• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Unawatuna & de Zuidkust ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Unawatuna & de Zuidkust reiservaringen en tips

Geweldig

60%

Tof

20%

Wel oké

10%

Niet zo

0%

Vreselijk

10%

  • Profiel Els van Voorst
    Els van Voorst op 01-01-2020
    1 review • 0 waarderingen
    1

    “Trap er niet in.”

    Alle paalvissers zijn verslaafde die voor geld zogenaamd even gaan vissen. Daar zitten mannen achter die hierdoor veel geld verdienen. Geen loverboys maar fishingboys. Dit soort of vissen bestaat bijna niet meer.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleanne
    Eleanne op 09-05-2019
    25 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Chille kuststad”

    Unawatuna is een erg mooie en rustige kuststad. Ga op zoek naar de walvissen in Mirissa of bezoek een van de schildpadden opvangcentra die verspreid liggen langs de gehele zuidkust van Sri Lanka. Met goed weer kun je zelfs snorkelen en de onderwaterwereld gaan verkennen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annette
    Annette op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Mooie stranden”

    Unawatana heeft schitterende witte stranden. Het is een heerlijke plek om een paar dagen te ontspannen na alle leuke activiteiten op Sri Lanka. Je komt langs Unawatana op doorreis vanaf Colombo naar Galle of Yala. Een stop hier is zeker de moeite waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 01-05-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Mooie kuststad”

    Zonnen en zwemmen tot je niet meer kunt. Unawatuna is een goede uitvalsbasis om de zuidkust van Sri Lanka te verkennen. Het busnetwerk is erg goed en uitgebreid. Ga naar Galle en ontdek de Nederlandse invloeden vanuit de VOC tijd.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura Oude Vrielink
    Laura Oude Vrielink op 26-04-2019
    23 landen bezocht • 28 reviews • 14 waarderingen
    3

    “Relaxen aan het einde van je rondreis ”

    Fijne plek om te relaxen na je rondreis door Sri Lanka. Unawatuna heeft mooie stranden en vanaf hier kun je gemakkelijk Galle bezoeken. De stranden zijn mooi en ze zijn er net zo gastvrij als in heel Sri Lanka. Let wel op dat in sommige maanden de zee behoorlijk ruig kan zijn!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 24-04-2019
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Mooie kuststad met uitgerekte stranden”

    Unawatuna is een hele mooie kustplaats waar veel te zien is, Jungle Beach is zeker een aanrader. Tijdens de zomermaanden is de oceaan echter te ruig om te kunnen snorkelen, het water is dan niet helder genoeg.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jelle
    Jelle op 09-04-2019
    43 landen bezocht • 15 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Gastvrijheid en Koken”

    Koken is altijd al een hobby en tijdens onze reis door Sri Lanka hebben we heerlijk gegeten. Een kookcursus was dus de perfecte combinatie. Bij Vanitha (Sri Lankan Cookery Class) kun je heerlijk leren koken. Eerst samen op de markt de inkopen doen en daarna heerlijk koken. Mijn vrouw en kinderen hebben die dag heerlijk een dagje strand gedaan en konden 's avonds gewoon aanschuiven en mee eten. Wat een heerlijke gastvrijheid. ALs je wilt kun je ook in hun guesthouse (Sleepy head) blijven slapen of een trip boeken via hun reisburo. Alles met dezelfde gastvrijheid.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel iris
    iris op 28-11-2017
    17 landen bezocht • 14 reviews • 4 waarderingen
    5

    “gezellig, kleinschalig en witte stranden”

    Gezellig, kleinschalig en witte stranden zijn de eerste woorden die in me opkomen als ik aan Unawatuna en de Zuidkust denk. Unawatuna was voor ons heerlijk om even bij te komen na de drukke stad Colombo. De mooie stranden zijn heel relaxt en je kunt er heerlijk eten op het strand met een zonsondergang erbij. (hoe idyllisch :) haha). In Unawatuna zit een super gezellig straatje met allemaal kraampjes met souvenirtjes; de plek om alle beloofde armbandjes en sleutelhangers voor je vrienden in te slaan. Vanuit Unawatuna maak je ook makkelijk een dagtrip naar Galle fort. Jungle beach en dalawella beach zijn echte aanraders als je houdt van witte stranden en tropische palmbomen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Caroline van der Hoek
    Caroline van der Hoek op 08-11-2017
    26 landen bezocht • 27 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Zon, zee, strand”

    Unawatuna is een goede plek om even lekker bij te komen van het prachtige natuurgeweld in Sri Lanka.
    Dichtbij vind je ook het stadje Galle en de bekende vissers op palen. Waar je echter wel voorzichtig een foto van moet maken (als je dat wil) tijdens het voorbijgaan, anders rennen ze achter je aan voor geld. In dit deel zitten ook wat meer backpackers en is het toeristischer.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Susanne Langerwerf
    Susanne Langerwerf op 18-02-2017
    4 reviews • 0 waarderingen
    5

    “ultiem relaxgevoel aan het strand in Unawatuna & Matare”

    Ultiem genieten aan het strand, alle strandtentjes beschikken over leuke ligbedjes/hutjes, waar je tegen het nuttigen van een drankje de hele dag kunt vertoeven. Er zijn veel activiteiten te ondernemen, zoals snorkelen, surfen, walvistocht, en daarnaast ook cultuur snuiven in plaatsen zoals Galle. Ook heb je hier prachtige tempels, de wat kleinere op de berg in Unawatuna, of de ondergrondse in Matare! Ideaal om je reis hier af te sluiten, het is heerlijk bijkomen hier nadat we onze eerste week in het wat actievere noorden hadden doorgebracht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Sri Lanka reis boeken – onze tips!

Top-5 Sri Lanka reisaanbieders
  1. TUI – diverse rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. ANWB – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Unawatuna & de Zuidkust reiservaring en tips!

Ben jij in Unawatuna & de Zuidkust geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief