De Gambia Rivier vormt het hart van Gambia en stroomt dwars door het land van oost naar west. De variëteit aan flora en fauna is het best te ontdekken met een boottocht over de rivier.

Gambia Rivier bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 0 Gambia Rivier reiservaringen

Gambia Rivier

De Gambia Rivier is ruim kilometer 1100 meter lang en komt helemaal in het oosten via Senegal het land binnen. De rivier baant zich door mangrovebossen en dichtbegroeide jungle een weg naar de kust waar hij uitmondt in de Atlantische Oceaan. Wanneer je van het westen naar het oosten zou varen merk je dat het landschap onderweg veranderd. Een gedeelte van de rivier grenst aan moerassen en mangroves. De dichte groene jungle neemt af hoe meer je naar het oosten vaart en wordt vervangen door grasland en bosachtig gebied met hier en daar zelfs een klein strandje.

Vliegtickets Gambia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Gambia
V.a. 346

Overnachten in Gambia

Vergelijk alle hotels in Gambia
Bekijk hotels

Rivier cruise over ‘de Gambia’

Gambia Rivier

Lokale vrouw in een pirogue.

De beste manier om de Gambia Rivier te verkennen is per boot. De lokale bevolking gebruikt hiervoor een traditionele en kleurrijke houten boot genaamd ‘pirogue’. Dit is een groot uitgevallen kano met meerdere zitbankjes die meestal al peddelend wordt voortgedreven. Voor excursies worden vaak (grotere) motor-pirogues ingezet omdat je dan in korte tijd meer van de rivier kunt zien en je niet afhankelijk bent van de peddelaars. Verwacht geen luxe jacht, maar dit lokale vervoer zorgt ervoor dat je droog blijft en optimaal van de omgeving kunt genieten.

Gambia Rivier locals

Lokaal leven aan de rivier.

Wildlife langs de rivier

Een van de voornaamste redenen voor het maken van een riviercruise is het spotten van wildlife dat in de rivier en op de oevers leeft. De krokodil is in Gambia volop aanwezig en is bijna niet te missen tijdens een vaartocht over de Gambia Rivier. Bij de ingang van de rivier vanuit de Atlantische Oceaan kunnen soms zelfs dolfijnen gespot worden. Verderop naar het oosten in de rivier bestaat er de kans om nijlpaarden te zien. Tevens leven er maar liefst 560 vogelsoorten in Gambia die vaak goed te spotten zijn in en om de rivier en in de lucht. Op de oevers maak je kans om enkele apen te zien spelen!

Gambia Rivier wildlife

Krokodil in de Gambia.

Gambia Rivier nijlpaarden

Spelende nijlpaarden.

Gambia Rivier vogels

Vogels spotten langs de Gambia Rivier.

Kunta Kinteh (Fort James Island)

Het kleine riviereilandje Kunta Kinteh en bijbehorend plaatsje Juffureh zijn bij het grote publiek bekend geworden vanwege hun rol in het boek Roots, waarbij een inwoner gevangen wordt genomen en als slaaf naar de Verenigde Staten wordt getransporteerd. Op het eiland Kunta Kinteh (ook wel St. James Island of Fort James Island genoemd) staan de resten van de slavenverblijven uit de tijd van de slavenhandelaren. Deze verblijven zijn uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed om zo de geschiedenis niet te vergeten. De historie van deze plaats wordt duidelijk uitgelegd in het bijbehorende museum. Kunta Kinteh Island, dat enkel per boot te bereiken is, ligt op de noordoever bij het plaatsje Juffureh waar je wel met de auto kunt komen.

Kunta Kinteh, Gambia

Kunta Kinteh.

Monding van de Gambia rivier bij Banjul

Monding van de Gambia rivier bij Banjul.

Reizen op de Gambia Rivier – hoe kom je er?

De meeste excursies op de Gambia Rivier vertrekken vanaf de ingang van rivier aan de Atlantische Oceaan, vanuit de Gambiaanse hoofdstad Banjul. Aangezien een gids zowel bij het vinden van wildlife als bij het navigeren op de rivier erg handig is, boeken de meeste reizigers een excursie om de rivier te zien. Het is ook mogelijk om een losse boot met bootjongen te huren en zelf te beslissen over de plekken waar je wilt stoppen. Je kunt kiezen tussen een dagexcursie of een meerdaagse excursie richting de binnenlanden over de rivier. Bij een meerdaagse excursie kun je verder naar het oosten varen en bijvoorbeeld overnachten in één van de ecolodges op de rivieroevers. Vanuit onder meer Kololi, Kotu en de andere strandplaatsen kun je excursies boeken.

Tip: georganiseerde rondreizen die een tocht maken over de Gambia Rivier en ook de binnenlanden van Gambia aandoen vind je o.a. hier bi Kras, TUI en Sawadee.

Top 3 Gambia specialisten

TUI
TUI

Omdat TUI Fly direct op Gambia Rivier vliegt, biedt TUI scherpe pakketprijzen. En niet alleen voor grote hotels; ook meerdere kleinschalige sfeeradresjes!
Bezoek website

Kras
Kras

Bij Kras vind je naast goedkope zonvakanties Gambia ook twee rondreizen i.c.m. Senegal, waaronder een speciale singlereis.
Bezoek website

Corendon
Corendon

Ook Corendon’s eigen vliegmaatschappij vliegt op Gambia. Ze bieden diverse all inclusives en vaak goede last minutes.
Bezoek website

Binnenlanden Gambia – klimaat & beste reistijd

In Gambia is de temperatuur met gemiddeld 30 graden het hele jaar door zeer aangenaam. In de zomermaanden van mei tot en met oktober valt de meeste regen. Sommige aanbieders van rivier cruises bieden minder of geen cruises aan tijdens periodes met veel regen. Ook is het tijdens regenbuien lastiger om wildlife te zien, aangezien zij zich dan eerder verschuilen voor de regen. De beste reistijd om Gambia te bezoeken is in de maanden november tot en met april.

0 Gambia Rivier reiservaringen en tips


Deel jouw Gambia Rivier reiservaring en tips!

Ben jij in Gambia Rivier geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Gambia specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI fly direct op Bijilo Forest Park vliegt, biedt TUI scherpe pakketprijzen. En niet alleen voor grote hotels; ook meerdere kleinschalige sfeeradresjes!
Bezoek website


Kras

Kras

Bij Kras vind je naast goedkope zonvakanties Gambia ook twee rondreizen i.c.m. Senegal, waaronder een speciale singlereis.
Bezoek website


Corendon

Corendon

Ook Corendon’s eigen vliegmaatschappij vliegt op Gambia. Ze bieden diverse all inclusives en vaak goede last minutes.
Bezoek website

Meer Gambia reisorganisaties

De Vakantiediscounter
De Vakantie Discounter

Internet only prijzen!
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Bijzondere rondreis Gambia & Senegal.
Bezoek website

D-Reizen
D-Reizen

O.a. all inclusive en halfpension.
Bezoek website

Stip Reizen
Stip Reizen

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Gambia

Alle bezienswaardigheden in Gambia

Vliegtickets naar Gambia


Hotels in Gambia zoeken

Hotels in Gambia zoeken

Boek je rondreis naar Gambia

TUI
1. TUI

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Goedkope zonvakanties .
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

All inclusives en last minutes.
Bezoek websiteBekijk 100 Gambia rondreizen
Vanaf €291 incl. vliegticket

Vliegtickets Gambia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Gambia
V.a. 346