• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Tenerife ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

40 Tenerife reiservaringen en tips

Geweldig

33%

Tof

53%

Wel oké

15%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Charlotte Willem op 28-10-2017

    “Tenerife - heerlijk eiland”

    Tenerife is een heerlijk eiland en heeft alles wat je zoekt op vakantie. Van de Canarische eilanden is Tenerife mijn favoriet, simpelweg omdat het alles heeft; mooie stranden goede restaurant, een sfeervolle haven en een heerlijke boulevard.

  • Danya op 27-10-2017

    “Favoriet eiland”

    Ik vind Tenerife fantastisch: mooie natuur, leuke dorpjes, fijne stranden en altijd mooi weer! Wat wil een mens nog meer? Je kunt het eiland het beste met de auto verkennen. We verbleven in Peurto de la Cruz, een leuke plaats maar wel redelijk toeristisch (vooral veel bejaarden). Ernaast ligt La Oratava, leuk om een dagje rond te slenteren. Favoriet was een bezoek aan de vulkaan El Teide, deze ligt in een prachtig landschap. Ook de dolfijnentocht op een piratenboot was leuk, tuimelaars en grienden gezien.

  • Joep Kelder op 27-10-2017

    “Prachtig eiland met een heerlijk klimaat”

    Tenerife is een mooie bestemming waar je niet alleen maar aan het strand hoeft te liggen. Tip: huur een auto en trek het hele eiland over! Bezoek hierbij o.a. Pico del Teide, Garachico, drakenboom bij Icod de los Vinos, de natuurlijke zwembaden van Lago Martinez & de piramides van Guimar.

  • Laurent Kubben op 26-10-2017

    “Zon, Strand en natuur.”

    Heerlijk eiland, lekker compact en goed te doen op een scooter of met de auto.
    Op Tenerife ligt een vulkaan, de Teide, zeker de moeite waard om te bezoeken! neem wel warme kleding mee, in een t-shirt en korte broek is het veel te koud.

  • Inge Bijvank op 19-02-2017

    “Veel meer dan zon, zee en strand!”

    Wat had ik een verkeerd beeld van Tenerife... ook voor natuurliefhebbers en wandelaars en Tenerife een fantastische bestemming!! Het huren van een auto is zeker aan te raden zodat je heerlijk op je gemak het eiland kunt verkennen.
    Het gebied rondom de vulkaan El Teide vond ik het meest bijzondere gebied. Alle 4 de routes vanaf de lager gelegen kustgebieden richting de vulkaan zijn de moeite waard, elke paar kilometers veranderd het ('maan')landschap en de uitzichten zijn fantastisch. Er is een kabelbaan waarmee je naar de top van de vulkaan kunt. Vanaf het bergstation van de kabelbaan vertrekken 3 wandelroutes, waaronder 1 naar de echte top van de vulkaan. Hiervoor heb je echter een vergunning nodig welke je meer dan een maand in het voren moet bestellen op internet. De andere 2 wandelingen zijn wel vrij toegankelijk maar check (in het winterseizoen) wel op de website of ze open zijn ivm ijs/sneeuw. Een mooie korte wandeling in het vulkaangebied is wandeling nr.3 bij Roque de Garcia.
    Een fantastische wandeling is die door de Masca kloof. Als je niet heen en terug wilt lopen kun je de auto parkeren in Santiago del Teide en de bus nemen naar Masca. Hier begint de wandeling door de kloof. Onderaan de kloof is een strandje vanaf waar bootjes (wel ff checken vooraf) vertrekken naar Los Gigantes. Vanaf hier rijdt er weer een bus naar Santiago del Teide.
    Een derde aanrader is de wandeling door Barranco del Infierno. Dit wandelpad is soms gesloten dus ook hier is het handig om vooraf te checken of het open is.
    Naast de genoemde wandelingen zijn er tientallen andere mooie wandelingen. Haal hiervoor een wandelboekje of ga naar de tourist information.
    De kustlijn is ook prachtig. Overal zijn mooie kustpaden met bijbehorende fantastische uitzichten (bijv. ten noorden van La Caleta)!!
    Behalve de natuur zijn er ook diverse waterparken, dierentuinen, enz. Dus voor mensen met kinderen ook diverse mogelijkheden. Leuke stadjes (behalve de toeristenplaasten) zijn er ook te vinden en de hoofdstad Santa Cruz is ook de moeite waard.
    Kortom, voor wie graag de natuur intrekt en niet zo van toeristencentra houdt, is Tenerife een fantastisch eiland!!

