27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Voor Turkije worden enkele vaccinaties aanbevolen. Het betreft die tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitus A (besmettelijke geelzucht) en Hepatitus B (infectieziekte aan de lever). Er bestaat nog een kleine kans om deze ziektes in Turkije op te lopen, maar in de kustgebieden is het vrijwel uitgesloten. Wanneer je tot de risicogroepen behoort is het aan te raden om gevaccineerd op vakantie te gaan, maar de meeste vakantiegangers doen het niet.

Turkije heeft staatsziekenhuizen en privé ziekenhuizen. De eerstgenoemde zijn van mindere kwaliteit en niet te vergelijken met de standaard in Nederland. Denk aan lange wachtrijen, verouderde apparatuur, niet Engels sprekend personeel en vaak minder service en verzorging. Als toerist ben je beter af in een privé-ziekenhuis. In iedere toeristische (bad)plaats is er één of meerdere te vinden. Deze ziekenhuizen zijn te vergelijken met hetgeen wat je in Nederland gewend bent.

Het kraanwater van Turkije is in de kustgebieden niet drinkbaar. Vrijwel op iedere hoek van de straat zijn zogenaamde ‘markets’ of supermarkten te vinden waar mineraalwater te koop is.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Turkije specialisten

TUI

TUI

TUI biedt zowel pakketvakanties naar zo’n beetje iedere Turkse kustplaats als ook Turkije rondreizen en cruises.
Bezoek website


Prijsvrij

Prijsvrij

Prijsvrij is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen. Ze hebben altijd érg voordelige deals voor o.a. Alanya, Lara, Antalya, Marmaris, Kusadasi en Bodrum!
Bezoek website


Corendon

Corendon

Dé Turkije specialist bij uitstek! Met een eigen vloot aan vliegtuigen en het grootste aanbod all inclusive resorts & kleinschaliger hotels in Turkije, ook in de minder drukke plaatsen.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Turkije

TUI
1. TUI

‘Allround’ Turkije aanbieder.
Bezoek website

Prijsvrij
2. Prijsvrij

Internet only Turkije aanbieder.
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

Vliegvakanties & all inclusives.
Bezoek websiteBekijk Turkije aanbiedingen
Vanaf €99 incl. vliegticket

Vliegtickets Turkije

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Turkije
V.a. 120
t>