134 Zuid-Afrika reiservaringen en tips


Cultuur & bezienswaardigheden

8,6

Gastvrijheid

8,6

Natuur

9,6

Stranden

8,2

Eten

8,3

Gemiddelde beoordeling

8,7
Op basis van 134 Zuid-Afrika ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

 • 7,4

  17 landen bezocht
  35 reviews
  24 waarderingen

  “Stiekem een beetje een tegenvaller...”

  Geplaatst 14-02-2018 • gereisd februari 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

  Laat ik beginnen te zeggen dat we niet heel Zuid-Afrika gezien hebben, alleen Kaapstad, het Kaapse schiereiland, de wijnlanden, een deel van de Karoo, Addo Elephant Park en de Tuinroute. We hebben een roadtrip gemaakt van zo'n 2,5 week en daarin was dit goed te combineren. Al met al kunnen zowel mijn vriendin als ik concluderen dat Zuid-Afrika niet helemaal ons land was. Natuurlijk, de natuur is schitterend, vooral in de binnenlanden bij de wijngebieden en in de Karoo (tip: rijd de Swartberg Pass!) was het zeer indrukwekkend. Ook de Chapman's Peak Drive onder Kaapstad was indrukwekkend, zij het kort.

  Maar het algehele gevoel bij Zuid-Afrika was niet helemaal top voor ons. De verschillen tussen arm en rijk (lees: zwart en blank) zijn enorm zichtbaar, zelfs binnen de centra van stadjes als Stellenbosch of Knysna zag je duidelijke 'westerse' blanke buurten en wat rauwere zwarte buurten. De scheiding was ons overal zichtbaar en gaf geen prettig gevoel. Sowieso hadden we meer een klik met de zwarte Zuid-Afrikanen dan met de blanke locals. Uiteraard met volop uitzonderingen, maar met de blanke Zuid-Afrikanen voelden we niet echt een klik. Op een of andere manier bekroop me toch het gevoel dat ze zich wat verheven voelen in het land en er duidelijk 'hun' plekken gecreëerd hebben. Lastig om dit zo uit te spreken, want er waren ook genoeg vriendelijke blanke locals, maar over het algemeen was het gevoel niet helemaal juist.

  Wat me verder tegenviel was de 'reizigerssfeer'. We zijn veel Azië gewend en iedereen die in bijvoorbeeld Thailand of Indonesië geweest is zal begrijpen wat ik bedoel: de gezellige barretjes, andere mensen ontmoeten, een leuke backpacksfeer al ben je zelf geen eens backpacker (meer). In Zuid-Afrika misten we dit. Alleen op Long Street in Kaapstad voelden we even de 'vibe' (tip: het balkon van het Beerhouse!), maar in stadjes als Stellenbosch, Fransschoek, Knysna en Swellendam misten we een soort 'centrum' met gezellige reizigerssfeer. Veel toeristen waren van oudere leeftijd (we zijn zelf dertigers) en vertoeven in keurige restaurants met goede wijn enzo. Ook leuk, maar niet helemaal wat wij zochten. Zelfs in Knysna - het populairste toeristenstadje aan de Tuinroute - misten we een plek om andere reizigers te ontmoeten. Er waren alleen enkele groezelige lokale bars en een commercieel (westers...) havenfront met louter restaurants, geen bars. Sowieso missen veel stadjes een echt 'centrum', vaak is er een brede hoofdstraat en liggen de cafés en restaurant vrij verspreid.

  Wat ook wat tegenviel: de stranden. Niet zozeer hoe ze eruit zagen, maar vooral de toegankelijkheid ervan. Je moet je toch meer wat ruigere natuurstranden voorstellen met forse golven en wind, en niet echt tropische paradijsjes met leuke barretjes en restaurantjes erop enzo. Veel stranden die wij gezien hebben waren mooi voor 't oog en de foto, maar je kon er verder niks: te ruige zee, teveel wind, enz.

  De Kaaps-Hollandse bouwstijl in veel stadjes in het binnenland is fraai, maar wel wat eentonig. Op een gegeven moment weet je het wel. Zoals al eerder gezegd hebben de meeste stadjes eenzelfde opbouw (bijvoorbeeld Swellendam, Prince Albert, Paarl...): een grote brede 'main street' (een autostraat) waar de meeste faciliteiten zijn, met wat rustiger zijstraatjes (ook autostraten vaak, bijna niets is alleen voetgangers..).

