Reiservaringen Finland, tips en reiservaringen met reizen naar Finland

Finland essentials

Beste reistijd: Juni t/m september, februari, maart
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 2,5 uur
Richtprijs retourticket: € 200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Finland

Het noorden van Europa wordt steeds populairder. De natuur is ongerept en wordt als overweldigend ervaren. Het natuurschoon bestaat hier uit wild stromende beken, zo’n 200.000 meren en vele bossen. Finland, een van de minst bezochte Scandinavische landen, is een land dat ruimte biedt om je in de natuur te bewegen. Zeker in het desolate en sprookjesachtige Lapland.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Finland

Hip Helsinki

Helsinki is een kleine hoofdstad met veel groen en brede lanen en parken. Je vindt er levendige winkelstraten en leuke eethuisjes, jammer genoeg wel erg aan de prijs zoals overal in Scandinavië. De beste manier om Helsinki te verkennen is met de fiets. Breng een bezoekje aan de oude markthal en het Design District, ga aan boord van de Sun Lines-boot om Helsinki eens van een andere kant te bekijken en woon een balletvoorstelling bij in het statige operagebouw.

Fins Lapland

Fins Lapland

Lapland is in de winter net een (koud!) sprookje. Het is gemiddeld -15 °C, maar -30 °C komt ook voor. Hier kun je de poolcirkel bezoeken of zelfs overschrijden als je de ’Great White Outback’ binnengaat. Je ervaart het landschap het best tijdens een sneeuwschoenwandeling, een rit op een sneeuwscooter of met een hondenslee met een span husky’s ervoor. Massa’s sneeuw en ijs, de poolnachten, het noorderlicht en een kampvuur maken het helemaal af. Ook kun je hier rendierfarms bezoeken of – typisch Fins – een uurtje zweten in een van de vele sauna’s.

Midzomernachtfeest

De zomers zijn hier kort, maar de zomerdagen lang, warm en droog. Boven de poolcirkel gaat de zon ’s nachts helemaal niet onder. Het beroemde Midzomernachtfeest wordt hier groots gevierd; de Finnen maken vreugdevuren, drinken, zingen en dansen.

< Lees minder

17 Finland reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,5

Op basis van 17 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,9

  • Gastvrijheid: 8,7

  • Natuur: 9,7

  • Stranden: 8,0

  • Eten: 8,1

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Finland.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,0

    30 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Fins Lapland incl Noorderlicht!”

    Geplaatst 29-04-2019 • gereisd december 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wij hebben een Avonturenweek geboekt bij Askja reizen met het totale paketje wat je gedaan moet hebben in de winter in Fins Lapland.We hadden een strak programma ook met oud en nieuw ertussen maar erg leuk! We werden heel vriendelijk ontvangen in de Valkea Lodge waar ook NL personeel werkte. Er stond meteen een heerlijk 3 gangen menu voor ons klaar (eten is hier echt onwijs lekker, word veel gebruik gemaakt van rendier en eland vlees en veel vlierbessen)
    Volgende dag stond er een bijeenkomst plaats waar we een overal en schoenen kregen en daarna gingen we er meteen op uit op een sneeuwscooter (wij kozen voor met zijn 2 op 1 maar je kunt hem met bijbetaling ook alleen berijden). We maakte een tocht van 4 uur waar we halve wege stopte en in een typisch fins tentje ons konden opwarmen aan een kampvuur en er thee en koffie gemaakt werd met wat lekkers. een geweldige ervaring zo in de wildernis omringd door al dat sneeuw en mooie landschappen.
    De dag erna gingen we op bezoek bij iemand thuis, deze man had tevens ook een hele kudde rendieren. Na wat uitleg over zijn leven mochten we de rendier boerderij op om ze te voeren! Na een heerlijk bereidde lunch op het kampvuur deden we nog een wedstrijd touw werpen om een gewei heen, de eigenaar had een leuk presentje voor de winnaar! S'avonds werd door het vriendelijke personeel een oud en nieuw buffet voorbereid met live muziek en buiten was een groot kampvuur met om 12 uur midden op het meer vuurwerk!
    Dag erna hebben we een auto gehuurd om santa clause village te bezoeken, mooi dorp, maar allemaal wel erg prijzig, bezoek aan de kerstman was 35pp bijvoorbeeld. Leuk hier is dat je ook een ritje kan maken op een slee met rendieren, sneeuwscooteren, huskeyslede enzovoorts. Ook zijn we naar het ijshotel gereden, heel bizar om een geheel hotel van ijs te zien met echte kamers, een echte bar, en ook echt alles van ijs!! Zeker de moeite waard als je in de buurt bent!
    Savonds spotten we voor het eerst het noorderlicht, heel apart om zo een groen dansend licht in de lucht waar te nemen! je moet veel mazzel hebben, maar wij hebben hem zelfs 2 dagen achter elkaar mogen zien :)
    Volgende dag gingen we met de husky's op pad. Eerst kregen we een korte uitleg en toen mochten we zelf op de slee om deze te besturen, moet zeggen dat ik het erg spannend vond, maar wat zijn deze beesten goed getraind zeg! Onwijs mooie ervaring om op deze manier de prachtige omgeving te verkennen.
    De 1 na laatste dag gaan we per sneeuwscooter naar een groot meer waar we gaan ijsvissen. Het leuke hier van is is dat je niet alleen ook echt vist vangt, maar deze ook gaat bereiden op het kampvuur! Zeker een aanrader
    Dag erna sluiten we onze laatste dag af met een wandeltocht op sneeuwschoenen. Wij raden deze af als je last van je knie/ enkel of benen hebt. Maar ben je gewoon fit moet je dit zeker doen! kan even zwaar zijn maar dat is het alles waard, omdat je niet heel snel door de omgeving gaat heb je ook alle tijd om overal mooi foto's van te maken en extra te genieten van de natuur.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Pello - huskeysafari • Pello - sneeuwscooter/ ijsvissen • ijshotel

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    36 landen bezocht
    45 reviews
    50 waarderingen

    “Aland”

    Geplaatst 27-04-2019 • gereisd juli 2018 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Op advies van onze huizenruil partners zijn we een paar dagen naar Aland gegaan. We hebben het zeker fijn gehad maar in verhouding tot ons avontuur in Zweden heeft deze overtocht ons geen meerwaarde opgeleverd. Dat zegt natuurlijk helemaal niets over het land Finland in het algemeen. Dat lijkt ons namelijk zeker een fantastisch vakantieland.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Aland

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    36 landen bezocht
    16 reviews
    6 waarderingen

    “Terug naar de natuur”

    Geplaatst 14-04-2019 • gereisd september 2016 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    In Finland heb ik iemand opgezocht in Jyvaskyla. Een plek waar ik nooit van hem gehoord, maar wat heel fijn en rustig is. Niet echt aan te raden om als toerist te zijn, hoewel de omgeving en natuur prachtig is. Vooral met sneeuw! Tampere heb ik een dag een uitstapje gemaakt en had veel meer uitstraling. Ik denk door de grote rivier die erdoor stroomt met stadspark en oudere industriële panden. Helsinki is een fijne stad om langere tijd te zijn. Noorderlijker ben ik niet geweest, ben erg benieuwd hoe Lapland en de natuur daar is!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Jyvaskyla • Tampere • Helsinki

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    39 landen bezocht
    18 reviews
    3 waarderingen

    “Fins lapland in de winter een echte beleving”

    Geplaatst 10-04-2019 • gereisd januari 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Lapland is prachtig in de winter, er is veel te doen. Dit kun je echter niet altijd goed zien omdat het 18h per dag pikdonker is en de rest gewoon donker of schemerig. Je moet er tegen kunnen. Zo niet kies een andere maand uit dan december / januari. Via internet is een vlucht en blokhutje prima te boeken. Neem vanuit het vliegveld wat alcohol mee wanneer je dat wilt want in de supermarkt is het een "ietsje" hogere prijs (sarcasme). Een tip is vooral een sneeuwscooter tocht maken, husky slee, noorderlicht spotten (de spanning of je het gaat zien of niet alleen al is een ervaring opzich) en het wandelen door de prachtige bossen met bevroren watervallen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Pyhä-Luosto National Park • Rovaniemi  • Sinettä

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    28 landen bezocht
    4 reviews
    1 waardering

    “Lapland”

    Geplaatst 08-04-2019 • gereisd januari 2019 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Besloten om eens wat anders te doen in januari, en naar een witte wereld te gaan. Fins Lapland is niet goedkoop, maar het was wel waard. De kou is te overleven (de koudste dag is niet warmer geweest dan -25, maar toch zwetend gelanglaufd), zolang je je maar goed kleed. Genoten van een lange huskytocht, een dag bij de rendierenfarm, een sneeuwscootertocht en geleerd te langlaufen. Äkäslompolo is een volstrekt andere wereld dan elke willekeurige (zon)vakantie, en daarom alleen al mooi om eens gezien te hebben.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Äkäslompolo • Bezoek aan een rendierfarm • Huskytocht

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    20 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Oase van rust”

    Geplaatst 19-06-2018 • gereisd juni 2017 • 4 weken lang • met familie • autovakantie

    Zejer de mieite waard voor families. De natuur is hier nog zo ruig als nergens anders. Zelf zijn we met de trein gegaan. Maar zeker de moeite waard. Nationale parken net goed uutgezette wandeltochten van 1,5 kilometer tot wandelingen van 50 kilometer. Ook is het toegestaan om in alle bossen m.u.v nps te kamperen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Oulanka Nationaal park • Helsinki • Kilpisjarvi

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    26 reviews
    14 waarderingen

    “Lapland is puur avontuur! ”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd november 2013 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Als je eens echt iets anders wikt doen is Lapland the place to go! Wij deden hier een avontuur vakantie van slechts 10 dagen, maar die zullen we nooit meer vergeten! Slapen doe je in een kleine blokhut, met sauna, in the middle of nowhere. Er is niets in de buurt, behalve de prachtige witgesneeuwde natuur! Vanaf de zon ondergaat zijn er ontelbare sterren en met een beetje geluk kan je het noorderlicht zien. We hebben er een sleetocht gedaan met rendieren en huskies, sneeuwscooter of skiën, alles kan en alles mag!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Lapland • Helsinki • Rovaniemi

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    38 landen bezocht
    27 reviews
    3 waarderingen

    “Avontuurlijk Finland, geweldige natuur”

    Geplaatst 10-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juni 2017 • met vrienden • zelfstandig

    Finland is enorm veelzijdig! Met Helsinki als perfecte city trip bestemming, het unieke lapland met haar veelzijdige en geweldige activiteiten en wonderschone landschappen, en de 1000den meren maken dit een bestemming die je niet te vergelijken is met anderen. Finland zal een van de minder populaire vakantiebestemmingen van europa zijn, maar dit land is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Zelfs als wintersport fanaat kun je terecht in Finland. Niet ver van Helsinki vind je al verschillende wintersport gebieden waar je tot laat in de avond van de piste af kunt. Een andere aanrader is om in de zomer eens een festival te bezoeken in dit land. Wanneer je een city trip naar Helsinki maakt is een uitstapje naar Suomenlinna, een voormalig vesting eiland voor de kust van Helsinki. Vanuit Helsinki vaar je ook heel makkelijk naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Dit is een leuk uitstapje wat je in 1 dag kan doen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Helsinki • Lapland • Turku

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    38 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Fins genot! Sneeuw, husky's, tipi, natuur en rust”

    Geplaatst 30-10-2017 • gereisd april 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Fins Lapland bezocht in 2015. Wat een ervaring om nooit te vergeten. Bij vrienden op bezoek geweest waar we konden overnachten en vanuit hier met de auto er op uitgegaan. Wandelen door de natuur, skiën, huskytour gedaan, sneeuwscooter tour, een dag in het zwembad/sauna verbleven. Sirka is een klein dorpje met een paar cafés, restaurants en skiverhuurders. Het noorderlicht niet gezien helaas. Je kan makkelijk op eigen houtje deze reis boeken en organiseren. Daarnaast kan ik aanraden later in het jaar te gaan wanneer het niet zo koud meer is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Sirka • Levi

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    24 landen bezocht
    27 reviews
    21 waarderingen

    “Finland: Helsinki, Moomins en Sami”

    Geplaatst 23-10-2017 • gereisd juli 2007 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Ik heb Finland drie keer mogen bezoeken: een maal voor werk in 1998 en in februari en juli 2007. In februari 2007 waren we een weekje op wintersport in Saariselka, zo'n 200 km boven de poolcirkel. De kou viel hartstikke mee, het was sprookjesachtig mooi met strakblauwe lucht en zon. Talrijke aktivteiten zoals skiën karten op het ijs, een snowmobile tour, pannenkoeken bakken op open vuur, sledetocht met rendieren, sneeuwsculpturen maken en een bezoekje aan de kerstman in Rovaniemi. Bovendien hadden we een nachtje geboekt in Kakslauttanen en geslapen in een sneeuw igloo. In de zomer van 2007 hebben we de ferry gepakt van Rostock naar Helsinki. Prachtige stad, mooie Dom en een aanrader is een tochtje naar het eiland Suomenlinna om te picknicken, dropijs geproefd en lekker gegeten bij restaurant Santa Fé. We sliepen in de buurt van Nastola in een cabin in het bos aan een van de talloze meertjes . De zon ging tegen 23.30 uur onder en om 2: 30 uur was het alweer licht. Ontzettend genieten. Een uitstapje gemaakt naar Moominworld in Naantali, ook leuk voor grote mensen. Prijsniveau viel ook mee, zeker weer in vergelijking met Noorwegen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Finland:

    Suomenlinna • Saariselka • Helsinki

    Mijn Finland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 22 april 2019 21:37

      Goedenavond, Ik heb een vraag: heb je deze reis via een reisorganisatie (en zo ja welke) of zelf geboekt? Zou je evt. het reisprogramma en namen van aanbevelenswaardige accommodatie kunnen mailen naar sylvanameijer63@gmail.com? Alvast bedankt voor de medewerking!


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 22 april 2019 21:38

      Goedenavond, Ik heb een vraag: heb je deze reis via een reisorganisatie (en zo ja welke) of zelf geboekt? Zou je evt. het reisprogramma en namen van aanbevelenswaardige accommodatie kunnen mailen naar sylvanameijer63@gmail.com? Alvast bedankt voor de medewerking!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Finland reiservaring!

Ben jij onlangs in Finland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Finland vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Finland

Vergelijk hotelprijzen Finland