Ella ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

30 Ella reiservaringen en tips

Geweldig

60%

Tof

37%

Wel oké

3%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Willem
    op 10-05-2019
    26 reviews • 5 waarderingen
    4

    “To do: treinreis”

    De treinreis van Kandy naar Ella (of andersom) moet je (deels) gedaan hebben als je in Sri Lanka bent. Wij wilden de dag vantevoren treintickets kopen op het station, maar dit was niet mogelijk, omdat alle plaatsen al gereserveerd waren. We zijn dus ’s ochtends heel vroeg gegaan en hebben de vroege trein gepakt (alle toeristen pakken een trein later) toen het nog donker was. Het eerste gedeelte rijdt je in het donker, maar dat geeft niet. Zodra je het mooie stuk doorrijdt, is het al licht, en voor dat uitzicht doe je de treinreis. Het is hartstikke druk en de bankjes zijn na urenlang zitten heel hard, maar het uitzicht was het wel waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleanne
    op 09-05-2019
    25 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Mountain city”

    Ella is een leuke, kleine stad in de bergen. De hoofdstraat rijd je op je scooter binnen 2 minuten doorheen, maar de schonheid ligt eromheen. Huur een scooter en ontdek dit prachtige berglandschap, doe een Sri Lankaanse kookles en beklim de Ella Rock. Wat een adembenemend uitzicht!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annette
    op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Bella Ella”

    Met één van de mooiste treinreizen op de wereld kan je aankomen in het stadje Ella. De natuur is hier wonderschoon door de vele mooie theeplantages en de watervallen, die door mooie hikes zijn te bereiken. Deze plaats kan je absoluut niet overslaan tijdens een rondreis door Sri Lanka.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon
    op 07-05-2019
    35 landen bezocht • 32 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Ella wat ben je mooi!”

    De trein stopt op station Ella en je gaat terug in de tijd. Hippie ten top, niks moet, alles mag, dat is het gevoel als ik aan Ella terug denk. Het dorje heeft een hoofdstraat waar je een aantal barretjes en restaurantjes vind. Na een heerijk diner bij een restaurant met rooftop (hier hebben we ook een cooking class gevolgd, aanrader) hebben we heerlijk in een boomhut geslapen. De volgende dag vroeg op en hiken maar!! Wow wat een uitzichten en de nine arch bridge bezocht, ook deze is een must wanneer je in Ella bent!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 07-05-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Gezellig stadje”

    Ella is een heel gezellig stadje vol backpackers. Heerlijk om hier te komen als je een aantal dagen afgelegen en bij alleen maar locals hebt gezeten. Leuke restaurantjes om lekker te eten of cocktails te drinken. Mooi accommodaties met prachtig uitzicht voor niet veel geld en heel veel activiteiten. Ga vooral de bergen beklimmen, de theevelden in en naar de watervallen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. van Kooy
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Bergstadje”

    Bijzonder leuke bergstad met heel veel Nederlanders, het valt mee dat het restaurantpersoneel nog geen Nederlands spreekt ;). Neem de prachtige treinreis vanuit Kandy en geniet van de bizar indrukwekkende uitzichten. Huur in Ella een scooter en ontdek de omgeving.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 01-05-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Natuur Natuur Natuur”

    Wat een bizar mooie natuur vind je in Ella en omstreken! Het is erg gevarieerd en je waant je in een droomwereld vol met theevelden en bergen. Huur hier een scooter en ga op ontdekkingsreis naar watervallen en prachtige bergdorpjes waar de bevolking je warm onthaalt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jelmer Laernoes
    op 30-04-2019
    23 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Heerlijk sfeertje tussen de rijstvelden”

    Ella bereik je het gemakkelijkst met de trein en wat is de treinreis van Kandy naar Ella mooi. In Ella heerst er een super fijne sfeer en er zijn super veel gezellige restaurantjes en barretjes. De omgeving is erg groen en je moet zeker gaan hiken naar Ella Rock en de Nine Arce Bridge bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nadia
    op 26-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Een straat vol barretjes en restaurantjes”

    Ella is eigenlijk een straat vol met barretjes en restaurantjes. Het staat vol met hostels en er is vooral jeugd in dit dorpje. Je kunt er een hoop leuke uitstapjes maken en, met uitzondering van de rest van het eiland, echt europees / amerikaans eten + happy hour drankjes krijgen.
    Bijna elke toerist komt hier heen voor de 9 arch bridge, deze is zeker de moeite waard, vooral dat je over het spoort mag lopen is natuurlijk tof, in Nederland mag dat niet.
    Het is een ontzettend hoge brug omringd door groen. Als de blauwe trein er ( stapvoets bijna ) aan komt zie je iedereen uit de trein hangen, zittend dan wel staand, om te zwaaien. Het is echt een beleving om over deze brug en het spoor te lopen. Het is een eindje lopen maar zeker de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ellen
    op 25-04-2019
    17 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Groene stad in de bergen”

    Mooie groene omgeving. Wij hadden een scooter gehuurd en dit is het ideale vervoersmiddel om daar de omgeving te verkennen. Het is op de wegen niet super druk en waar je ook heen gaat, overal is groen en bergen!
    Wij hebben de little adams peak beklommen, wat een relatief makkelijke wandeling er naar toe was en je hebt alsnog mooi uitzicht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Sri Lanka reis boeken – onze tips!

Top-5 Sri Lanka reisaanbieders
  1. TUI – diverse rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. ANWB – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Ella reiservaring en tips!

Ben jij in Ella geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?