  Op positieve noot: de natuur in Zuid-Afrika is overweldigend. Vooral de groene bergachtige wijnlanden rond Stellenbosch en Franschoek, maar ook de kleine en grote Karoo met hun ruigere landschap. Tip: rij de 'Route 62', een bijna Amerikaans-achtige roadtrip van zo'n 500 kilometer door de binnenlanden met soms 50km lang geen enkel stadje. Wij gebruikten deze route om van Fransshoek naar Prince Albert te komen, vanwaar we vervolgens naar Addo Elephant Park gingen, en uiteindelijk via de Tuinroute weer terug naar Kaapstad. Je komt langs stoffige dorpjes als Barrydale, Willomore, Callitzdorp met leuke roadside restaurantjes, echt tof. Onderweg rij je vaak alleen op de weg! Tip: rij ook de Swartberg pass, een mooie afsluiter van route 62. Deze schitterende bergpas (25km gravelweg! diepe afronden!) brengt je van Oudtshoorn naar Prince Albert, een relaxt slaperig stadje in de Karoo. Hier zijn we 2 nachten gebleven voordat we verder gingen naar Addo.

  De Tuinroute is de beroemdste roadtrip in Zuid-Afrika, maar vond ik tegenvallen: ik snap niet helemaal waar de 'fuzz' about is. De bekendste stadjes als Plettenberg, Knysna, George en Mosselbaai zijn niet heel boeiend, de route zelf is meer binnenland dan kust. Je ziet wel mooie heuvels en begroeiing, maar ook best wel wat industrie en minder fraaie dingen. Ik had meer een Amalfikust-achtige kustroute verwacht ofzo, maar spectaculaire vergezichten steeds. Dat is het zeker niet.

  Tot slot positief: Addo Elephant park vonden we erg mooi, een prachtig groen gebied met volop wild te zien met eigen auto! Kaapstad is een toffe stad en de Tafelberg is natuurlijk ábsoluut fantastisch, zowel het uitzicht eróp als er vánaf

  Qua eten en drinken is het overal goed voor elkaar: overal goede kwaliteit en hygiëne, topwijnen voor bescheiden prijzen, enzovoort. Probeer de bobotie en lokale 'pies' (lam of kip)! Van struisvogel- en ander wildvlees ben ik geen fan geworden, maar goede steaks en burgers zijn ook overal te krijgen en overal is wel een Italiaan. Het lekkerste eten was stiekem wel de Indiër in Kaapstad, maargoed ;-)

  Al met al een mooie en boeiende reis gehad, maar het zal bij één keer Zuid-Afrika blijven.

  (ps check ook mijn individuele reviews per bestemming!)

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  De Kaapse wijnlanden • Route 62 • Addo Elephant National Park

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 9
  • Eten: 7
  • Stranden: 7

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • 8,0

  21 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Het land met de vele contrasten”

  Geplaatst 29-11-2017 • gereisd januari 2017 • 3 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Kras

  Wie aan Zuid-Afrika denkt denkt al snel aan safari, dit is zeker niet onterecht (het Krugerpark en hluhluwe national park zijn geweldig!), maar er is nog zo veel meer te zien en doen in dit prachtige land! Naast de prachtige natuur (rijd de Garden route en bezoek het tsitsikamma national park!) en al het wildlife heeft Zuid-Afrika, het best ontwikkelde land van Afrika, ook een aantal grote steden. Kaapstad is wat mij betreft de mooiste stad van het land en mag absoluut niet worden overgeslagen! Een bezoek aan de imposante tafelberg geeft je een prachtig uitzicht over deze bijzondere stad, waar de verschillen tussen rijk en arm enorm groot zijn. Vergeet ook zeker niet om Robbeneiland te bezoeken, het eiland van Nelson Mandela jaren gevangen heeft gezeten. Je kunt hier een rondleiding krijgen van ex gedetineerden, erg indrukwekkend, zoals eigenlijk heel het land!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  Kaapstad • Tsitsikamma National Park • Hluhluwe-Imfolozi Park

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • 9,4

  35 landen bezocht
  34 reviews
  21 waarderingen

  “Veelzijdig en adembenemend: de wereld in één land”

  Geplaatst 28-11-2017 • gereisd april 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

  Zuid-Afrika stond al jaren op onze bucketlist. Een studietijd in Port Alfred op de Oost-Kaap was de reden dat wij dit land hebben kunnen afvinken. Tijdens weekendjes weg en een vakantie van twee weken hebben wij heel veel van Zuid-Afrika gezien, voornamelijk op de Oost- en West-Kaap.

