Reiservaringen Finland, tips en reiservaringen met reizen naar Finland

Finland essentials

Beste reistijd: Juni t/m september, februari, maart
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 2,5 uur
Richtprijs retourticket: € 200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Finland

Het noorden van Europa wordt steeds populairder. De natuur is ongerept en wordt als overweldigend ervaren. Het natuurschoon bestaat hier uit wild stromende beken, zo’n 200.000 meren en vele bossen. Finland, een van de minst bezochte Scandinavische landen, is een land dat ruimte biedt om je in de natuur te bewegen. Zeker in het desolate en sprookjesachtige Lapland.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Finland

Hip Helsinki

Helsinki is een kleine hoofdstad met veel groen en brede lanen en parken. Je vindt er levendige winkelstraten en leuke eethuisjes, jammer genoeg wel erg aan de prijs zoals overal in Scandinavië. De beste manier om Helsinki te verkennen is met de fiets. Breng een bezoekje aan de oude markthal en het Design District, ga aan boord van de Sun Lines-boot om Helsinki eens van een andere kant te bekijken en woon een balletvoorstelling bij in het statige operagebouw.

Fins Lapland

Fins Lapland

Lapland is in de winter net een (koud!) sprookje. Het is gemiddeld -15 °C, maar -30 °C komt ook voor. Hier kun je de poolcirkel bezoeken of zelfs overschrijden als je de ’Great White Outback’ binnengaat. Je ervaart het landschap het best tijdens een sneeuwschoenwandeling, een rit op een sneeuwscooter of met een hondenslee met een span husky’s ervoor. Massa’s sneeuw en ijs, de poolnachten, het noorderlicht en een kampvuur maken het helemaal af. Ook kun je hier rendierfarms bezoeken of – typisch Fins – een uurtje zweten in een van de vele sauna’s.

Midzomernachtfeest

De zomers zijn hier kort, maar de zomerdagen lang, warm en droog. Boven de poolcirkel gaat de zon ’s nachts helemaal niet onder. Het beroemde Midzomernachtfeest wordt hier groots gevierd; de Finnen maken vreugdevuren, drinken, zingen en dansen.

< Lees minder

12 Finland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,6

Op basis van 12 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,3

  • Gastvrijheid: 8,8

  • Natuur: 9,9

  • Stranden: 8,0

  • Eten: 8,0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Finland.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,4

    20 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Oase van rust”

    Geplaatst 19-06-2018 • gereisd juni 2017 • 4 weken lang • met familie • autovakantie

    Zejer de mieite waard voor families. De natuur is hier nog zo ruig als nergens anders. Zelf zijn we met de trein gegaan. Maar zeker de moeite waard. Nationale parken net goed uutgezette wandeltochten van 1,5 kilometer tot wandelingen van 50 kilometer. Ook is het toegestaan om in alle bossen m.u.v nps te kamperen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Oulanka Nationaal park • Helsinki • Kilpisjarvi

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    26 reviews
    9 waarderingen

    “Lapland is puur avontuur! ”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd november 2013 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Als je eens echt iets anders wikt doen is Lapland the place to go! Wij deden hier een avontuur vakantie van slechts 10 dagen, maar die zullen we nooit meer vergeten! Slapen doe je in een kleine blokhut, met sauna, in the middle of nowhere. Er is niets in de buurt, behalve de prachtige witgesneeuwde natuur! Vanaf de zon ondergaat zijn er ontelbare sterren en met een beetje geluk kan je het noorderlicht zien. We hebben er een sleetocht gedaan met rendieren en huskies, sneeuwscooter of skiën, alles kan en alles mag!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Lapland • Helsinki • Rovaniemi

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    38 landen bezocht
    27 reviews
    3 waarderingen

    “Avontuurlijk Finland, geweldige natuur”

    Geplaatst 10-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juni 2017 • met vrienden • zelfstandig

    Finland is enorm veelzijdig! Met Helsinki als perfecte city trip bestemming, het unieke lapland met haar veelzijdige en geweldige activiteiten en wonderschone landschappen, en de 1000den meren maken dit een bestemming die je niet te vergelijken is met anderen. Finland zal een van de minder populaire vakantiebestemmingen van europa zijn, maar dit land is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Zelfs als wintersport fanaat kun je terecht in Finland. Niet ver van Helsinki vind je al verschillende wintersport gebieden waar je tot laat in de avond van de piste af kunt. Een andere aanrader is om in de zomer eens een festival te bezoeken in dit land. Wanneer je een city trip naar Helsinki maakt is een uitstapje naar Suomenlinna, een voormalig vesting eiland voor de kust van Helsinki. Vanuit Helsinki vaar je ook heel makkelijk naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Dit is een leuk uitstapje wat je in 1 dag kan doen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Helsinki • Lapland • Turku