  • Inge op 16-02-2017

    “Mooi warm eiland.”

    Het is leuk om hier een auto te huren en over het eiland te rijden.
    Je kunt richting de vulkaan met de auto rijden, zeker aan te raden.
    Verder heb je hier zeer luxe en goedkope hotels waar je een heerlijke zo'n vakantie kunt beleven.

  • Jose Hulsebos op 26-11-2016

    “Mooi eiland van de eeuwige lente”

    Zeer mooi eiland met vele mooie hotels
    Mooi boulevard en allesis goed bereikbaar
    Geweldige haven met vele boten voor mooie rondvaarten.
    El teide is er prachtig en het is zeker demoeite waard om een dagje met de boot naar het groene eiland La Gomera te gaan
    Wij aan ieder winter omdat het daar goed te vertoeven is met eeenzeer aangenaam temperatuur om lekker even bij te tanken vanuit ons koude kikkerand

  • Ester van Wankum op 19-11-2016

    “Aanrader Playa de Las Americas ”

    Op zoek naar zon, zee, strand en lopen over de boulevard waar je naast je ogen uitkijken ook kunt dineren met uitzicht op zee? Dan is Playa de Las Americas een aanrader. Playa de Las Americas bruist en is een heerlijke vakantiebestemming zonder massa toerisme.
    Huur een dagje een auto (wegen en verkeer is vergelijkbaar met Nederland) en verken Tenerife, de leuke lokale marktjes in b.v. Los Cristianos het dierenpark Siam Park(met o.a. orka's en papegaaien) en een bezoek aan de berg El Teide in de avond! Tip qua bezoek aan El Teide, check vantevoren de stand van de maan zodat je de beste avond kiest voor een magisch uitzicht vanaf El Teide.
    Wil je shoppen? Bezoek dan de verschillende shoppingmalls als Siam Mall waar je overigens ook veel horeca kunt vinden om heerlijk te lunchen of dineren.
    Dineren in hippe vakantiesfeer doe je bij La Papagayo aan de boulevard, maar de leuke eettentjes aan de boulevard zijn zeker de moeite waard, Meat! met uitzicht op strand en zee is qua prijs/kwaliteit maar zeker qua gastvrijheid en service een topper.

  • Ellen Geleijnse-Onderwater op 17-11-2016

    “Eiland met twee gezichten”

    Afgelopen zomer zijn mijn man en ik twaalf dagen naar Tenerife geweest. Wij zaten in het plaatsje Calao, dat ligt aan de zuidwestkust. Eigenlijk zit je dan aan de bovenrand van het toeristisch gebied, wat naar beneden loopt tot Los Christianos. Wij verbleven in het aparthotel Calao Garden; een prachtig aangelegd "dorpje" op zich met witte apppartenten met oranje daken, maar helaas slecht onderhouden en vooral bezocht door nogal luidruchtige mede-vakantiegangers...
    Maar waarom de titel...in het zuiden vond ik het ronduit lelijk! Kaal en dor en overal waar je kijkt hebben ze hotels of resorts gebouwd!!! Wij zijn echter ook twee keer een dag op pad geweest met een gehuurde auto (€40,00/dag) en hebben toen het noorden bezocht...wat een verschil!!!! Prachtige bomen, planten, struiken en bloemen, schitterende vergezichten, de Masca kloof, mooie oude plaatsjes, én natúúrlijk "el Teide", de vulkaan, welke je op kunt met een kabelbaan(aanrader!)!!!
    Buiten de aangename temperaturen is er nog een ander héél positief element aan Tenerife...ze hebben er geen muggen!!!!!
    Zou ik er nog eens heen willen? Ja, maar dan wel naar het mooie noorden, én in het voorjaar als alles in bloei staat!!!

  • Tim Houet op 08-11-2016

    “prachtige vakantie om bij te tanken”

    prachtig eiland en voor ieder wat wilt, de zon genieter, de natuurliefhebber, en zelfs de cultuurliefhebber heeft genoeg te doen en zien. mooi eiland! vooral als je een auto huurt kun je het gehele eiland bekijken, van het groene noorden tot het hoogste puntje van Spanje El Teide. grot van de wind, de kloof, en de prachtige standen, walvis safari's of te wel: voor ieder wat wils!

Tenerife vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Tenerife reiservaring en tips!

Ben jij in Tenerife geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief