27 Vakantiedagen

Vliegen naar Zuid-Afrika

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Zuid-Afrika via:

De meeste internationale vluchten komen aan op het OR Tambo International Airport in Johannesburg. Kaapstad is een goede tweede als het gaat om internationale vluchten. Onder reizigers is het populair om in Johannesburg te landen en vanaf Kaapstad weer te vertrekken of omgekeerd. Vanuit Johannesburg zijn het Kruger Park, de Drakensbergen en St. Lucia Wetlands goed aan te reizen. Vliegen op Kaapstad is aan te raden bij een bezoek aan de regio Kaapstad, de wijngebieden rondom Stellenbosch of de garden route.

Welke routes

KLM vliegt dagelijks vanaf Amsterdam Schiphol naar zowel Kaapstad als Johannesburg. De vluchttijd bedraagt ongeveer 11 uur en de prijs van een ticket met KLM varieert van €700 tot €1200. Het is natuurlijk ook mogelijk om met een stop-over vanaf Amsterdam naar Zuid-Afrika te vliegen, bijvoorbeeld met Qatar Airways of British Airways. De prijzen kunnen dan iets lager liggen, maar je doet er dan wel 5 tot 10 uur langer over. Ook een vlotte en betaalbare route is die met Turkish Airlines via Istanbul. Vliegen vanaf Düsseldorf of Brussel is ook mogelijk, echter moet je dan sowieso overstappen aangezien er geen rechtstreekse vluchten gaan naar Zuid-Afrika.

Vliegen vanuit Afrika

Zuidelijk Afrika is een typische bestemming om overland te bereizen, vliegen kan echter ook. Vanuit buurlanden Namibië (Windhoek), Botswana (Gaborone) en Zimbabwe (Harare of Victoria Falls) vertrekken geregeld vliegtuigen naar Zuid-Afrika. Prijzen van vliegtickets in deze regio zijn echter niet goedkoop. Voor een enkeltje Victoria Falls – Johannesburg betaal je zo €300. Voor de budgetreiziger is reizen met de internationale busdiensten tussen verschillende landen in zuidelijk Afrika daarom aan te raden.

Vliegen binnen Zuid-Afrika

Vanwege de uitgestrektheid van het land worden er veel binnenlandse vluchten aangeboden in Zuid-Afrika. De meest geboekte binnenlandse vlucht is de route Kaapstad – Johannesburg of omgekeerd. Een vlucht vanuit Johannesburg naar Port Elizabeth om vandaar de garden route te gaan rijden is ook populair. Ook naar het Kruger National Park wordt veel gevlogen vanaf Johannesburg. Vluchten vanuit Kaapstad naar George aan de garden route of naar Durban in Kwazoeloe-Natal komen tevens veelvuldig voor. Binnenlandse vluchten worden aangeboden door de nationale luchtvaartmaatschappij South African Airways en haar twee dochtermaatschappijen SA Airlink en SA Express. Comair voert binnenlandse vluchten uit in opdracht van British Airways. Mango en Kulula zijn lokale prijsvechters. De prijs van een ticket Johannesburg – Kaapstad kan variëren van € 40,- tot € 200,- afhankelijk van hoever van tevoren je de vlucht boekt en met welke maatschappij je vliegt.

Vliegvelden in Zuid-Afrika

Aangezien Zuid-Afrika een erg groot land is, kent het land meerdere luchthavens. De bekendste en grootste vliegvelden liggen in Johannesburg en Kaapstad.

Johannesburg International Airport, Johannesburg

Het OR Tambo International Airport is gevestigd net buiten Johannesburg en dit vliegveld staat bekend als het drukste vliegveld van het gehele continent Afrika. Deze luchthaven heeft daarom ook voldoende aanbod aan eet-, drink- en winkelmogelijkheden voor de reiziger.

Cape Town International Airport, Kaapstad

Dit is de tweede grootste luchthaven van Zuid-Afrika, na het vliegveld in Johannesburg. Het vliegveld is van alle gewenste voorzieningen thuis, zoals restaurants, winkels en overnachtingsmogelijkheden.

Daarnaast heeft Zuid-Afrika ook meerdere kleinere vliegvelden waar geen of nauwelijks internationale vluchten aankomen. Zij worden merendeels voor binnenlandse vluchten gebruikt.

 • Bloemfontein Airport, Bloemfontein
 • Durban International Airport, Durban
 • East London Airport, Oost-Londen
 • George Airport, George
 • Kimberley Airport, Kimberley
 • Lanseria International Airport, Lanseria
 • Pietermaritzburg Airport, Pietermaritzburg
 • Pilanesburg International Airport, Pilanesburg
 • Port Elizabeth Airport, Port Elizabeth

Tips goedkope vliegtickets

 • Wil je rechtstreeks vanaf Schiphol vliegen met KLM? Houdt dan hun aanbiedingen in de gaten. Een paar keer per jaar doen zij tickets naar Johannesburg of Kaapstad met een flinke korting van de hand.
 • Door de week of op zondag vliegen is vaak goedkoper dan vliegen op vrijdag of zaterdag.
 • Check vluchten met een stop-over halverwege bijvoorbeeld in Libië, Marokko of Dubai. Vaak zijn deze qua prijzen goedkoper.
 • Aangezien binnenlandse vluchten in Zuid-Afrika vaak prijzig zijn, check of je bijvoorbeeld op een andere luchthaven dan je eindbestemming kunt vliegen om vervolgens de bus te nemen of een auto te huren.

Vliegtickets naar Zuid-Afrika boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Zuid-Afrika boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Zuid-Afrika niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Zuid-Afrika vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Zuid-Afrika via:

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Vliegtickets naar Zuid-Afrika


Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

TUI
1. TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Riksja Zuid-Afrika
2. Riksja Zuid-Afrika

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Veel individuele vrijheid.
Bezoek websiteBekijk Zuid-Afrika rondreizen
Vanaf €110 incl. vliegticket

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 398

Volg ons op Facebook