ook voornamelijk om tot rust te komen en dit kan hier goed. Loro parque is een welkome afwisseling, hier heb je verschillende papegaaien, maar ook grote tropische planten! Wandel hier eens rustig een middagje door en geniet van het flora en fauna van Tenerife. Openbaar vervoer is goed!

  • Sabine Erkelens op 27-11-2017

    “Schitterend eiland”

    Schitterend eiland met veel aanbod. Tijdens mijn bezoek aan Tenerife heb ik een boottocht gemaakt vanuit Playa de Las Americas en kunnen snorkelen met o.a. schildpadden. Playa de las Americas beschikt over een levendig centrum met een aantal discotheken, vanuit ons hotel (Parque Santiago) werden diverse tours georganiseerd zoals o.a. een kroegentocht waarbij je andere gasten leerden kennen. Ook het waterpark, Siam Park, was erg leuk maar wel flink druk in het zomerseizoen.

  • Richard Piersma op 22-11-2017

    “Siam Park ”

    Tenerife vind ik zelf het mooiste eiland van Spanje. Ik zal zeker een keer naar het Siam Park gaan waar je de mooiste glijbanen hebt. Het loro parque is ook leuk maar niet veel meer dan een gewone dierentuin, alleen dan wat tropischer!

  • Silvia op 20-11-2017

    “Mooi eiland, fijn klimaat”

    Tenerife is een mooi eiland. Er zijn voldoende fijne hotels waar je helemaal tot rust kan komen.
    Wanneer je op Tenerife verblijft en meer wilt doen dan op je bedje liggen, dan moet je zeker een dagje naar de vulkaan El Teide. Wat een bijzonder landschap is het daar. Je kan hier zelf heenrijden met een huurauto. Tenerife is wat mij betreft een ideale bestemming, omdat gedurende onze winter de temperaturen daar heerlijk zijn.
    Wij zijn op Tenerife het nieuwe jaar ingegaan. Wat oud & nieuw betreft is er niet veel aan. Er werd weinig aandacht aan geschonken. Wil een spectaculaire jaarwisseling, dan is Tenerife niet de place to be.

  • Madelief van de Ree op 19-11-2017

    “Prachtig eiland”

    Tenerife is een prachtig eiland, je kan je prima vermaken in een week tijd. Tip: huur een auto en maak een dagtrip naar de vulkaan El Teide, wel de weg naartoe is erg bochtig. Neem reispilletjes mee. Tenerife kent veel mooie hotels, appartementen, mooie boulevard en alles is goed te bereiken. Je kan een boottochtje nemen en dolfijnen spotten. In de zomer is het warm op het eiland, een zwembad is zeker een aanrader. Smeer je goed in, de zon is gevaarlijk je verbrand gauw.

  • Chantal Roessink op 19-11-2017

    “Fijne combinatie van natuur en toerisme”

    Tenerife is een fijne bestemming om te bezoeken om aan het strand te liggen maar ook om lekker actie te zijn. Er zijn tal van mogelijkheden om uitstapjes te maken. Dit kan allemaal onder leiding van een gids. Zelf vond ik het erg fijn om een auto te huren en dus ook de stukjes van het eiland te bekijken waar geen bussen te vinden zijn. Ga voor de zon wel aan de zuid kant van het eiland zitten. De noordkant is door de "el teide" erg bewolkt en regenachtig.

  • Nanda op 17-11-2017

    “La Gomera, wandeleiland”

    In de winter naar La Gomera. Lekker. Je kunt er niet rechtstreeks naar toe vliegen. De vele keren dat wij gingen was met een vliegticket van Transavia naar Tenerife zuid. Vandaar met een taxi naar Los Christianos om met de veerboot naar La Gomera te gaan. Altijd gaan we op de bonnefooi, wel regelen we een huurauto, heb je echt nodig daar. De hoofstad San Sebastian is een prettige, rustige plaats. Het eiland is werkelijk prachtig om te wandelen. Wij hebben een prima wandelgids van Rother in het Duits, er worden duidelijke wandelingen beschreven van licht tot zwaar. Er zijn wel een paar stranden maar eigenlijk vind je die op andere eilanden fraaier. Gelukkig wordt het daardoor nooit een massabestemming. Ons heeft het nooit moeite gekost om een prettig appartement te vinden, maar goed, wij zijn er altijd in januari of februari. Het eiland is heel veelzijdig. Je vindt er lieflijke dalen met prachtige bloemen, palmbomen maar ook mistige bossen met bomen volledig begroeid met baardmossen. Santiago in het zuiden heeft de meeste zonuren maar vind ik persoonlijk niet zo gezellig om te verblijven. De Gran valle Rey is het meest levendig met een paar stranden en restaurantjes. Wij verblijven het liefst in Alojera, klein gehuchtje pal aan zee. Nu niet met zijn allen komen, daar is het te klein voor

  • Marloes de Bruin op 15-11-2017

    “Prachtige natuur”

    Ik had het van tevoren niet eens zo verwacht, maar Tenerife is echt prachtig! De stranden zijn mooi, maar ik zou het vooral echt aanraden om een auto te huren en het eiland te gaan verkennen. De natuur is op sommige plekken echt overweldigend! Ga grotzwemmen of in een lavapool, of zwem met schildpadden. Ga naar Tiede National Park, dat is een must.

  • Maaike op 08-11-2017

    “Leuk, maar niet voor herhaling vatbaar”

    Tenerife is een mooie zonbestemming die niet al te ver reizen is. Wat ik jammer vond, ik het hoge aantal ouderen op het eiland. Je treft toch graag mensen van je eigen leeftijd, ik in ieder geval. De jongeren die er waren, leken vooral fanatieke stappers te zijn. Kan leuk zijn, net wat je zoekt. Ik vind het een prachtplek om over een heleboel jaren weer te komen kijken, maar voorlopig even niet. Ik zou de plek dan ook niet direct aan vrienden aanraden, er zijn volgens mij andere plekken interessanter om te ontdekken. O, wat ik wel fantastisch vond: Het waterpark, en de mooie natuur!

Tenerife vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Tenerife reiservaring en tips!

Ben jij in Tenerife geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief