In Arusha geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 10 Arusha reiservaringen

Arusha

De stad Arusha, met een kleine 300.000 inwoners, is gelegen in het noorden van Tanzania op het plateau van de grote Riftvallei, een bergrug die loopt van Syrië tot Mozambique. Arusha staat voornamelijk bekend als uitvalsbasis voor een safari in de Serengeti of Ngorongoro Krater, of een beklimming van de Kilimanjaro. Maar ook kleinere wildparken zoals het Arusha National Park liggen om de hoek. Je zult in Arusha veel mensen tegenkomen die je een safari of tour proberen te verkopen. Vooral rond Boma Road en de busstations stikt het van de ‘touts’.

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 526 Meer over vliegen naar Tanzania

Overnachten in Arusha

Vergelijk alle hotels in Arusha
Bekijk hotels

Het centrum van Arusha

Arusha

Arusha wordt ook wel ‘het hart van Afrika’ genoemd omdat de stad precies halverwege Kaapstad en Caïro ligt. De klokkentoren in het centrum zou volgens de locals exáct halverwege deze twee steden staan maar dat is niet waar: het echte ‘halfwegpunt’ ligt 25 kilometer buiten de stad.

Arusha heeft een druk, luidruchting stadscentrum met een diverse markten. Vooral de groenten- en fruitmarkten langs de hoofdstraat (Sokoine Road) zijn altijd druk. Vanwege de vele toeristen die deze regio jaarlijks bezoeken, biedt Arusha een grote diversiteit aan restaurants en eetgelegenheden. Net buiten het centrum is de grote supermarktketen Nakumatt gevestigd. In deze buurt zijn ook talloze safaribedrijven, internationale restaurants en souvenirwinkeltjes gelegen. Interessant om te bezoeken in Arusha is het National History Museum, met als hoogtepunt de complete vleugel gewijd aan de evolutie van de mens.

Markt in Arusha

Markt in Arusha.

Arusha Cultural Heritage Site

In de omgeving van Arusha zit de kostbare steen ‘tanzaniet’ in de grond die veelal wordt gebruikt voor sieraden, zoals ringen en oorbellen. In de Arusha Cultural Heritage Site kun je uitleg krijgen over deze blauw-paarse stenen. Ook vind je hier een verzameling kunstobjecten, kleren, houtsnijwerken en andere producten van de meer dan 120 stammen van Tanzania. Op de bijbehorende overdekte markt zijn ook sieraden en allerlei soorten handwerk en kunst te koop.

Het Meserani Snake Park en de Masaï markt

Net buiten Arusha ligt het Meserani Snake Park. Dit park is in eerste plaats opgezet om de lokale bevolking te informeren over slangen. In de bijbehorende kliniek worden mensen met slangenbeten gratis verpleegd. Als toerist kun je de vele slangen, vogels en reptielen bekijken en uitleg krijgen over het werk van de kliniek. Breng ook een bezoek aan het kleine beeldende Masaï museum en ga shoppen op de bijbehorende Masaï Crafts Market, waar je o.a. 13 verschillende traditionele Masaï hutten kunt bekijken. Je vindt er ook Masaï vrouwen die er hun kleurrijke juwelen maken en kunt op de foto met originele Masaï kleden aan, inclusief speer!

Arusha

Tours vanuit Arusha

Wie zelfstandig reist door Botswana kan in Arusha diverse tours in de omgeving boeken. Nabij de grote Nakumatt supermarkt bevinden zich meerdere lokale touroperators. Ook kun je via je hotel vaak excursies boeken. Wil je op safari? Dan ben je vanuit Arusha binnen een aantal uren rijden in het Lake Manyara National Park, de Ngorongoro Krater en de Serengeti. Wanneer dit ter plekke bij een lokale organisatie wordt geregeld, is dit meestal goedkoper dan het vanuit huis bij een internationaal bedrijf te regelen. De kosten kunnen erg variëren en hangen bijvoorbeeld af van het aantal dagen, of het een privé safari is of samen met andere reizigers en hoe luxe de safari is. De Serengeti staat wel bekend als het duurste national park ter wereld. De prijs voor een 3-daagse safari waarbij alle drie de parken worden bezocht, begint vaak bij een bedrag van €500 per persoon. Vanuit Arusha kun je tevens een tour boeken voor een beklimming van de Kilimanjaro. Denk hierbij aan een minimale prijs van € 600 voor een meerdaagse trekking inclusief gids en dragers. Je kunt natuurlijk ook gewoon vanuit Nederland ene georganiseerde reis boeken die Arusha en de parken aandoet, bijvoorbeeld hier bij Tanzania Specialist, Riksja Tanzania of bij FOX Verre Reizen.