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    38 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Fins genot! Sneeuw, husky's, tipi, natuur en rust”

    Geplaatst 30-10-2017 • gereisd april 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Fins Lapland bezocht in 2015. Wat een ervaring om nooit te vergeten. Bij vrienden op bezoek geweest waar we konden overnachten en vanuit hier met de auto er op uitgegaan. Wandelen door de natuur, skiën, huskytour gedaan, sneeuwscooter tour, een dag in het zwembad/sauna verbleven. Sirka is een klein dorpje met een paar cafés, restaurants en skiverhuurders. Het noorderlicht niet gezien helaas. Je kan makkelijk op eigen houtje deze reis boeken en organiseren. Daarnaast kan ik aanraden later in het jaar te gaan wanneer het niet zo koud meer is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Sirka • Levi

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    24 landen bezocht
    27 reviews
    14 waarderingen

    “Finland: Helsinki, Moomins en Sami”

    Geplaatst 23-10-2017 • gereisd juli 2007 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Ik heb Finland drie keer mogen bezoeken: een maal voor werk in 1998 en in februari en juli 2007. In februari 2007 waren we een weekje op wintersport in Saariselka, zo'n 200 km boven de poolcirkel. De kou viel hartstikke mee, het was sprookjesachtig mooi met strakblauwe lucht en zon. Talrijke aktivteiten zoals skiën karten op het ijs, een snowmobile tour, pannenkoeken bakken op open vuur, sledetocht met rendieren, sneeuwsculpturen maken en een bezoekje aan de kerstman in Rovaniemi. Bovendien hadden we een nachtje geboekt in Kakslauttanen en geslapen in een sneeuw igloo. In de zomer van 2007 hebben we de ferry gepakt van Rostock naar Helsinki. Prachtige stad, mooie Dom en een aanrader is een tochtje naar het eiland Suomenlinna om te picknicken, dropijs geproefd en lekker gegeten bij restaurant Santa Fé. We sliepen in de buurt van Nastola in een cabin in het bos aan een van de talloze meertjes . De zon ging tegen 23.30 uur onder en om 2: 30 uur was het alweer licht. Ontzettend genieten. Een uitstapje gemaakt naar Moominworld in Naantali, ook leuk voor grote mensen. Prijsniveau viel ook mee, zeker weer in vergelijking met Noorwegen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Suomenlinna • Saariselka • Helsinki

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    15 landen bezocht
    27 reviews
    15 waarderingen

    “Fins Lapland”

    Geplaatst 20-10-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Vorige winter besloten we om met wintersport eens wat anders te doen dan Oostenrijk. We kwamen op Finland uit, omdat ik al heel lang naar Lapland wilde. We hebben echt een geweldige week gehad in dit prachtige land! Mooie winterwandelingen, Santa claus village, het ijshotel, goede restaurants, een sneeuwscooter tocht en als klap op de vuurpijl: het noorderlicht! Je hebt er kleine skigebieden zonder kilometers lange afdalingen zoals in Oostenrijk, maar het is hier zo mooi en er is zo veel te doen dat dat helemaal niks meer uit maakt. Het is wel een vrij prijzige vakantie, maar wij zeggen: als je twijfelt om er heen te gaan, doen! Wij gaan volgend jaar weer!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Levi • Rovaniemi  • Kittila

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    33 landen bezocht
    1 review
    1 waardering

    “Winters Fins Lapland: magisch mooi....”

    Geplaatst 27-01-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • met partner

