Reiservaringen Venezuela, reisverhalen & tips over Venezuela

Venezuela essentials

Beste reistijd: December t/m april
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 900
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, gele koorts, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, hepatitis B, malaria, rabiës. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Venezuela

Voor zij die niet van massatoerisme houden en juist de minder bezochte plekken van Zuid-Amerika willen ervaren, is Venezuela een interessante bestemming. Het is er politiek onrustig dus niet overal en altijd even veilig. Maar eigenlijk alleen de noordkust van het land is ontdekt door toeristen. Daardoor heeft het land veel nog van haar originaliteit behouden. Dans de salsa in Caracas, bezoek ’s werelds hoogste waterval Salto Ángel (Angel Falls), overnacht in een lokale ‘hato’, ga op zoek naar capibara’s (waterzwijnen), piranha’s and anaconda’s in het Amazonegebied, relax op witte zandstranden aan de Caribische kust en maak de unieke hike naar de mystieke Mount Roraima.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Venezuela

Cultureel Caracas

Caracas

Wie houdt van cultuur, haute-cuisine, uitgaan en musea kan zijn hart ophalen in de hoofdstad Caracas. Je kunt hier salsa (leren) dansen, uitgaan tot diep in de nacht en in de talloze restaurants de crème de la crème van de lokale keuken proeven. Caracas is echter ook een ruige en rauwe stad vol toeterende auto’s, vervuiling en lelijke wolkenkrabbers. Je moet hier ook goed oppassen in welke wijk je je begeeft.

Caribische kust in Venezuela

De langste kuststrook van het Caribische gebied ligt in Venezuela. Hier kun je tot rust komen op tropische stranden aan kristalhelder water. Je vindt er zowel overvolle stranden met hippe bars als afgelegen baaitjes tussen het groen waar je geen mens tegen zult komen. Ga hier snorkelen of duiken en huur een hutje op het strand als accommodatie.

Nationaal Park Canaima & Mount Roraima

Mount Roraima

Een van de grootste nationale parken ter wereld is Canaima, met een oppervlakte zo groot als België. Canaima is beroemd vanwege de vele tafelbergen, Tepui’s genoemd. Hier vandaan heb je prachtige vergezichten over het groene regenwoud vol watervallen en rivieren. Vooral Mount Roraima is voer voor legendes. De natte droom van iedere avonturier. Deze oeroude tafelberg van 2800 meter – op de grens tussen Venezuela, Guyana en Brazilië – vormde de inspiratie voor de klassieke avonturenroman The Lost World uit 1912. Diepe kloven, valleien, rotsformaties en watervallen omringd door illustere wolken en dikke mist. De 4- of 6-daagse hike naar de top is een van de mooiste trektochten ter wereld. Een tour om er te komen, een zware klim, maar een ervaring voor het leven.

Angel Falls

Angel Falls

Met bijna 1.000 m is Salto Ángel (Angel Falls) de hoogste waterval ter wereld. Een natuurspektakel van jewelste en Venezuala’s grootste natuurattractie. De jungle eromheen biedt aan bijzondere diersoorten een thuis, zoals reuzenotters, gordeldieren en miereneters. Ook wonen hier nog een aantal oude indianenstammen, waarvan sommigen te bezoeken zijn.

< Lees minder

6 Venezuela reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,0

Op basis van 6 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,0

  • Gastvrijheid: 8,2

  • Natuur: 9,3

  • Stranden: 9,0

  • Eten: 6,7

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Venezuela.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    34 landen bezocht
    1 review
    2 waarderingen

