27 Vakantiedagen

Vliegen naar Tanzania

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Tanzania via:

Internationale vluchten naar Tanzania komen meestal aan op het Julius Nyerere International Airport in Dar es Salaam. Ook op Zanzibar Airport landen geregeld vluchten vanuit Europa. Voor een bezoek aan de wildparken Serengeti, Ngorongoro Krater en Lake Manyara kan er met een tussenstop worden gevlogen op Arusha. Kilimanjaro Airport is het vliegveld voor een bezoek aan de Kilimanjaro. Wil je naar Zanzibar, vlieg dan op Zanzibar Airport of op Dar es Salaam en neem de ferry naar Zanzibar.

Welke vliegroutes naar Tanzania?

KLM vliegt dagelijks met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Dar es Salaam. Deze vlucht maakt een tussenlanding op Kilimanjaro Airport waar passagiers uit en in kunnen stappen. De vlucht duurt ongeveer 11 uur en varieert in prijs van €650 tot €1.200 afhankelijk van wanneer je wilt vliegen, hoe tijdig je boekt en welke aanbiedingen er zijn. Vanuit Schiphol is het ook mogelijk om goedkoper naar Tanzania te vliegen met bijvoorbeeld Qatar Airways of Turkish Airlines. Houdt er wel rekening mee dat je dan minimaal één tussenstop hebt en er dan dus langer over doet. Vliegen vanaf Düsseldorf of Brussel is ook mogelijk en kan gunstige prijzen opleveren. Vanuit hier gaan echter geen rechtstreekse vluchten naar Dar es Salaam.

Vliegen vanuit Afrika

Vliegen vanuit één van de Afrikaanse buurlanden naar Tanzania kan redelijk prijzig zijn. Er worden geregeld vluchten uitgevoerd vanuit Kenia (Nairobi), Oeganda (Kampala), Zambia (Lusaka) en Rwanda (Kigali) naar Tanzania. Vluchten vanuit buurlanden Burundi, Mozambique, Congo en Malawi zijn minder gangbaar. Vaak liggen de kosten minimaal op €200 voor een enkeltje van een buurland naar Dar es Salaam.

Vliegen binnen Tanzania

Vanwege de uitgestrektheid van het land worden er geregeld binnenlandse vluchten uitgevoerd. Populaire routes vliegen allemaal van of naar Dar es Salaam. Populair bij reizigers zijn o.a. de vliegroutes van Dar es Salaam naar Arusha, Kilimanjaro Airport of Zanzibar Airport en vice versa. Vanaf Kilimanjaro Airport kun je overigens ook vrij makkelijk per shuttlebus of taxi in Arusha (60 km verderop) komen, zodat je een beklimming van de Kilimanjaro makkelijk kunt combineren met een bezoek aan de bekende nationale parken. Tanzania kent vijf eigen luchtvaartmaatschappijen: Air Tanzania, Air Express Tanzania, Precision Air, Fastjet en Zanair. Fastjet staat bekend als een budgetmaatschappij. Voor een enkele vlucht Dar es Salaam – Arusha betaal je zo €130 tot €250. Goedkoop zijn binnenlandse vluchten daarom zeker niet.

Vliegvelden in Tanzania

Tanzania heeft tientallen vliegvelden. De meeste van deze luchthavens zijn echter erg klein en worden enkel gebruikt voor privé vliegtuigen of voor een bezoek aan exclusieve lodges in privé wildparken. De bekendste luchthavens waar je als reiziger mee te maken krijgt staan hieronder genoemd.

Julius Nyerere International Airport in Dar es Salaam

Dit is de grootste luchthaven van Tanzania en hij is vernoemd naar een voormalig president van dit land. De meeste internationale vluchten naar Tanzania landen op dit vliegveld, zoals de directe vlucht van KLM.

Kilimanjaro Airport nabij de Kilimanjaro

Dit betreft de tweede grootste luchthaven van Tanzania. Dit vliegveld wordt voornamelijk gebruikt door reizigers die de Kilimanjaro en omgeving willen bezoeken en/of beklimmen. Aangezien deze luchthaven halverwege Arusha en Moshi ligt, kan er ook op dit vliegveld gevlogen worden voor een bezoek aan de Serengeti en Ngorongoro Krater. Shuttlebusjes en taxi’s naar Arusha doen er zo’n 45 minuten over.

Zanzibar Airport

Dit is de enige luchthaven op het eiland Zanzibar. Vanwege de vele (luxereizigers die dit eiland aandoen is de luchthaven goed uitgevoerd met winkeltjes en restaurants. Zanzibar Airports ontvangt internationale vluchten van o.a. Qatar Airways, FlyDubai, Mango Airlines, Ethiopian Air, Oman Air, Qatar Airways en Jetair.

Tips goedkope vliegtickets Tanzania

  • Wil je rechtstreeks vanaf Schiphol vliegen met KLM? Houdt dan hun aanbiedingen in de gaten. Soms is het mogelijk met een flinke korting naar Kilimanjaro Airport of Dar es Salaam te vliegen. Dit is zeker zo tijdens de KLM Werelddeal Weken!
  • Vliegen op een doordeweekse dag of zondag is vaak goedkoper dan vliegen op vrijdag of zaterdag.
  • Vanuit Europa zijn er enkele chartermaatschappijen die vliegen naar vakantiebestemming Zanzibar. Het kan handig zijn uit te zoeken of het voordeliger is om eerst naar Duitsland of Italië te vliegen om vanuit daar een chartervlucht naar Zanzibar te nemen.
  • Aangezien binnenlandse vluchten in Tanzania vaak prijzig zijn: check of je bijvoorbeeld op een andere luchthaven dan je eindbestemming kunt vliegen om vervolgens de bus te nemen of een auto te huren.
  • Wil je de wildparken in het noorden van Tanzania bezoeken? Bekijk dan de mogelijkheid om naar Nairobi in Kenia te vliegen en vanuit daar met een auto of bus de grens over te steken.

Vliegtickets naar Tanzania boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Tanzania boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Tanzania niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Tanzania vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Tanzania via:

Bezienswaardigheden Tanzania

Alle bezienswaardigheden in Tanzania

Vliegtickets naar Tanzania


Hotels in Tanzania zoeken

Hotels in Tanzania zoeken

Boek je rondreis naar Tanzania

TUI
1. TUI

Zanzibar zonvakanties.
Bezoek website

Riksja Tanzania
2. Riksja Tanzania

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Familie- en combireizen.
Bezoek websiteBekijk Tanzania rondreizen
Vanaf €938 incl. vliegticket

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 440

Volg ons op Facebook