    Koukleum als ik ben had ik niet verwacht verliefd te worden op winters Lapland. Maar dat veranderde snel! Het winterse landschap is adembenemend mooi en de plaatselijke flora en fauna gewoonweg fantastisch! We hadden een best-of-Lapland avonturenreis geboekt in de omgeving van Muonio met het neusje van de zalm aan wat Lapland te bieden heeft aan activiteiten zoals husky-, sneeuwskooter- & rendiertocht en Noorderlicht-spotting. Ik ben niet zo een motoren-mens maar toegegeven, sneeuwscooteren over een bevroren meer (ook de test-track van Audi en Porsche trouwens!) geeft een kick. Het rendiertochtje was aandoenlijk leuk (aaibaarheidsfactor 10 +) maar het absolute hoogtepunt was de huskytocht. We hadden een tweedaagse tocht geboekt met overnachting in een wildernesshut. Wow! Wat een ervaring! Sleeën achter vijf van die krachtpatsers in een desolaat, besneeuwd landschap is magisch! En 's avonds mag je "jouw" honden verzorgen en knuffelen (likjes verzekerd) waardoor je zelfs met plezier hun poep gaat opruimen.
    De Finse Lappen zijn recht-toe-recht-aan mensen zonder veel gedoe maar ontzettend gastvrij. Het eten was ok; veel aardappels met rendiervlees (je kan dus best de rendierboerderij op het eind van je reis bezichtigen als je een teer hartje hebt). Drank (vooral alcohol) is wel vrij prijzig en de koffie is afgrijselijk dus we hebben bijzonder veel thee en bessensap gedronken ;-)
    Voor ervaren skiërs zijn de Finse pistes waarschijnlijk wat teleurstellend (enkel sleepliftjes - als ze al open zijn - en blauwe pistes) maar we zijn echt wel aan onze trekken gekomen bij het Langlaufen. Er zijn 100-en km Langlauftracks die dagelijks getrokken worden en fantastische vergezichten opleveren. Zeker proberen als je een beetje sportief bent aangelegd. En in de sauna 's avonds kan je stijve spieren direct terug opwarmen. Best wel een badpak meenemen; de sauna dresscode verschilt van gezelschap tot gezelschap en van dag tot dag.
    Op onze laatste dag hebben we zelfs het Noorderlicht gespot. Het was vrij zwak maar toch, het doet iets met een mens. En die kou, die viel echt wel mee met thermisch ondergoed en de geleende kledij van het hotel! Hier wil ik terug naar toe. Zeker weten....

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    2 reviews
    1 waardering

    “Het sprookjesachtige Fins Lapland! ”

    Geplaatst 04-01-2017 • gereisd maart 2015 • 1 week lang • met partner • groepsrondreis • met TUI

    Een dikke week Fins Lapland in Maart 2015. Een geweldige ervaring als je houd van heel veel sneeuw. We hebben elke dag een activiteit gepland, van met de sneeuwscooter naar het ijshotel en de hoogste berg, tot ice floating, rendier en husky tochten. Daarnaast had je nog genoeg ruimte om je eigen tijd in te vullen. Het avondeten zat bij de accomodatie in, gezond gevarieerd en typerend voor Finland. De temperatuur was continu beneden 0 & op z'n koudst -20°, gelukkig continu helder waardoor we zelfs 5x van het prachtige Noorderlicht hebben kunnen genieten! & de zonsverduistering! Een geweldige ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Ylas jarvi

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    2 reviews
    1 waardering

    “Finland in de zomer, aanrader!”

    Geplaatst 20-08-2016 • gereisd juni 2016 • 1 week lang • met familie • groepsrondreis

    Afgelopen juni hebben wij een survivalreis gedaan in Fins Lapland. We zaten best noordelijk, vlakbij de grens met Rusland, midden in de natuur in een wildernis kamp. We hadden geen stromend water en geen elektriciteit, wat de groep erg hecht maakte en de ervaring alleen maar intenser maakten. Overdag maakten we wandelingen, gingen we vissen, deden we een kanotocht en hebben we heel vaak vuur gemaakt om te kunnen eten. Het is echt prachtig in de Hossa regio, je komt echt niemand tegen. Wat ik vooral bijzonder vond is het feit dat het bijna niet donker wordt in de zomer. Daardoor heb je 's avonds helemaal geen haast meer, 'want het is toch nog niet donker'. Ja, absoluut een onvergetelijke reis! Was geregeld door een Nederlandse organisatie, die samenwerkte met een lokale gids. Is wel een aanrader: www.sherpareizen.nl.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Hossa

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    2 reviews
    0 waarderingen

    “'The land of a thousand lakes'!”

    Geplaatst 01-05-2015 • gereisd december 2014 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Heb jij een winter bucketlist die nodig afgevinkt moet worden, dan is Lapland the place to be! Al ben je geen sneeuw mens zoals ik, In Finland veranderd je mening direct! Chasing the northern lights (wat een spektakel!), scheuren door de velden met Huskies, winter wandelingen door prachtige witte maanlandschappen, op een sneeuwscooter bergen af crossen en bijna tegen rendieren aanrijden, een typische Finse rendier/eland stoofpotje eten, bij Santa op schoot, de extreem koude maar super frisse schone lucht inademen, enorme ski routes, een echte Finse rook sauna meemaken (met traditionele ijs dip) en ik kan wel door blijven gaan! Niet alleen is Finland prachtig in de winter, maar de zomer net zo!
    'The land of a thousand lakes' zou bij iedereen op zijn TRAVEL lijst moeten staan!
    Beste tijd om dit alles mee te maken is Maart.
    Tip: thermo ondergoed is een MUST!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Iso Syöte • Raahe • Ivalo

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Finland reiservaring!

Ben jij onlangs in Finland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Finland vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Finland

Vergelijk hotelprijzen Finland