    “Mooiste natuur en stranden ter wereld”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd februari 2016 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Na diverse reizen in Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Australië behoort volgens mijn reiservaringen Venezuela tot de creme de la creme m.b.t. natuur en stranden.
    Ik heb de afgelopen jaren het geluk gehad om Venezuela diverse keren te kunnen bezoeken.
    Van Merida, tot Canaima en Roraima en voor de absolute strandliefhebber het ongelofelijke mooie en adembenemende Chichirivici, zal je zoveel schoonheid in 1 land helaas niet in andere werelddelen tegenkomen.
    Maar voordat ik verder uit zal en kan gaan wijden over Venezuela is het voor 99,8% onder ons een NO-GO om überhaupt dit paradijs op aarde te bezoeken.
    Door de enorme chaos op dit moment is het niet aan te raden om hier je leven voor op het spel te zetten. De enorme inflatie, het gebrek aan noodzakelijke levensbehoeftes (vooral voor de lokale bevolking) en de grote kans op beroving/ontvoering is het anno 2017 een verre Utopia voor de avontuurlijke bezoeker.
    Tevens is het voor de "gewone" toerist niet mogelijk om geld te pinnen/wisselen zonder tussenkomst van een " betrouwbare local", volgens de laatste bronnen krijg je voor € 1,- ongeveer 3000 bolivar en dat betekend dat het voor de tourist echt schandalig goedkoop is, maar echt schandalig goedkoop. Bijv. voor een volle tank benzine betaal je 2 bolivar......ja 1500 x een volle tank voor € 1,- , een 4 of 5 sterren hotel (in Caracas nota bene) zal je max. € 15,- per nacht kosten en in een een plaatselijk restaurantje zal een redelijk voor-hoofd en nagerecht niet meer kosten dan € 0,80, m.a.w. Venezuela is nog vele malen goedkoper dan India (tevens bevestigd door een aantal Indiërs, welke ik in Merida heb ontmoet).
    Maar..... stop met watertanden en parkeer het eventuele bezoek aan Venezuela even in de koelkast en wacht tot de rust wedergekeerd is dit paradijs op aarde......in dit geval word geduld absoluut beloond.


    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Venezuela:

    Chichirivichi • NP Canaima • Sierra Nevada in de Andes Merida

    Mijn Venezuela beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    42 landen bezocht
    32 reviews
    17 waarderingen

    “Bergsporten in de Andes”

    Geplaatst 02-11-2017 • gereisd augustus 2013 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Venezuela is een gigantisch groot land en het is niet overal even veilig. Als je je vooraf goed laat informeren, dan is het prima te doen. Ik ben slechts in het noord-westen geweest. Onder andere in Merida, een stad in het noorden van de Andes. Absoluut een aanrader. Je kan hier van alles doen: paragliden, raften, canyoning, mountainbiken, hiken en noem maar op. Ik heb er echt een geweldige tijd gehad. Iedereen is heel vriendelijk en behulpzaam en alles is ontzettend goedkoop. Vergeet vooral niet om wat Amerikaanse dollars mee te nemen, want pinnen bleek soms nogal een uitdaging te zijn.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Venezuela:

    Merida • Maracaibo • Sierra Nevada in de Andes Merida

    Mijn Venezuela beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    1 review
    0 waarderingen

    “Onvergetelijke reis”

    Geplaatst 09-04-2015 • gereisd maart 2010 • langer dan een maand • met vrienden • groepsrondreis • met Activity International

    In 2010 ben ik samen met een goede vriendin naar Venezuela geweest. Wij verbleven 2 maanden lang in dit prachtige land en hebben verschillende kanten van het land gezien, de wat grotere steden maar ook de kleine dorpen/indianenstammen . En zelfs het feest eiland Isla de Margarita hebben we aangedaan. Het was een heel veelzijdige reis die we beleefde met een groep van ong. 16 personen. Een ervaring die ons nooit meer afgenomen kan worden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Venezuela:

    Delta di Orinoco • Roirama • Isla de Margarita

    Mijn Venezuela beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    1 review
    0 waarderingen

    “Onvergetelijk mooi land .”

    Geplaatst 01-02-2015 • meerdere keren gereisd, laatste keer in januari 2010 • alleen • zelfstandig

    Met 3000 km strand,ongekend veel tropische eilanden,het onmetelijke Andes gebied,de hoogste waterval ter wereld,de pittoreske koloniale dorpen en de geweldige vriendelijke inwoners,is het een land die je bezocht moet hebben.
    Een land wat zo uitgestrekt is,dat het onmogelijk is om het ` even `te bezoeken.Neem daarom de tijd,ga er voorbereid erna toe en bezoek een gedeelte van het land.
    Maar houdt tijdens je reis,rekening met onverwachte situaties.Want één ding is zeker,er is niks zeker.
    Aangezien het land al enige tijd in een onstabiele situatie verkeerd,is het aan te raden om de grote steden te vermijden.
    Door de hoge inflatie is het handig om cash geld bij je te hebben in valuta`s van euro`s of dollars die je weer omwisseld op de zwarte markt.Het handigst is het omdat te doen bij Europeanen die daar een bedrijf(je) hebben.
    Aan te raden is om via Curacao of Aruba naar Venezuela te vliegen,i.v.m de kosten van een ticket rechtstreeks naar Caracas.
    De verbindingen met het openbaar vervoer zijn goed,alhoewel de bussen niet altijd even comfortabel zijn.Maar dat mag de pret niet drukken.
    Aan te raden zijn de plaatsen Merida,het koloniale dorpje aan de kust Choroni,de Warau indianen in het Orinoco gebied of Los Roques,één van de eilanden groep voor de kust.
    Venezuela is zo groot en gevarieerd,dat het schier onmogelijk is om alles op te noemen.Ik zou zeggen,ga er heen,geniet van de ongerepte natuur en de vriendelijke bevolking .

