27 Vakantiedagen

Tanzania is één van de mooiste safarilanden op het Afrikaanse continent. Het is onder andere bekend van de wildrijke Serengeti, de roemruchte Mount Kilimanjaro en de unieke Ngorongoro Krater. Maar er zijn nog veel meer mooie gebieden te vinden. Na de wildlife safari’s, kun je je reis eindigen met een heerlijke strandvakantie op de witte stranden van het tropische eiland Zanzibar, of het minder bekende maar minstens zo mooie Pemba Island.
Hakuna Matata!

Belangrijkste highlights & bestemmingen

Tanzania is een groot en veelzijdig land waar je je als reiziger vele weken kunt vermaken. Dit zijn de meest bezochte bestemmingen en hoogtepunten van een reis door Tanzania.

 • Arusha

  Arusha

  Safarihoofdstad
  10 reviews

  De stad Arusha is de laatste decennia flink gegroeid vanwege het toenemende toerisme in Tanzania. Het wordt beschouwd als de ‘safarihoofdstad van Tanzania’. Arusha is dé uitvalsbasis voor tours naar de Serengeti, de Ngorongoro Krater of de Kilimanjaro.

  Lees meer >

 • Bagamoyo

  Bagamoyo

  Vissersdorp vol historie
  1 reviews

  Het kleine stadje Bagamoyo is met zijn oude gebouwen in het historische centrum en vriendelijke bevolking opkomend bij reizigers. Het vissersdorp kent een rijk handelsverleden en staat momenteel op de UNESCO werelderfgoedlijst.

  Lees meer >

 • Dar es Salaam

  Dar es Salaam

  Dé metropool van Tanzania
  7 reviews

  Het stadscentrum van Dar es Salaam is precies wat je verwacht van een grote Afrikaanse metropool. Hectisch, kleurrijk, overal straatverkopers die waar aanbieden variërend van cashewnoten tot zonnebrillen en verkeer dat af en aan blijft rijden.

  Lees meer >

 • Top
  Kilimanjaro

  Kilimanjaro

  Afrika’s iconische berg
  5 reviews

  De Kilimanjaro is de hoogste berg van het Afrikaanse continent en is wereldberoemd bij wandelaars en bergbeklimmers. De natuur op en rond deze vulkanische berg is erg divers en typisch Afrikaans met prachtige savanne landschappen en weidse uitzichten!

  Lees meer >

 • Lake Manyara National Park

  Lake Manyara National Park

  Olifanten & jungle
  3 review

  Lake Manyara National Park wordt vaak overschaduwd door de nabijgelegen Ngorongoro Krater en de Serengeti, waardoor de bezoekersaantallen hier een stuk lager liggen. Het park biedt echter een geheel eigen natuur en beleving.

  Lees meer >

 • Ngorongoro Krater

  Ngorongoro Krater

  Unieke natuurkrater vol wild
  12 reviews

  De Ngorongoro-krater is een enorme groene kuil in het Afrikaanse aardoppervlak waarin een variatie aan wilde dieren leeft. Het is één van de dichtstbevolkte wildparken van Afrika. Deze krater biedt een unieke leefomgeving die nergens ter wereld zijn gelijke kent.

  Lees meer >

 • Top
  Serengeti

  Serengeti

  Grootste wildpark van Afrika
  10 reviews

  De Serengeti in Tanzania is het meest iconische safaripark van Afrika. In de taal van de Masaï staat het woord Serengeti voor ‘eindeloze vlaktes’. Dat is precies wat je kunt verwachten als je het legendarische Serengeti National Park bezoekt. Maar dan vlaktes met een héleboel wilde dieren erop.

  Lees meer >

 • Zanzibar

  Zanzibar

  Exotisch eilandparadijs
  26 reviews

  Het eiland Zanzibar is Afrika op zijn paradijselijkst, met prachtige stranden, tropische temperaturen en een kleurrijke geschiedenis vol buitenlandse invloeden. Een exotische strandvakantie bestemming op zich, maar ook de perfecte afsluiter van een Tanzania-rondreis.

  Lees meer >

Rondreizen naar Tanzania

Top 3 Tanzania specialisten

TUI

TUI

TUI is de grootste en bekendste reisorganisatie van Nederland en biedt als enige zonvakanties naar Zanzibar (met eigen vliegtuigen van TUIfly!) en tevens diverse Tanzania rondreizen, in groep of individueel.
Bezoek website


Riksja Tanzania

Riksja Tanzania

Bij Riksja Travel werken alleen maar leuke mensen! Een toffe reisorganisatie waar je met behulp van bouwstenen je eigen Tanzania / Afrika rondreis kunt samenstellen.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Een bijzondere ontmoeting, een onverwacht gesprek, een nieuw inzicht uit een andere cultuur: dat is de echte waarde van reizen. Regel je Tanzania rondreis met een reisspecialist ter plaatse, je local Hero.
Bezoek website


Meer Tanzania reisorganisaties

Sawadee
Djoser
Shoestring
ANWB Vakanties
Van Verre
Koning Aap
Tenzing Travel