• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Tallinn ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

20 Tallinn reiservaringen en tips

Geweldig

35%

Tof

45%

Wel oké

20%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Roelien Akkerman-Buskes
    Roelien Akkerman-Buskes op 02-02-2021
    35 landen bezocht • 6 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Tallinn”

    Wij waren erg verrast door de charme van de stad Tallinn. Het is een mooi en gezellig stadscentrum en zeker aan te raden. Wij zaten in een appartement buiten de stad direct aan zee. Het complex heet Pirita beach. Wat ons betreft een aanrader als je de stad en zee wilt combineren. Het complex was voor ons ideaal: meerdere beachrestaurants in de buurt en vanuit ons kamer zaten we gelijk bij het zwembad wat weer direct aan zee grenst (met links in de verte uitzicht op de oude stad). Het complex is wel wat verouderd, maar de kamers waren verder wel netjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel San V
    San V op 10-01-2021
    61 landen bezocht • 19 reviews • 68 waarderingen
    5

    “Heerlijke stad om even samen te genieten”

    Tallinn heeft een prachtig oud stadscentrum. Wij waren er in de winter, waardoor het middeleeuwse oude centrum met leuke winkeltjes, cafeetjes en restaurants er door de sneeuw echt sprookjesachtig uitzag. We hadden een leuk hotel in het oude stadscentrum met een (privé) sauna (heerlijk om samen in te gaan na een middagje door de stad struinen) en ontbijt in de middeleeuwse kelder van het hotel. De nieuwe stad is niet zo interessant op enkele uitzonderingen na: Net buiten het oude stadscentrum is een oud industrieel terrein waar de fabriekspanden omgebouwd zijn tot gezellige restaurantjes. Dit stadsdeel is zeker de moeite waard om even te gaan eten. In de zomer zijn er veel (muziek) festivals buiten, dus we gaan er zeker ook nog eens in de zomer terug.

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura
    Laura op 23-05-2019
    36 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Middeleeuwse sfeer”

    Tallinn is een charmante en gezellige stad, met veel terrasjes en leuke restaurantjes (zeker op Raekoja Plats – plein in het centrum van de Oude stad), maar het is niet duur. Er heerst een beetje middeleeuwse sfeer. De Oude stad is niet groot en je hoeft geen auto huren om rond te komen. Wij hebben de televisietoren van Tallinn bezocht die de hoogste constructie in Estland is. Vanaf hier kan je goed de bossen, haven en de stad zien.
    Wat te zien: de oude stad, de oude stadsmuur, drie zussen (in Riga vind he “drie broers”) en “Kohtuotsa” waar je heel goed de rode daken van gebouwen in de Oude stad kan zien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mandy
    Mandy op 19-05-2019
    36 landen bezocht • 19 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Supertoffe stad ”

    Tallinn is een superleuke stad. Heel klein en daardoor ideaal voor een een weekendje weg. Alles is te voet te doen. Een echte vestingstad met een oude stadsmuur. Lekker eten (aanrader: Rataskaevu) en een goede bijkomstigheid van het land; goedkoop!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Vicky & Joris
    Vicky & Joris op 17-05-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Sprookjesachtige middeleeuwse stad!”

    Tallin, de prachtige hoofdstad van Esteland, is een absolute aanrader als citytrip of om aan te doen tijdens een rondreis. Wij deden deze sprookjesactige middeleeuwse stad tijdens onze 3-weekse rondreis in de Baltische Staten! Het weer was er in de zomer aangenaam, en wij vonden het vooral een bruisende stad met mooie kleine middeleeuwse straatjes! Wel is de stad niet zo groot, dus als citytrip zou ik hier niet aanraden om heel lang te blijven, maar eerder aan te doen voor een weekend (wij ontdekten de hele stad gedurende één volledige lange dag).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    Joyce Sinnaeve op 17-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    5

    “Een sprookjesstad”

    IK was hier tweemaal, zomer en winter, en de stad is echt super. Zeker in de winter heb je het gevoel dat je in een sprookjeswereld bent terecht gekomen. Veel restaurants bedienen je ook gekostumeerd wat je onmiddellijk een paar honderd jaar terug in de tijd brengt. Onder de kerk op het centrle plein heb je een klein restaurantje die de lekkerste soep serveert die ik in jaren gegeten heb. Een aanrader is de free walking tour om wat meer over de geschiedenis te weten te komen en zeker de mooiste plekjes te vinden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura Visser
    Laura Visser op 12-05-2019
    24 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Een vriendelijke stad met een ontspannen sfeer”

    Tallin is een oudere stad met een stadskern en er vlakbij een mooi park met uitzicht vanaf een 'kasteel'. Een rustige stad om doorheen te slenteren en in het centrum te genieten van de mensen en de cultuur. Niet te toeristisch, waardoor je er rustig een aantal dagen kan vertoeven. Ook hier de overheerlijke geroosterde roggebrood met kaas- en knoflooksaus.
    Tip: als je in de kern van het centrum zit, betaal je al gauw meer voor je drankje. Een paar straatjes verderop is het net zo gezellig en de helft goedkoper!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joke Vos
    Joke Vos op 20-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Verrassend leuk”

    Hoewel Tallinn een kleine stad is kun je er best een paar dagen doorbrengen. Het is een prachtige oude stad met veel leuke kleine straatjes. Je kunt ook over de stadsmuur lopen.De Alexander Nevski kathedraal is echt prachtig en indrukwekkend. Als je tijd over hebt kun je met de boot naar Helsinki.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Versteeg
    Marjolein Versteeg op 15-04-2019
    28 landen bezocht • 15 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Fijn voor een weekendje weg”

    Tallinn is goedkoop en goed bereikbaar. De mensen zijn er aardig en de stad ademt een fijne sfeer. Er zijn voldoende restaurantjes en het gehalte Nederlanders is acceptabel. Het heeft dus alle ingrediënten in huis voor een fijn weekendje weg! Tallinn is niet erg groot, dus één of twee dagen zijn voldoende om de stad te verkennen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danice Winkelhorst
    Danice Winkelhorst op 14-04-2019
    36 landen bezocht • 16 reviews • 7 waarderingen
    3

    “Een sprookje”

    In veel reisgidsen staat Tallinn afgebeeld als sprookje met de rode torentjes op de stadsmuur. Het geeft zeker deze sfeer, maar het wordt extra aangedikt door de restaurants om toeristen te trekken. We hebben via air bnb een leuke kamer iets buiten het centrum gehuurd, wat zorgt om het echte Tallinn te ontdekken. Wat erg leuk is, is om naar lokale marktjes te gaan en bijvoorbeeld paddestoelen te kopen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Stedentrip Tallinn boeken – onze tips!

Deel jouw Tallinn reiservaring en tips!

Ben jij in Tallinn geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief