27 Vakantiedagen

Eten & drinken

In Gambia eten de locals qua vlees vooral veel kip en rund. Aangezien het grootste deel van de bevolking de Islam aanhangt, wordt er nauwelijks varkensvlees gegeten. Met het vlees en kruiden wordt vaak een stoofpotje gekookt. Dit wordt meestal gegeten met rijst, maar men eet ook couscous, puree van cassave en yam. De bekendste Gambiaanse gerechten zijn domoda (een gerecht met pindasaus) en benachin (een gerecht met rijst en tomatensaus).

Gezien de ligging van Gambia aan de oceaan is vis ook populair om te eten. De Gambianen zelf eten naast verse vis ook veel gedroogde vis. Naast vis zijn verse oesters en garnalen ook verkrijgbaar in Gambia. Traditioneel is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag voor de Gambianen. Die wordt opgediend op een grote schaal waar de hele familie met hun handen uit eet. Hierbij mag je enkel je rechterhand gebruiken, aangezien de linkerhand volgens de Islam als onrein wordt gezien.

In de bekendere toeristenplaatsen aan de kust is uiteraard ook een uitgebreid aanbod westerse restaurants, waar je nooit om een burger, pizza of zelfs pannenkoek (in 2015 opende een Nederlands stel pannenkoekenrestaurant Tejo’s in Kololi!) verlegen zit.

Populaire lokale drankjes zijn palmwijn, dat gemaakt wordt van onder meer het sap van de palmboom, en het in Banjul gebrouwen bier Julbrew. In de toeristische gebieden serveren hotels en restaurants meestal alcohol. Wanneer je meer landinwaarts gaat wordt alcohol vaak schaarser aangezien de lokale Moslim bevolking dit maar met mate drinkt.

Lees verder: Geld & kosten >

Top 3 Gambia specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI fly direct op Bijilo Forest Park vliegt, biedt TUI scherpe pakketprijzen. En niet alleen voor grote hotels; ook meerdere kleinschalige sfeeradresjes!
Bezoek website


Dé Vakantiediscounter

Dé Vakantiediscounter

Prijswinnend online-reisbureau met breed aanbod aan goedkope Gambia-vakanties, met vertrek van diverse vliegvelden (ook buiten Nederland!).
Bezoek website


Corendon

Corendon

Ook Corendon’s eigen vliegmaatschappij vliegt op Gambia. Ze bieden diverse all inclusives en vaak goede last minutes.
Bezoek website

Meer Gambia reisorganisaties

Sawadee
Sawadee

Bijzondere rondreis Gambia & Senegal.
Bezoek website

Stip Reizen
Stip Reizen

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Gambia

TUI
1. TUI

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

All inclusives en last minutes.
Bezoek websiteBekijk Gambia rondreizen
Vanaf €605 incl. vliegticket

Vliegtickets Gambia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Gambia
V.a. 346