27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Bij een bezoek aan Gambia zijn er voor de meeste reizigers geen verplichte inentingen. Enkel wanneer je over land Gambia binnen reist ben je verplicht om een cholera-stempel en een gele koorts vaccinatie te hebben. In Gambia loop je het risico ziekten op te lopen die in West-Europa nauwelijks meer voorkomen. Vandaar dat er diverse inentingen, zoals die tegen DTP en hepatitis A, worden aanbevolen bij een vakantie naar Gambia. Een BMR-inenting wordt ook aanbevolen wanneer je nog nooit de mazelen hebt gehad of er niet tegen bent ingeënt. Blijf je langere tijd in Gambia dan worden ook inentingen tegen hepatitis B, rabiës en meningitis aangeraden.

In Gambia komt in het hele land malaria voor, vandaar dat het aangeraden wordt om malariatabletten te gebruiken, zeker als je ook de binnenlanden intrekt. Er moet altijd DEET of een natuurlijke variant worden gebruikt om de muggen op afstand te houden. Tijdens schemering en gedurende de avond en nacht is het raadzaam om armen en benen te bedekken en dichte schoenen aan te trekken. Slapen met een klamboe zorgt ervoor dat je ’s nachts niet wordt gestoken.

Het kraanwater in Gambia kun je niet drinken. Je kunt bij hotels, restaurants en winkeltjes flessen mineraalwater kopen. Het is sowieso van belang om voldoende water te drinken vanwege de hoge temperaturen, waardoor het lichaamsvocht snel verdampt. In grote 4- en 5-sterrenhotels komt de hygiëne bij het bereiden van eten vaker in de buurt van de Westerse maatstaven. In kleinere hotels, restaurants en bij straatkraampjes is dit echter vaak niet het geval. Hierdoor bestaat een reële kans om buikklachten en diarree te krijgen. Neem hiervoor ORS en diarreeremmers mee.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Gambia specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI fly direct op Bijilo Forest Park vliegt, biedt TUI scherpe pakketprijzen. En niet alleen voor grote hotels; ook meerdere kleinschalige sfeeradresjes!
Bezoek website


Dé Vakantiediscounter

Dé Vakantiediscounter

Prijswinnend online-reisbureau met breed aanbod aan goedkope Gambia-vakanties, met vertrek van diverse vliegvelden (ook buiten Nederland!).
Bezoek website


Corendon

Corendon

Ook Corendon’s eigen vliegmaatschappij vliegt op Gambia. Ze bieden diverse all inclusives en vaak goede last minutes.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Gambia

TUI
1. TUI

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

All inclusives en last minutes.
Bezoek websiteBekijk Gambia rondreizen
Vanaf €605 incl. vliegticket

Vliegtickets Gambia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Gambia
V.a. 346
t>