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Venezuela:

    Angel Falls • Choroni • Sierra Nevada in de Andes Merida

    Mijn Venezuela beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    25 landen bezocht
    8 reviews
    2 waarderingen

    “Gastvrij en prachtig regenwoud!”

    Geplaatst 30-12-2014 • gereisd augustus 2008 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Ticket vanuit Curaçao naar Valencia te Venezuela geboekt om op de bonnefooi rond te reizen. Valencia bleek een echte zakenstad te zijn, dus de hotels waren onverwacht erg prijzig. Gelukkig leerden wij in het vliegtuig een aardige Venezolaanse meid kennen, die ons uitnodigde om bij haar en haar moeder thuis te komen eten en uiteindelijk ook te overnachten. Zo gastvrij kom je mensen nauwelijks nog tegen! Nadat wij een nacht met z'n tweeën in haar eenpersoonsbed hadden geslapen, heeft zij ons de dag erna rondgeleid in de stad en 's avonds op een nachtbus richting Bolivar geholpen. Aangekomen in Bolivar was het gemakkelijker om een slaapplaats en wat meer toeristische attracties te vinden. Na hier in een soort hostel gelogeerd te hebben, hebben wij via 'Tiuna tours' een reisje met een bus- klein vliegtuigje en boot, richting het regenwoud geboekt. Hier geweldige dagen in de natuur (NP Canaima) gehad, geslapen in hangmatten in de open lucht en genoten van de prachtige watervallen. Met de Angels Falls, Salto Angel, als hoogtepunt. De prijzen zijn goed te doen, als studenten konden wij ook de tours en overnachtingen goed betalen. De kwaliteit van eten vond ik niet goed, maar ik houd dan ook niet zo van rijst. Ik zou aanbevelen om een klamboe mee te nemen en een speciaal reis portemonneetje dat je in je broek kunt bevestigen. Want in Venezuela lopen er veel zakkenrollers rond! Gelukkig zijn de meeste mensen heel aardig en behulpzaam. En een klein woordje Spaans spreken is geen overbodige luxe!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Venezuela:

    Bolivar • Angel Falls • NP Canaima

    Mijn Venezuela beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    25 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “Veelzijdig land”

    Geplaatst 22-09-2014 • gereisd januari 2005 • 4 weken lang • met partner • groepsrondreis • met Baobab

    In Venezuela heb je zoveel van besneeude bertoppen in de Andes tot de grootste knaagdieren ter wereld de Capibara en de hoogste waterval ter wereld de Angel falls. Je hebt er strand, bergen, jungle en hoge tafelbergen en talloze watervallen van klein tot groot. Je kunt op piranha's vissen in de Orinocco of per ezel de Pico Bolivar beklimmen. Dit is een fantastisch land als je van avontuur en natuur houd. Hier kom je zeker aan je trekken. Een minpuntje is dat je goed op moet passen wat je eet, moet je overal maar hier in het bijzonder.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Venezuela:

    NP Canaima • Sierra Nevada in de Andes Merida • delta Orinoco

    Mijn Venezuela beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Venezuela reiservaring!

Ben jij onlangs in Venezuela geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Venezuela specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee heeft twee Venezuela rondreizen: een ‘gewone’ 24-daagse reis én een 14-daagse internationale reis incl. trek naar Mt. Roraima.
Bezoek website

Shoestring

Shoestring

Shoestring biedt verre reizen met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding, waaronder een 23-daagse Venezuela groepsreis.
Bezoek website

TUI

TUI

Je kunt ook een stukje Venezuela (en Colombia!) ontdekken met een van de Caraïbische cruises van Arke, beginnend vanaf Curaçao of Aruba.
Bezoek website

Meer Venezuela reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Venezuela

Vergelijk hotelprijzen Venezuela

Top 3 Venezuela specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee heeft twee Venezuela rondreizen: een ‘gewone’ 24-daagse reis én een 14-daagse internationale reis incl. trek naar Mt. Roraima.
Bezoek website

Shoestring

Shoestring

Shoestring biedt verre reizen met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding, waaronder een 23-daagse Venezuela groepsreis.
Bezoek website

TUI

TUI

Je kunt ook een stukje Venezuela (en Colombia!) ontdekken met een van de Caraïbische cruises van Arke, beginnend vanaf Curaçao of Aruba.
Bezoek website

Meer Venezuela reisorganisaties