Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Voor Turkije worden enkele vaccinaties aanbevolen. Het betreft die tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitus A (besmettelijke geelzucht) en Hepatitus B (infectieziekte aan de lever). Er bestaat nog een kleine kans om deze ziektes in Turkije op te lopen, maar in de kustgebieden is het vrijwel uitgesloten. Wanneer je tot de risicogroepen behoort is het aan te raden om gevaccineerd op vakantie te gaan, maar de meeste vakantiegangers doen het niet.

Turkije heeft staatsziekenhuizen en privé ziekenhuizen. De eerstgenoemde zijn van mindere kwaliteit en niet te vergelijken met de standaard in Nederland. Denk aan lange wachtrijen, verouderde apparatuur, niet Engels sprekend personeel en vaak minder service en verzorging. Als toerist ben je beter af in een privé-ziekenhuis. In iedere toeristische (bad)plaats is er één of meerdere te vinden. Deze ziekenhuizen zijn te vergelijken met hetgeen wat je in Nederland gewend bent.

Het kraanwater van Turkije is in de kustgebieden niet drinkbaar. Vrijwel op iedere hoek van de straat zijn zogenaamde ‘markets’ of supermarkten te vinden waar mineraalwater te koop is.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Turkije specialisten

TUI

TUI

TUI biedt zowel pakketvakanties naar zo’n beetje iedere Turkse kustplaats als ook Turkije rondreizen en cruises.
Bezoek website


Corendon

Corendon

Corendon is een échte specialist van Turkse oorsprong, met eigen vliegmaatschappij. Ze hebben hele goedkope vliegvakanties en all inclusives en bieden ook minder bekende Turkije-bestemmingen aan.
Bezoek website


Kras

Kras

Ook Kras combineert een uitgebreid aanbod Turkije zonvakanties (o.a. all inclusive) met diverse rondreizen (o.a. singlereizen), flydrives en cruises.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Turkije

TUI
1. TUI

‘Allround’ Turkije aanbieder.
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

Vliegvakanties & all inclusives.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Zonvakanties, rondreizen en flydrives.
Bezoek websiteBekijk Turkije aanbiedingen
Vanaf €100 incl. vliegticket

Vliegtickets Turkije

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Turkije
V.a. 104 Meer over vliegen naar Turkije