Yosemite National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

31 Yosemite National Park reiservaringen en tips

Geweldig

68%

Tof

32%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ivette Koot-van Amelsfort
    op 18-02-2021
    12 landen bezocht • 5 reviews • 1 waardering
    5

    “Oude tijden herleven”

    In Yosemite verbleven we in Hotel Wawona. In 1 woord, geweldig! Alleen al als je aan komt rijden, ziet het er schitterend uit. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen, wij verbleven in het hoofdgebouw. De veranda om het hele hotel heen is echt prachtig en je kan er heerlijk even zitten genieten van de omgeving. De kamers zelf zijn basic, maar ontzettend knus. Het toilet en de badkamer zijn gedeeld en bevinden zich op de veranda. Op de kamer liggen heerlijke badjassen (deze zijn te koop, helaas kon hij niet in mijn koffer maar 2 jaar later heb ik er alsnog 1 laten opsturen!) en kan je gebruiken om over de veranda naar de badkamer te gaan. Ga zeker ook voor een diner in het hotel, want dat is echt verrukkelijk! Uiteraard hebben we yosemite bezocht. We hebben het Lower yosemite fall trail gelopen, waarbij je langs de watervallen komt. Vanaf daar ook een mooi uitzicht op Half dome. Onderweg zijn we nog gestopt bij de Bridalveil falls en kwamen we wat herten en een wolf tegen. Omdat we besloten hadden niet naar sequoia park te gaan, zijn we bij yosemite naar Mariposa grove gegaan. Hier staan ook sequoia’s en kan je een mooie wandeling maken. Zeker een aanrader als je besluit om niet in sequoia park te stoppen, maar meteen door te rijden naar yosemite. Het ligt vlak bij het Wawona hotel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura
    op 24-05-2019
    36 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Bijzonder mooie natuur”

    Niet voor niets is Yosemite national park zo populair. Het is heel mooi, maar ook groot, dus neem de tijd om de park te bekijken. Ik zou ook aanraaden om niet heel lang wachten met overnachting te boeken omdat in de zomer en zelfs najaar zit de park snel vol. Met de nationale parkenpas kunnen reizigers die meerdere parken bezoeken entrekosten sparen. Rewdoos en sequioa NP zijn dicht bij en heel indrukwekkend, daarom zou ik ze niet overslaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marc
    op 07-05-2019
    16 landen bezocht • 26 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Meest afwisselende park in California”

    Als je niet veel tijd zou hebben in je verblijf in California zou ik zeker aanraden om in ieder geval Yosimite NP te bezoeken. Van gigantische sequoia's tot prachtige watervallen en meren, rotsen, bergen en meren. Je vind in dit park bijna alles wat je in de natuur mooi zou kunnen vinden. Ook voor avontuurlijke activiteiten kun je hier zeker terecht. De campings zijn prachtig en wandelen is hier zeker de moeite.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jelmer Laernoes
    op 01-05-2019
    23 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Divers en prachtig National Park ”

    In 2015 geweest en hebben er heerlijk gereden en gewandeld. Er zijn diverse wandelingen mogelijk. Je vind er bergen, rotsen, watervallen, bossen en beren. We sliepen er in een tentje wat ik 's nachts toch een beetje spannend vond met het idee dat beren op eten afkomen. Natuurlijk doe je je eten in een speciale box, maar je moet niets in je auto vergeten.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi Den Ouden
    op 11-04-2019
    32 landen bezocht • 52 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Hadden we maar langer gehad”

    Prachtige natuur, de bergen, het groen en de vele meren, beekjes en watervallen. We waren in de avond aangekomen en hadden onze camper op een campingplaats net buiten het park geparkeerd. De volgende ochtend werden we wakker en zagen we pas waar we waren, prachtig! We hebben twee dagen gehad om diverse wandelingen te maken, we hebben een wat mindere toeristische plek uitgekozen voor de eerste dag (meadows en Lemont Dome), de volgende dag zijn we naar de Vernall falls gegaan. We hadden graag langer gebleven en meer tochten gedaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sofie Beeckmans
    op 11-03-2018
    12 landen bezocht • 1 review • 1 waardering
    5