  Must sees op en vanuit de Oost-Kaap zijn Addo Elephant Park en de minder bekende naastgelegen Schotia Game Reserve. East London is leuk om te shoppen, naar Coffee Bay ga je voornamelijk om te hiken (de Coastal hike to Whole in the Wall is spectaculair) en Jeffreys Bay bezoek je vooral voor het strand en om te surfen.

  Vanuit Port Elizabeth kun je de Tuinroute naar Mosselbaai rijden, terwijl je onderweg diverse stops maakt: Jeffreys Bay – Storms River (must visit Tsitsikamma National Park) – The Crags (bungeejumpen van de Blaukrans Bridge) – Plettenberg Bay (walvissen spotten) – Knysna / Sedgefield (spectaculair uitzichtpunt Knysna Heads) – Wilderness (strand, Nationaal Park) – George – Oudshoorn (Cango caves, struisvogels) – Mossel Bay – Swellendam – Hermanus (walvissen spotten) – Stellenbosch (wijn). Je kunt de Tuinroute ook in omgekeerde volgorde rijden.

  Hoogtepunt van de West-Kaap en misschien wel van heel Zuid-Afrika is Kaapstad. Wij hebben tijdens en na ons bezoek aan Kaapstad moeten toegeven dat dit werkelijk één van de allermooiste steden ter wereld is; in ieder geval van de steden die wij bezocht hebben (en dat zijn er best veel). Het is een stad die alles heeft en alles biedt. Je vindt er cultuur, geschiedenis, natuur, stranden en een bruisend uitgaansleven. In de omgeving kun je allerlei sporten en activiteiten beoefenen en zelfs op safari gaan. Alles wat je vindt in Kaapstad en omgeving vind je ook in heel Zuid-Afrika, waardoor het land de slogan “De Wereld in één land” alle eer aan doet.

  Op de Oost-Kaap en de West-Kaap hebben wij Zuid-Afrika vooral ervaren als een verwesterd land. Dat is het natuurlijk niet. Je moet verder kijken, eventueel de town ships in om te ontdekken dat er ook nog steeds heel veel armoede is, voornamelijk onder de zwarte bevolking; er zijn weliswaar ook rijke zwarte Zuid-Afrikanen, maar arme blanke Zuid-Afrikanen ga je niet vinden. Wanneer je wat langer in Zuid-Afrika verblijft, is het doen van vrijwilligerswerk in de town ships, meestal voor en met kinderen een bezigheid die veel voldoening geeft.

  Wat ons vooral van Zuid-Afrika is bijgebleven is de kleurrijke, vrolijke en uiterst vriendelijke bevolking. Zuid-Afrikanen zullen je altijd groeten en aanspreken met “How do you do” en dit is niet (alleen) uit beleefdheid, ze menen dit echt en ze zijn oprecht in je geïnteresseerd. Bovendien waarderen ze het enorm wanneer jij op jouw beurt interesse in hun cultuur toont. Proef hun cultuur ook door af en toe in een authentiek restaurant te eten: de Zuid-Afrikaanse keuken is veelzijdig en kent een aantal niet te missen lekkernijen, waaronder Bobotie – een ovenschotel van gehakt, aardappels, groente en ei.

  In Zuid-Afrika kun je heel goed zelf met een huurauto rondrijden. Dit is over het algemeen veilig en goed te doen. Echter moet je altijd alert blijven, je kunt slechte en minder veilige wegen treffen. Een andere mogelijkheid is een hop on – hop off ticket langs geselecteerde accommodaties (voornamelijk hostels) van de Baz Bus. Je kunt je dan zo vaak als je wilt laten ophalen en afzetten op de route, zolang je maar één kant op blijft reizen. Er is zowel een enkele reis als een retour ticket beschikbaar en de Baz Bus rijdt ook in Mozambique, Zambia en Namibië.

  South African Airways is een goede en prettige luchtvaartmaatschappij om internationaal mee te vliegen. Voor binnenlandse vluchten is zustermaatschappij South African Express een prima optie. Ook hebben wij goede ervaringen met Safair.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  Kaapstad • Tsitsikamma National Park • Knysna / Knysna Heads

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 10
  • Eten: 9
  • Stranden: 8

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • 7,4

  17 landen bezocht
  14 reviews
  3 waarderingen

  “geweldig land met waanzinnige cultuur en wildlife”

  Geplaatst 27-11-2017 • gereisd augustus 2014 • 4 weken lang • met familie • autovakantie

  Zuid-Afrika is een geweldig land. Onverwachts bood het land in mijn ogen ontzettend veel. Zuid-Afrika is ontzettend divers, en dat maakt het tot een land die veel doelgroepen aantrekt. Het biedt een prachtige cultuur, een verrassende natuur, safari's waarbij je je ogen uitkijkt, lieve mensen die je altijd zullen helpen, lekker eten en zelfs strand voor de liefhebbers.
  Naar mijn idee is het beter ontwikkeld dan veel andere Afrikaanse landen, alhoewel je op sommige plekken het verschil tussen arm en rijk heel goed ziet. Maar door de goede wegen is het land goed te bereizen met bijvoorbeeld de auto. Op elke plek waar je komt kun je weer ongelofelijk veel dingen doen en daarom verveelt geen één plek.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  St Lucia • Drakensbergen • Pretoria

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 7
  • Eten: 8
  • Stranden: 6

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • 8,8

  18 landen bezocht
  13 reviews
  0 waarderingen

  “Prachtig land met veel afwisseling ”

  Geplaatst 26-11-2017 • gereisd april 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

  Wij hebben vooraf via het reisbureau een lodge geboekt in het Krugerpark. Prachtig park om zelf doorheen te rijden. Maar het is ook ideaal om met een gids een gamedrive te doen. Erg indrukwekkend om oog in oog te staan met de prachtige en grote dieren, toch iets heel anders dan dat je deze in de dierentuin ziet. Het is hele beleving om continu op zoek te gaan om natuurlijk met name the big five te spotten. Daarbij zijn alle andere dieren ook geweldig, en een leuke gids maakt deze dag compleet. Bij elke lodge is wel een game drive te boeken. Wij hebben hier ook nog een boottocht gedaan door de Blyde river canyon, gemakkelijk zelf te boeken en mooi om deze canyon vanaf het water te zien. Hier hebben we ook nog nijlpaarden in het water gespot.
  Mijn zoon liep stage in een township bij Groblersdal, wij verbleven hier in Guinea feather lodge. Een mooie schone accommodatie, met aardig personeel en heerlijk eten.
  Kaapstad is natuurlijk een hele andere omgeving dan Krugerpark. We hadden een prachtige accommodatie, genaamd Breaside house. Een echte aanrader op een goede plek. De highlights zijn natuurlijk een bezoekje aan de tafelberg en Robbeneiland. Het Waterfront is erg gezellig om drankje te doen of een hapje te eten. De wijnroute is een mooi stuk om te rijden met mooie landhuizen waar alle wijn verbouwt wordt en waar je een bezoekje aan kunt brengen. Bolders is ook grappig om te bezoeken met alle loslopende pinguïns. Johannesburg is geen mooie stad, en schijnt wel behoorlijk crimineel te zijn. Gelukkig hebben wij hier geen last van gehad.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  Kruger Park • Kaapstad • Groblersdal

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 9
  • Eten: 9
  • Stranden: 8

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • 7,4

  4 reviews
  7 waarderingen

  “Fantastisch mooi land”

  Geplaatst 23-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in oktober 2007 • met familie • zelfstandig

  Zuidafrika is een prachtig land om te bereizen. Je hebt veel verschillende soorten natuur. Maar ook steden en national parken. Het is makkelijk te bereiken met de hop on hop of bus waarbij je helemaal langs de kust kan. Kaapstad is een fijne stad emt in het bijzonder simonstown waar je dichtbij de pinguins kan komen. Drakensberg en Lesotho zijn ook zeker de moeite waard. Mooi ter paard maar ook super te voet. Eten is duur in de supermarkt, dus je kan net zo goed uiteten gaan. Spitbraai is erg lokaal en lek om mee te maken. Je hebt nog wel erg te maken met de rassenscheiding wat ik confronterend vond.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  Lesotho • Drakensbergen • Kaapstad

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 10
  • Eten: 5
  • Stranden: 5

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • 7,6

  24 landen bezocht
  27 reviews
  12 waarderingen

  “Baie mooi land!”