Arusha

Typisch straatbeeld in Arusha.

Overnachten in Arusha

Aangezien Arusha voornamelijk als uitvalsbasis wordt gebruikt voor de vaak luxere safari’s naar de nabijgelegen parken, is de accommodatie in Arusha meestal redelijk prijzig. Tevens is ruim van tevoren reserveren een aanrader in deze regio. Zowel in het stadscentrum als erbuiten is voldoende aanbod van hotels en guesthouses, kijk bijvoorbeeld op Booking.com.

Arusha – hoe kom je er?

Arusha ligt op ruim 600 km afstand van Dar es Salaam. Er bestaan rechtstreekse busverbindingen tussen de twee steden, maar je kunt ook een auto huren en deze afstand in één dag rijden. Arusha ligt overigens met ruim 250 kilometer dichterbij Nairobi in Kenia. Vanuit Nairobi rijden dagelijks shuttlebussen; de reis duurt ca. 6,5 uur. Bij de grensovergang moet je een stukje zelf lopen.

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee
Sawadee

Familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

Tanzania Specialist
Tanzania Specialist

Tanzania Specialist is 100% gespecialiseerd Tanzania en Zanzibar. Wij maken je reis helemaal op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Arusha

Vanwege het tropisch savanneklimaat kent de omgeving van Arusha vier seizoenen. De regenperiodes zijn van maart tot en met mei en november en december. De rest van het jaar is het overwegend droog. Vanwege de ligging op de Riftvallei kunnen de temperaturen erg wisselen, waarwaardoor dagen heet en nachten koud kunnen zijn.

Reisinspiratie

Alle Tanzania artikelen

Tanzania rondreis aanbiedingen

10 Arusha reiservaringen en tips • 29 landen bezocht
  17 reviews
  2 waarderingen

  “Perfecte uitvalbasis voor safari”

  Geplaatst 10-04-2019

  Arusha is geen bijzondere stad, verwacht geen mooie historische gebouwen. Het is een typisch Oost-Afrikaanse stad. Arusha is wel de perfecte uitvalbasis voor safari. Safari hoef je echt niet van te voren te boeken in Nederland, er zijn zoveel bureautjes daar, als je rond loopt word je elke 5 minuten aangesproken of je geïnteresseerd bent in een safari.
  Vergeet niet af te dingen bij het boeken van een safari, er kan zo 100-200 dollar per persoon af.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 51 landen bezocht
  26 reviews
  32 waarderingen

  “Leuk plaatsje om even te acclimatiseren”

  Geplaatst 22-11-2017

  Arusha is op zich geen bijzondere plaats, maar je gaat ook niet naar Tanzania voor de steden lijkt me. Maar het is gunstig gelegen en als je er met het vliegtuig aankomt vanuit Dar-es-Salaam of NL, is het prettig om hier even te acclimatiseren voordat je aan de safari's begint.
  Wij sliepen in Mvuli hotel, een aanrader en gelegen aan de rand van de stad, vlakbij de natuur. Het hotel heeft een eigen busje en willen je gratis of tegen kleine vergoeding overal heen brengen. We hebben heerlijk bij The Mulberry in de stad gegeten. Ons hotel heeft voor ons een excusie naar de waterval georganiseerd.
  Hou in Arusha rekening met een koelere temperatuur. Het was echt te koud om in te zwemmen. Neem een goede Fleece mee als je 's avonds gaat eten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 47 landen bezocht
  27 reviews
  28 waarderingen

  “Vermijden indien mogelijk”

  Geplaatst 21-11-2017

  Wij vinden Arusha geen leuke plaats. We hebben een paar maanden in de buurt gewoond (bij Arusha NP) en kwamen er dus regelmatig. Maar de bendes die daar rondlopen zijn gewoonweg eng. Nergens in Afrika heb ik me ooit onveilig gevoeld, behalve in Arusha. Er is nooit iets gebeurd, maar we hadden het idee dat Arusha door een soort maffia werd gerund. Wij wilden een nieuw matras voor onze hond kopen, maar toen we met de eigenaar van de winkel praatte, kwam er gelijk iemand van de bende. Zij namen het onderhandelen over. Wij zeiden geen zaken met hem te willen doen en zijn weggelopen. We werden daarna een tijd achtervolgd door meerdere mannen die ons probeerden te dwingen een matras te kopen. Uiteindelijk konden we bij onze auto komen en wegrijden. We zijn daarna nog vaak in Arusha geweest, maar helemaal op mijn gemak was ik niet meer.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 69 landen bezocht
  26 reviews
  9 waarderingen

  “Boek pas ter plaatse!”