    “Yosemite National Park”

    We zijn er in 2008 en 2014 geweest en het blijft veruit mijn favoriete National Park. De tweede keer hebben we kunnen kamperen in het park met onze camper en het was echt fantastisch om te ontwaken tussen de torenhoge bomen. Een grote aanrader. Onze kinderen waren toen 4 en 3 jaar en hebben ook meegedaan met het Junior Rangerproject, waarbij ze in elk National Park een badge kunnen verdienen. Dit hielp echt om hen te motiveren voor de wandelingen. Tip: voor een kampeerplaats moet je reserveren en dit gebeurt een jaar op voorhand. Dus er snel bij zijn is de boodschap.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy (JOAT Travel)
    op 26-11-2017
    21 landen bezocht • 34 reviews • 38 waarderingen
    4

    “populair maar prachtig park”

    Yosemite Valley is de ultieme highlight, het grote overzicht van al het natuurschoon in het park.
    Yosemite is goed te ervaren via alleen de Sceniv Viewpoints, maar ben je meer van het avontuur zijn er zeker een aantal spectaculaire hikes mogelijk. In Juli/Augustus kan het erg druk zijn, vooral in weekend dagen hou daar rekening mee met de planning van een route.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Arie
    op 22-11-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    4

    “mooie natuur”

    Prachtig mooi park, mooie grote watervallen. Beste tijd is nadat er veel regen is gevallen, want toen ik er was waren de watervallen wat minimaal. We begonnen bij de tunnel view, prachtig uitzicht. We hebben het uitzichtpoint voor de half dome bezocht, en de tuolumne groove met enorme bomen. Aanrader, is heel leuk om te zien. Je kan met je armen wijd onder de bomen doorlopen en nog steeds raak je beide kanten van de stam niet. We hebben tioga road gereden, super mooie route. Bovenaan lag nog wat sneeuw. Zoek ook eens naar natural swimming pools, je kan er namelijk heerlijk zwemmen en van de waterval afspringen. Het is een groot park, meerdere dagen is aan te raden, zeker met een overnachting in het park zelf.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy
    op 20-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Meerdere dagen !”

    Wat ik volgende keer anders zal doen is in het park verblijven! Nu moest ik heen en weer en het is best een tocht richting het park. Als je in het park verblijft scheelt je dat een hoop tijd. Ik vond dit een schitterend park erg indrukwekkend met al zijn gesteentes en watervallen. Ook de bossen eigenlijk de variatie is hier prachtig. Vele hikes op verschillende niveau's. Ook zie je geregeld herten langs de weg en zouden hier puma's lopen. Die laatste heb ik niet gezien, misschien maar beter ook.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Renske Bos
    op 19-11-2017
    23 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Amazing!”

    Van plan om een rondreis te maken door West-Amerika? Met camper of auto, rijd vooral naar Yosemite! Dit stukje natuur met maar liefst 3000 km2 is ongerept en prachtig om verschillende wandelingen te doen of gewoon genieten van de ruimte en stilte op een campingside. Houdt 's nachts wel je deurtje dicht, want er kan nog wel eens een beer voorbij komen.
    Je kunt er, afhankelijk van de wandelingen die je wilt gaan maken, meerdere dagen blijven. Wij zijn er 2 nachten-3 dagen geweest, maar dit was eigenlijk tijd te kort om meerdere wandelingen te maken.
    Een aanrader is de wandeling naar Glacier Point. Retour ongeveer 6 uur wandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om met de bus naar de top te rijden en vanuit daar circa 8 km. naar beneden te lopen (circa 3uur). Ga in ieder geval vroeg weg zodat je de hele dag de tijd hebt! Het uitzicht op de top van Glacier Point over de vallei is geweldig. Tevens heb je goed zicht op de El Capitan en Half Dome. Probeer tevens bij terugkomst, rondom tijdstip van zonsondergang, een foto te maken van Half Dome. Het bovenste gedeelte van Half Dome kleurt dan prachtig oranje door de zon!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Yosemite National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Yosemite National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?