27 Vakantiedagen

Belangrijkste feestdagen van Turkije

Turkije is een zeer nationalistisch land en viert een klein aantal nationale feestdagen zeer uitbundig. Een aantal dagen staan in het teken van Atatürk, de grondlegger van de Republiek Turkije. De nieuwste feestdag is op 15 juli, deze dag is tot stand gekomen na de mislukte ‘coupepoging’ op 15 juli 2016. Op deze dag wordt voortaan stilgestaan bij de vele martelaren die zijn omgekomen en het bestaan van de democratie in het land.

Verder viert Turkije ook een flink aantal islamitische feestdagen, waarvan de belangrijkste en bekendste het Suikerfeest en het Offerfeest zijn. Doordat deze dagen zijn gelinkt aan de maankalender verschillen de data ieder jaar.

Alle instanties zijn op nationale en islamitische feestdagen gesloten, winkels zijn echter gewoon geopend of hebben aangepaste openingstijden. Wanneer een feestdag op een donderdag valt, dan is de kans groot dat vrijdag ook een sluitingsdag is.

Officiële feestdagen

1 januari – Nieuwjaarsdag
23 april – Dag van het Kind
1 mei – Dag van de Arbeid
19 mei – Jeugd en Sport Dag
15 juli – Dag van de democratie en martelaren
30 augustus – Dag van de Overwinning
29 oktober – Dag van de Republiek

Het Suikerfeest (Şeker Bayramı) wordt altijd ter afsluiting van de Ramadan gevierd en duurt drie dagen. Het Offerfeest (Kurban Bayramı) wordt exact 70 dagen na het einde van de Ramadan gevierd en duurt ook drie dagen.

Top 3 Turkije specialisten

TUI

TUI

TUI biedt zowel pakketvakanties naar zo’n beetje iedere Turkse kustplaats als ook Turkije rondreizen en cruises.
Bezoek website


Prijsvrij

Prijsvrij

Prijsvrij is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen. Ze hebben altijd érg voordelige deals voor o.a. Alanya, Lara, Antalya, Marmaris, Kusadasi en Bodrum!
Bezoek website


Corendon

Corendon

Dé Turkije specialist bij uitstek! Met een eigen vloot aan vliegtuigen en het grootste aanbod all inclusive resorts & kleinschaliger hotels in Turkije, ook in de minder drukke plaatsen.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Turkije

TUI
1. TUI

‘Allround’ Turkije aanbieder.
Bezoek website

Prijsvrij
2. Prijsvrij

Internet only Turkije aanbieder.
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

Vliegvakanties & all inclusives.
Bezoek websiteBekijk Turkije aanbiedingen
Vanaf €99 incl. vliegticket

Vliegtickets Turkije

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Turkije
V.a. 120