Sigiriya ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

27 Sigiriya reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

30%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Robert
    op 21-05-2019
    14 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Prachtige natuur”

    Heel leuk en relaxed plaatsje in het berggebied van Sri Lanka. Het staat met name bekend om de Lion rock en Pidurangala Rock. Verder is er namelijk niet zo veel te doen. Wij kozen ervoor om met zonsopkomst de Pidurangala Rock te beklimmen. Dit was echt magisch. De klim is goed te doen. Verder een uitstap gemaakt naar Pollonaruwa. Dit was mooi, maar viel ons tegen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleanne
    op 09-05-2019
    25 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Pidurangala”

    Beklim niet de Sigiriya Rock, maar de Pidurangala Rock. Hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over de Sigiriya Rock. De klim naar boven is wel iets uitdagender, maar zeker goed te doen als u gewoon normaal ter been bent.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annette
    op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Een Must!”

    De leeuwenrots is compleet het bezoek waard. Middels kleine trappetjes klim je rondom deze immense rots op. Eenmaal boven is het uitzicht prachtig! Tot in de verste verte is het mooie groen van Sri Lanka te bewonderen. Neem genoeg water mee de rots op want eenmaal boven zijn geen eetgelegenheden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 07-05-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Rots”

    Het is heel leuk om de rots in Sigiriya te beklimmen, vooral tijdens zonsopgang of zonsondergang! Wij hebben gekozen voor de Pidurangala met een prachtig uitzicht over de omgeving en de bijzondere Lion Rock zie je dan liggen! Het stadje zelf vonden wij niet heel bijzonder, maar het hostel was heel gezellig en hier hebben we veel tijd kunnen doorbrengen: Jungle Vista!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. van Kooy
    op 06-05-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Sigiriya Rock”

    Sigiriya, het is een wonder. Dit vind UNESCO ook en heeft het daarom uitgeroepen tot werelderfgoed. Kies daarom ook voor de Pidurangala Rock en beklim deze, zodat je uitzicht hebt over de Sigirya Rock. Doe dit echter niet als u slecht ter been bent of kinderen meeneemt, want het zijn geen kleine traptreden zoals de Sirigya Rock. Laat je vooral inspireren door het mooie verhaal dat achter deze rotsen schuilgaat.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jelmer Laernoes
    op 01-05-2019
    23 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Letterlijk en figuurlijke hoogtepunt van onze reis ”

    Wat heb ik genoten van Sigiriya. Wij konden niet kiezen en hebben dus zowel de Lion Rock zelf als de tegenoverliggende Pidurangala rock beklommen. Allebei waren ze wat ons betreft de moeite waard, maar ben je wat avontuurlijker ingesteld dan moet je kiezen voor de Pidurangala rock! Dikke aanrader als je in Sri Lanka bent en is ook goed bereikbaar vanaf Dambulla.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eva van Kempen
    op 22-04-2019
    21 landen bezocht • 27 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Pak de fiets!”

    De Pidurangala rock is echt fantastisch. Vertrek vroeg (zo rond half 5), om even later bij zonsopgang als enige op de berg te staan. Vergeet niet om een zaklamp mee te nemen, want er is geen trap. In de middag kan je in Sigirya een fiets huren, wat ook een absolute aanrader is. Zo zie je het platteland van Sri Lanka.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Guus Berns
    op 15-04-2019
    17 landen bezocht • 39 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Mooie omgeving”

    Erg leuk dorp middenin de natuur. Vanuit hier de Pidurangala rock beklommen met uitzicht op de lion rock. Om 5u vertrokken waardoor we bovenaan de top op een prachtige zonsopkomt getrakteerd werden. Geslapen in een boomhut aan een rivier. Echt een aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bo
    op 12-04-2019
    32 landen bezocht • 8 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Prachtig maar erg toeristisch”

    Wat is deze rots prachtig.. Met steile trappen klim je de zogenaamde Leeuwenrots op tot je bij een vervallen 'fort' komt met prachtig uitzicht over de omgeving. Mocht je een reis plannen naar Sri Lanka dan zou ik zeker deze bestemming aanraden, maar misschien vanuit een andere optie: beklim de rots ernaast. Ik heb dit zelf niet gedaan, maar hoor van iedereen dat dit meer de moeite waard is aangezien het veel minder toeristisch is en je uitzicht hebt op de rots zelf. Daarnaast betaal je voor de leeuwenrots een flinke toegangsprijs. Toch vind ik dat boven op de rots zelf staan en de leeuwenpoten aan het begin zien ook wel iets bijzonders hebben. Als je tijd en geld hebt, zou ik aanraden om het gewoon allebei te doen! Zeker de moeite waard! Ondanks het vele toerisme, een van mijn hoogtepunten van dit land.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi Den Ouden
    op 10-04-2019
    32 landen bezocht • 52 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Geniet van het uizicht vanaf Pidurangala Rock”

    Iets wat je eigenlijk niet mag missen is een bezoekje aan Sigiriya. De Sigiriya Rock ook wel bekend als Lions Rick is een rots met daarop de ruine van een oude stad. Deze rots is erg populair en daardoor heel druk, het is een flinke klim en de kosten zijn voor Sri Lankaanse begrippen erg hoog. Wij hebben besloten om de drukte te vermijden, de kosten te drukken en vanaf Pidurangala Rock het uitzicht op de Lions Rock te bewonderen. Deze klim was erg rustig en net even wat uitdagender dat de trap naar boven bij Lions. Ik zou zeker aanraden om het op deze manier te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Sri Lanka reis boeken – onze tips!

Top-5 Sri Lanka reisaanbieders
  1. TUI – diverse rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. ANWB – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Sigiriya reiservaring en tips!

Ben jij in Sigiriya geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?