  Geplaatst 22-11-2017 • gereisd april 2011 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

  Prachtig land waar ik in 2011 mocht wonen voor een paar maanden, wat overigens veelte kort was.
  De natuur is prachtig, van savannah, junglevibe tot het strand. En dan natuurlijk de dieren!!
  Er is voor ieders wat wils, van dieren spotten, wijn drinken, duiken, skydiving, bungeejuming... noem het maar op, ze hebben het in Zuid afrika.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  Kruger National Park • Kaapstad • Port St Johns

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 6
  • Natuur: 10
  • Eten: 5
  • Stranden: 10

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • 9,4

  48 landen bezocht
  26 reviews
  1 waardering

  “Super mooi land”

  Geplaatst 21-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in januari 2017 • met partner • zelfstandig

  Zuid-Afrika heeft alles te bieden: natuur, cultuur, stranden, wildlife, avontuur, bergen. Echt een geweldig mooi land. We zijn hier al vaak geweest en we zullen zeker nog vaak teruggaan. Het is onmogelijk om alles te zien in een paar weken. Meerdere keren gaan is de enige oplossing. Je krijgt er geen spijt van!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  Kruger National Park • balule - Hoedspruit (krugerpark private game reserve) • Madikwe Private Reserve

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 10
  • Eten: 10
  • Stranden: 7

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • 7,8

  23 landen bezocht
  26 reviews
  5 waarderingen

  “Wat een vette ervaring”

  Geplaatst 20-11-2017 • gereisd april 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

  Wat was het vet om rond te reizen in Zuid-Afrika. We zijn begonnen in Johannesburg. Vanuit hier zijn we het binnenland ingetrokken en hebben we verschillende townships bezocht in de buurt van Groblersdal. Erg confronterend om een keer gezien te hebben, maar wat bijzonder. Een Nederlands stel die zich hier heeft gevestigd heeft ons rond geleid. Na de townships bezocht te hebben zijn we door gegaan naar Kruger. Een erg groot natuurpark waar je bijna met zekerheid de big five kan spotten. Boek hier van tevoren een mooie accommodatie, ter plekke kan je alle safari's regelen. Ik zou het niet aanraden dit vooraf te doen bij een reisbureau omdat je dan meer geld kwijt bent. Je kan zowel met een gids door het Krugerpark als op eigen vervoer. Na Kruger hebben we een tussenvlucht gepakt naar Kaapstap. Deze twee steden verschillen erg veel met elkaar. Een hele vette stad, maar enigszins een beetje verwesterd.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  Johannesburg • Krugerpark • Kaapstad

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 10
  • Eten: 7
  • Stranden: 6

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • 9,0

  47 landen bezocht
  27 reviews
  10 waarderingen

  “Mooiste land ter wereld”

  Geplaatst 20-11-2017 • gereisd januari 2017 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

  Zo ondertussen zijn we heel wat keren in Zuid-Afrika geweest. In totaal zijn we bijna een jaar in Zuid-Afrika geweest. En we hebben nog lang niet alles gezien. Het land is zo groot en zo mooi. Het landschap is overal anders en adembenemend. Ons vind je in de wildparken, waar we het liefste voor altijd zouden willen blijven. Wij zijn dan ook getrouwd in één van de privé parken die aan het Kruger park vast zit.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zuid-Afrika:

  Madikwe Private Reserve • welgevonden gamereserve • Kruger National Park

  Mijn Zuid-Afrika beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 10
  • Eten: 9
  • Stranden: 7

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Zuid-Afrika reiservaring!

Ben jij onlangs in Zuid-Afrika geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Reisinspiratie

Alle Zuid-Afrika artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Zuid-Afrika

Bekijk de top 10 Zuid-Afrika rondreizen

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Zsa Zsa, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


Askja Reizen

Askja Reizen

Maak een reis door Zuid-Afrika en ontdek het land van de Big Five. Het ademt natuur, cultuur en geschiedenis. Boek je reis op maat bij Askja Reizen!
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Meer Zuid-Afrika reisorganisaties

NRV
NRV

Privé -en groepsrondreizen
Bezoek website

OutSight
OutSight

Betaalbare bouwstenen.
Bezoek website

TUI
TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook familiereizen!
Bezoek website

Kras
Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Vliegtickets naar Zuid-Afrika


Meer over vliegen naar Zuid-Afrika

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

Better Places
1. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Askja Reizen
2. Askja Reizen

Je Zuid-Afrika reis op maat.
Bezoek website

Van Verre
3. Van Verre

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Zuid-Afrika rondreizen


Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 640 Meer over vliegen naar Zuid-Afrika