  Geplaatst 13-11-2017

  Op safari gaan is niet alleen voor de rijkste onder ons. Wanneer je alles probeert te plannen vanuit Nederland lijkt dit wel, maar als je gewoon eens naar Arusha toe gaat en pas daar je chauffeur en schema voor safari uitstippelt, scheelt dat honderden, zo niet duizenden euro's!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “De top van Afrika. ”

  Geplaatst 04-11-2017

  Het beklimming van Mount Kilimanjaro is het zwaarste maar ook meest geweldige wat ik in mijn leven heb gedaan. 5 dagen lopen naar het dak van Afrika met in de verte uitzicht op de Serengeti bij een opgaande zon is geweldig!!!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  26 reviews
  7 waarderingen

  “Arusha”

  Geplaatst 30-10-2017

  Vreselijke stad. Niets te beleven en hadden er een onveilig gevoel. Het is een goede plaats om vandaan te reizen naar bijvoorbeeld de Serengeti en dus ook de belangrijkste redden om er te komen. Ik zou zorgen dat je er niet meer dan een dag blijft.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  17 reviews
  6 waarderingen

  “Paar dagen Arusha verkennen”

  Geplaatst 28-10-2017

  Arusha was een ervaring als geen ander. Ik heb de kans gekregen om de stad twee keer te bezoeken, een keer in 2012 met mijn familie en daarna in 2014 als onderdeel van een project via school. Hoewel wij altijd in een groep reisde, kregen wij ook de kans om in een bepaald gebied er alleen op uit te gaan en ik moet eerlijk toegeven dat het heel leuk was om alle kleine winkeltjes te bekijken en ik voelde mij relatief veilig. Tanzania in z'n algemeen is een geweldig land, maar Arusha is leuk om te gebruiken als pit-stop of voor het kopen van souvenirs.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Vrijwilligerswerk in Afrika”

  Geplaatst 28-10-2017

  Wil je vrijwilligerswerk doen in Afrika ga dan zeker naar Tanzania! Er zijn verschillende projecten van helpen in het ziekenhuis tot helpen in een weeshuis en het opzetten van nieuwe lessen. Ook de omgeving is erg mooi met het safaripark om te hoek! Een bezoekje aan de massai is ook een must. En mocht je nog tijd over hebben dan kun je ook genieten van het prachtige eiland zanzibar.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  13 reviews
  9 waarderingen

  “Vies, druk maar veel te doen daarom heen”

  Geplaatst 25-10-2017

  Hier kun je je geluk op voor wat betreft wildparken. Echter de stad zelf heeft slechts een aantal leuke spots. Voor de rest veel vieze auto's, slechte wegen en veel corruptie omdat de Tanzanianen weten dat er veel toeristen zijn. Arusha NP heeft de mogelijkheid een wandelsafari te doen wat hilarisch is.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 2 reviews
  3 waarderingen

  “Tarangire safari lodge”

  Geplaatst 31-12-2016

  Wow wat een prachtige plek... prachtig uitzicht over Tarangire, je ziet de wilde dieren lopen vanuit je lodge. Het eten is er lekker. Het zwembad is heerlijk, ook leuk dat de aapjes boven je hangen in de bomen. Zonsopgang en zonsondergang zijn prachtig

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Arusha reiservaring en tips!

Ben jij in Arusha geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt maar liefst 17 verschillende Tanzania rondreizen, waaronder familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


Tanzania Specialist

Tanzania Specialist

Tanzania Specialist is 100% gespecialiseerd Tanzania en Zanzibar. Wij maken je reis helemaal op maat.
Bezoek website

Meer Tanzania reisorganisaties

TUI
TUI

Zanzibar zonvakanties.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Avontuurlijke groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Tanzania on a budget.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX

Privé-reizen Tanzania.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Tanzania-Oeganda-combireis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Met eigen chauffeur.
Bezoek website

Riksja Tanzania
Riksja Tanzania

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Tanzania

Alle bezienswaardigheden in Tanzania

Vliegtickets naar Tanzania


Meer over vliegen naar Tanzania

Hotels in Tanzania zoeken

Hotels in Tanzania zoeken

Boek je rondreis naar Tanzania

Sawadee
1. Sawadee

Familie- en combireizen.
Bezoek website

Better Places
2. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Tanzania Specialist
3. Tanzania Specialist

100% Tanzania Specialist.
Bezoek websiteBekijk 169 Tanzania rondreizen
Vanaf €699 incl. vliegticket

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 526 Meer over vliegen naar Tanzania