27 Vakantiedagen

Overnachten in Zuid-Afrika – soorten accommodaties

Gastvrijheid is belangrijk in de Zuid-Afrikaanse cultuur. Men wil het gasten naar de zin maken en vaak alles voor hen doen. Het land heeft dan ook talloze goede accommodaties variërend van budget tot luxe.

Budget accommodaties (€10 – €50)

Backpacken is een populaire manier van reizen in Zuid-Afrika. Vandaar dat de meeste toeristische bestemmingen één of meerdere hostels hebben waar de reiziger met een beperkt budget terecht kan. Een bed in een gezamenlijke dorm kost ongeveer €10 tot €15. Ook zijn er vaak simpele bed & breakfast opties in grote plaatsen en steden. Vergeleken met een dormbed vallen deze vaak iets duurder uit, bijvoorbeeld € 50,- per kamer. Buiten de steden zijn er tevens diverse campings, waar tegen een redelijk bedrag overnacht kan worden met eigen tent of camper.

Bekijk alle budget accommodaties in Zuid-Afrika.

Middenklasse accommodaties (€50 – €85)

Guesthouses en 3-sterren hotels zijn in iedere grotere plaats wel te vinden. Deze zijn vaak in het bezit van particulieren die het als hun vak zien om het hun gasten naar de zin te maken. Over het algemeen is de prijs-kwaliteit verhouding hierdoor prima. Voorzieningen zijn vaak goed verzorgd, zoals het ontbijt, een zwembad of een bijbehorend restaurant.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Zuid-Afrika.

Luxe accommodaties (€85 >)

Zuid-Afrika staat bekend om zijn bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld in luxe lodges op unieke locaties, zoals in een nationaal park of op privé safari terrein. Overnachtingsopties variëren van een traditioneel maar luxe Afrikaans hutje tot overnachten met uitzicht op de olifanten en leeuwen. Vele steden hebben ook één of meerdere luxe 5-sterren hotels.

Bekijk alle luxe accommodaties in Zuid-Afrika.

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

TUI
1. TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Riksja Zuid-Afrika
2. Riksja Zuid-Afrika

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek websiteBekijk Zuid-Afrika rondreizen
Vanaf €110 incl. vliegticket

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398