• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Colombo ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Colombo reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

17%

Wel oké

29%

Niet zo

29%

Vreselijk

25%

 • Robert op 21-05-2019

  “Drukke stad ”

  Na onze rondreis de laatste 2 dagen in deze stad doorgebracht. Dat hadden er prima 1 kunnen zijn. Het is een enorm drukke en chaotische stad, wat voor een hoofdstad op zich prima is. Echter mist deze stad uitstraling. De hele middag in een winkelcentrum met airco doorgebracht.

 • Eleanne op 09-05-2019

  “NIET KOMEN”

  Ga naar Negombo! Colombo is werkelijk vreselijk, een grote, beetje enge stad waar je liever niet wilt zijn. Negombo daarentegen is veel rustiger en geeft je een veel fijner vertrek/aankomst punt in Sri Lanka. Het ligt ook nog eens dichterbij het vliegveld.

 • Annette op 08-05-2019

  “Druk, desondanks leuk”

  Colombo is chaotisch en druk door de vele tuktuks die er toeterend door de straten rijden. Alsnog is het hier erg leuk door de bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de rood wit gestreepte moskee die felgekleurd uit het straatbeeld springt of loop 's avonds gezellig tussen andere Sri Lankanen langs de drukke boulevard met kraampjes en eettentjes.

 • Elena op 07-05-2019

  “Niet een aanrader”

  Wil je je eerste overnachting in Sri Lanka boeken? Kies dan niet voor Colombo maar voor het plaatsje Negombo. Dit is maar een half uurtje extra reistijd met de tuk tuk, maar zeker het ritje waard! Colombo is erg druk en niet een aanrader na een lange vliegreis. Er is sprake van veel armoede en criminaliteit. Ook vind ik zeker dat Colombo niet het mooiste plaatsje is in Sri Lanka.

 • J. van Kooy op 06-05-2019

  “Do not go here!”

  Ga hier niet naar toe! Kies daarvoor in de plaats voor Negombo, een veel rustigere en mooiere stad. Het vliegveld heet weliswaar Colombo, maar Negombo ligt dichterbij het vliegveld dan Colombo en Colombo is een grote, beetje enge stad. In Negombo kun je heerlijk de eerste of laatste indrukken van Sri Lanka opdoen.

 • op 01-05-2019

  “Grote nare stad”

  KOM HIER NIET!! Het is hier niet mooi, niet veilig en zeker niet aan te raden om alleen over straat te gaan. Kies daarentegen voor Negombo, een kleiner en mooier stadje aan de andere kant (zelfs dichterbij) van het vliegveld.

 • op 24-04-2019

  “Stad waar je zo snel mogelijk weg wilt”

  Colombo is een erg drukke en soms een beetje enge stad. Ik zou iedereen dan ook aanraden om bij aankomst en vertrek in Negombo te slapen, dit is een stadje dichterbij het vliegveld. Negombo is veel relaxeder dan Colombo en geeft een beter gevoel bij Sri Lanka.

 • Guus Berns op 15-04-2019

  “Drukke vieze stad ”

  Wat je al vaak op internet leest over Colombo is helaas waar. De stad straalt weinig charme uit. Het stikt er van de tuktuks en het ruikt erg naar uitlaatgassen. Weinig mooie gebouwen. Zijn de hele middag in een groot winkelcentrum geweest met airco. Vandaar ook geen foto's van de stad

 • mvdh op 10-04-2019

  “Leuk voor één dag”

  Colombo behoort niet tot een van de mooiste steden van Sri Lanka, maar is zeker nog wel de moeite waard.
  In één dag kun je de meeste dingen wel bezichtigt hebben. O.a. de Gangaramaya Temple, Jami-ul-Alfar Moskee en Seema Malaka tempel zijn een bezoekje waard.

 • Paul Veerkamp op 16-02-2018

  “Colombo”

  Een eerlijke recensie is moeilijk. Sri Lanka is een 3e wereldland.

  Tips voor goedkoop verblijf: huur een woning. Ik huur op de duurste plek, Colombo 3, naast het huis, van de president. Mensen die je iets aanbieden, moet je overslaan. Zoek naar de aardige mensen, die zijn er voldoende. 5% oplichters en 95% zeer behulpzaam. Korte of lange huur is geen probleem. Vanaf €5 per woning. Betaal in roepies en niet afdingen. Als de lokale bevolking je mag, dan is de prijs, meestal, eerlijk. Zoeken kan op internet. Ook handig is een internet/bel bundel. Is prepaid en spotgoedkoop. Engelstalig hier, goed niveau.

  Loop en geniet van deze "drukke" stad. Als mensen vragen stellen, dan een tegenvraag. Oplichters hebben altijd haast. Vraag of ze gelukkig zijn. Daar bereik ik altijd veel mee. Bedelaars en handelaren direct afwijzen. Nee en doorlopen, of zeg helemaal niets. Ik was er snel aan gewend.

  Eten langs de weg: slecht plan. Genoeg goede eetplekken, meestal is een winkelcentrum. Alles is hier goedkoop.

  Hou wel rekening met onderstaand bericht van een studentenorganisatie, uit Sri Lanka:
  Sri Lanka is economically a beggars nation, politically with pariah status and (recently) declared money laundering criminals. So please stop the nonsense of trying to paint a rosy picture.

  Veel plezier.

Sri Lanka reis boeken – onze tips!

Top-5 Sri Lanka reisaanbieders
 1. TUI – diverse rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. 333 Travel – privéreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen
 4. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. ANWB – groeps- & privéreizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Colombo reiservaring en tips!

Ben jij in Colombo geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief