In St. Lucia geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 21 St. Lucia reiservaringen

De historie van het park

Het iSimangaliso Wetland Park, voormalig het Greater St. Lucia Wetland Park genaamd, is in 1895 opgericht als wildreservaat. Inmiddels is het park uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed vanwege het bijzondere ecosysteem. De naam iSimangaliso is afkomstig uit de Zoeloe-taal en betekent ‘een wonder’.

Vliegtickets Johannesburg

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Johannesburg
V.a. 482 Meer over vliegen naar Zuid-Afrika

Overnachten in St. Lucia

Vergelijk alle hotels in St. Lucia
Bekijk hotels

Natuur in het park

Het iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park bestaat veelal uit zoutwater moerasgebied. Uniek op aarde is dat dit moerasgebied vijf verschillende ecosystemen kent. Hierdoor tref je een veelzijdig natuurlandschap aan van o.a. bossen, stranden, moerassen, koraal en duinen. Tevens biedt het park een kustlijn van maar liefst 280 km lang: van de grens met Mozambique tot iets ten zuiden van het plaatsje St. Lucia.

Giraffes in het iSimangaliso Wetland Park

Giraffes in het iSimangaliso Wetland Park.

iSimangaliso Wetland Park

Dieren in het park

Nijlpaarden in het iSimangaliso Wetland Park.

Nijlpaarden in het iSimangaliso Wetland Park.

Het iSimangaliso Wetland Park biedt een enorme populatie aan wildlife; zowel de verscheidenheid in diersoorten als het aantal dieren is erg groot. Nijlpaarden en krokodillen leven er in overvloed en tevens kent dit park grote aantallen zwarte neushoorns. Ook voor de liefhebber van vogels, reptielen en insecten heeft het iSimangaliso Wetland Park genoeg te bieden zoals vlinders, pelikanen en slangen. De kust van het park wordt ieder jaar bezocht door walvissen die in deze regio hun jongen komen baren. Maak een boottocht op de oceaan om van het schouwspel van deze gigantische dieren te genieten. Ook reuzenschildpadden bezoeken jaarlijks de stranden van dit wetland om eitjes te leggen. Onder begeleiding van een gids is het mogelijk een nachtelijke excursie naar deze schildpadden te maken zodat je het eieren leggen met eigen ogen kunt aanschouwen!

Het dorpje St. Lucia

St. Lucia, opgericht in 1822, is oorspronkelijk een vissersdorpje. Toen het toerisme naar het Wetland Park op gang kwam, is het dorpje uitgegroeid tot de uitvalsbasis van dit park. Dit dorp biedt diverse overnachtingsmogelijkheden en eetgelegenheden. Je kunt in het kleine centrum van St. Lucia ook ideaal je voorraden aanvullen alvorens je iSimangaliso inrijdt. St. Lucia kan eveneens uitstekend als uitvalsbasis dienen voor het maken van safari’s in het Hluhluwe–iMfolozi Park. Dit oudste wildpark van Zuid-Afrika is 96.000 hectare groot: genoeg leefruimte voor onder meer leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden, giraffen, buffels en wilde honden.

Cape Vidal

Ten noorden van St. Lucia – in het Greater St Lucia Wetlands Park – ligt Cape Vidal, algemeen beschouwd als een van de mooiste stranden van Zuid-Afrika. Het langgerekte, ruige strand ligt hier direct aan groenbegroeide duinen die tot wel 150 meter hoog kunnen worden. Er leven meerdere soorten vogels en tropische visser onderwater. Relax op het prachtige strand, maak één van de vele wandelingen in de omgeving of ga zwemmen in de door kliffen afgeschermde baai. Het onderwaterleven en koraal is ideaal voor duikers en snorkelaars.

Cape Vidal, St. Lucia

Cape Vidal.

Overnachtingen in St. Lucia

St. Lucia is een echt toeristenstadje: op relatief kleine ruimte vind je vele tientallen hotels, b&b’s, guesthouses en lodges. Check hier het complete aanbod op Booking.com. De mooie Forest Lodge (v.a. €75) bijvoorbeeld ligt in St Lucia zelf en beschikt over een zwembad omgeven door een prachtige tuin. De accommodatie biedt vervoer naar het nabijgelegen Hluhluwe Umfolozi Game Park. Als je liever zelf wilt koken dan zijn de vakantiewoningen van St Lucia Palms (v.a. €40) erg geschikt. Andere tips: de Ndiza Lodge and Cabanas (v.a. €65) of Lodge Afrique (v.a. €52).

Reizen naar St. Lucia & iSimangaliso Wetland Park – hoe kom je er?

Het dorpje St. Lucia is op ruim 200 km van Durban gelegen. De entree van het iSimangaliso Wetland Park ligt op ongeveer een uur rijden. Wil je op eigen gelegenheid het park bezoeken, dan is het aan te raden al in Durban een auto te huren. Vooraf reserveren kan o.a. via Sunny Cars of Holidaycars. Houd er rekening mee dat de meeste wegen in het park onverhard zijn en de bewegwijzering vaak summier is.

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras
Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website

Askja Reizen
Askja Reizen

Maak een reis door Zuid-Afrika en ontdek het land van de Big Five. Het ademt natuur, cultuur en geschiedenis. Boek je reis op maat bij Askja Reizen!
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

St. Lucia – beste reistijd

De beste tijd om naar St. Lucia en het nabijgelegen wetland af te reizen is helemaal afhankelijk van je wensen. Tussen half november en januari bezoeken de schildpadden deze regio. Echter zijn de walvissen te zien tussen juni en september.

Reisinspiratie

Alle Zuid-Afrika artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Zuid-Afrika

Bekijk de top 10 Zuid-Afrika rondreizen

21 St. Lucia reiservaringen en tips • 15 landen bezocht
  13 reviews
  6 waarderingen

  “Wat een ervaring!”

  Geplaatst 27-11-2017

  Dit was heel erg bijzonder om mee te maken! Als je uit het hotel loopt, kan je gewoon een nijlpaard op straat tegen komen. Dat maakte het een hele ervaring. We hebben ook een boottocht gemaakt tussen de nijlpaarden wat echt fantastisch was. Neem wel zeker een verrekijker mee, of een camera die goed kan inzoemen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 12 landen bezocht
  26 reviews
  9 waarderingen

  “Nijlpaarden, krokodillen en geen schildpadden”

  Geplaatst 26-11-2017

  St. Lucia is fantastisch! In dit dorpje gebeurt zoveel! 's Avonds niet over straat mogen omdat er nijlpaarden rondwandelen, hier kan dat. Wij hebben een paardrijtocht gemaakt over het strand en door de wetlands, krokodillen gespot, gegaloppeerd tussen de zebra's en wildebeasts en genoten van de natuur. Ook hebben we een night drive door het wildpark en over het strand gedaan, op zoek naar schildpadden. Ondanks dat we geen schildpad gezien hebben was het absoluut de moeite waard. Er waren allerlei schitterende andere dieren te zien en 's nachts in een dergelijk park zijn is heel bijzonder. Let wel goed op welke verblijfplaats je kiest, wij zaten per ongeluk in een smerig party-hostel waar het vergeven was van de kakkerlakken, maar dit was het enige minpunt aan ons verder heerlijke verblijf in St. Lucia.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  13 waarderingen

  “Een nijlpaard in de straat! ”

  Geplaatst 23-11-2017

  St.Lucia is prachtig! Toen wij het dorpje binnen reden stond er een nijlpaard midden op de weg, dat kan daar allemaal gewoon want ze hebben er behoorlijk veel. Maak met de boot een rondtochtje over de rivier richting de oceaan en geniet van de mooie omgeving, de vele krokodillen en de luie nijlpaarden. In St.Lucia zitten veel leuke hotels/appartementen waarbij vaak een terras zit waar je zelf kunt barbecueën. In de omgeving kun je prachtig wandelen of paardrijden. Combineer een trip naar St.Lucia met een bezoek aan het Umfolozi-Hluhluwe wildpark waar je een mooie gamedrive kunt maken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 57 landen bezocht
  28 reviews
  9 waarderingen

  “Grootste nijlpaarden populatie van in Zuid Arika”

  Geplaatst 23-11-2017

  St Lucia staat bekend om de nijlpaarden. Het is gelegen in een moerasgebied waar een grote concentratie nijlpaarden woont. Bij de brug waar je het dorp inrijdt, zie je aan de linkerkant de opstapplaats om een boottocht te maken. Op deze manier kun je veilig en van zeer dichtbij de nijlpaarden ervaren.
  St Lucia is klein maar sfeervol. Je vindt er leuke restaurants, winkeltjes, en je kunt er wandelingen maken (bv over het strand of de Estuary Boardwalk). 's Avonds loop je maar zo een nijlpaard tegen het lijf. Blijf dus altijd waakzaam, want deze beesten zijn levensgevaarlijk.
  Op circa een uur rijden van St Lucia ligt het national park Hluhluwe-Imfolozi. Je kunt hier met eigen vervoer rondrijden, net als in Kruger.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 34 landen bezocht
  26 reviews
  11 waarderingen

  “Nijlpaarden en krokodillen”

  Geplaatst 20-11-2017

  Niets is mooier dan de geluiden die nijlpaarden maken, echt fantastisch! En in St Lucia zie je absoluut veel nijlpaarden. Daarnaast zie je ook krokodillen. Het viel mij wel op dat het er een stuk kouder is dan in de rest van Zuid-Afrika, maar dat mag de pret niet drukken. Het dorpje op zich is knus en er zijn genoeg leuke restaurantjes en kroegjes om je een avond te vermaken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  13 reviews
  2 waarderingen

  “Gegarandeerd nijlpaarden”

  Geplaatst 19-11-2017

  St. lucia is een erg gezellig dorpje. Het is niet groot maar leuk om een paar dagen door te brengen. Het ligt prachtig aan het strand. Er zijn erg veel mogelijkheden om te overnachten. Ook zijn er veel verschillende restaurantjes beschikbaar. Bij zonsondergang worden de nijlpaarden erg actief en komen ze aan land om te grazen. De kans bestaat dat je 'savonds oog in oog komt te staan met zo'n enorm gevaarlijk dier. Er zijn verschillende boottochten te boeken om dichtbij de nijlpaarden te komen. Dit is erg leuk om bij avondschemering te doen. De rest van de dag zijn de nijlpaarden nauwelijks actief!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Pas op voor nijlpaarden”

  Geplaatst 08-11-2017

  St. Lucia is erg mooi gelegen. Het is een rustig maar gezellig dorp. In de avond is het spannend om door het dorp te lopen omdat je zomaar oog in oog kan komen te staan met een nijlpaard. In st Lucia is het leuk om met een boot te gaan varen. Hier zie je veel nijlpaarden, krokodillen en mooie vogels. Wij vonden het nationale park Umfolozi-Hluhluwe erg mooi . Hier hebben wij de mooiste safari gehad van Zuid Afrika. De natuur is hier erg mooi. Het is zo bijzonder om veel neushoorns te zien, vooral omdat je weet dat ze momenteel zo bedreigt zijn.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  13 reviews
  7 waarderingen

  “Nijlpaarden, krokodillen en relaxen”

  Geplaatst 04-11-2017

  Met Safaris op maat hebben wij een super rondreis door Zuid-Afrika gemaakt. St. Lucia was een van de vele hoogtepunten. In de avond spannend met de zaklamp naar de restaurantjes wandelen, met de kans om een nijlpaard tegen te komen. Een avond was dit ook het geval, heel bijzonder. Overdag met een bootje om de nijlpaarden & krokodillen te bekijken. Vanaf St. Lucia zijn we een dag naar het iSimangaliso Wetland Park gegaan, hier heb je ook een strand waar je prachtig kunt snorkelen. Wat een gekleurde vissen! Eigenlijk mag een bezoek aan St. Lucia niet ontbreken als je naar Zuid-Afrika gaat!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 33 landen bezocht
  26 reviews
  4 waarderingen

  “Oog in oog met een nijlpaard”

  Geplaatst 03-11-2017

  Over St. Lucia staat mij één ding bij! We kwamen oog in oog te staan met een enorm nijlpaard!
  Tegen zonsondergang ging het hekje van de tuin en het zwembad dicht 'anders liggen er straks nijlpaarden in het zwembad' zei de eigenaar. Ik dacht dat dat wel een beetje overdreven zou zijn. Die avond reden we met de auto een rondje en kwamen ineens oog in oog te staan met een enorm beest op straat: een nijlpaard. De volgende dag namen we een boottocht waar we nog meer van deze beesten konden spotten. St. Lucia is zeker een stukje Zuid-Afrika wat je gezien moet hebben. Weer heel anders dan de 'big five' in de binnenlandse parken. Verder zijn er nog heel wat andere activiteiten. Maar één ding blijft je dus vooral bij: de Nijlpaarden!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  16 reviews
  1 waardering

  “Fantastische ervaringen! ”

  Geplaatst 28-10-2017

  Vanuit st. Lucia zijn we naar een national park gegaan. We hebben alle dieren van de big five hier kunnen zien, behalve de leeuw. Ik denk dat je in kruger national park meer kans hebt om alle dieren te zien, maar als je net als ons beperkt de tijd hebt is dit zeker een goed alternatief.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw St. Lucia reiservaring en tips!

Ben jij in St. Lucia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website


Askja Reizen

Askja Reizen

Maak een reis door Zuid-Afrika en ontdek het land van de Big Five. Het ademt natuur, cultuur en geschiedenis. Boek je reis op maat bij Askja Reizen!
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Meer Zuid-Afrika reisorganisaties

NRV
NRV

Privé -en groepsrondreizen
Bezoek website

TUI
TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook familiereizen!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Zuid-Afrika op maat.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Evaneos
Evaneos

Lokale specialisten.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Vliegtickets naar Zuid-Afrika


Meer over vliegen naar Zuid-Afrika

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

Kras
1. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Askja Reizen
2. Askja Reizen

Je Zuid-Afrika reis op maat.
Bezoek website

Van Verre
3. Van Verre

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Zuid-Afrika rondreizen


Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 640 Meer over vliegen naar Zuid-Afrika