27 Vakantiedagen

Prijsniveau, pinnen & meer

De munteenheid van Gambia is de Dalasi. 1 Dalasi is weer opgedeeld in 100 Bututs. Het prijsniveau in Gambia ligt over het algemeen een stuk lager dan in Nederland. Voor een maaltijd bij een kraampje langs de weg betaal je ongeveer € 1,50. Een hoofdgerecht in een restaurant kost € 5 tot € 10 en voor een biertje betaal je ongeveer € 1. Kraanwater in Gambia is niet drinkbaar, een klein flesje water kost ongeveer € 0,50.

Sinds een paar jaar zijn er pinautomaten in Gambia. Je kunt er echter niet vanuit gaan dat deze altijd werken. Vandaar dat het aan te raden is om voldoende cash aan Euro’s mee te nemen vanuit Europa. Deze kun je in hotels, op straat bij de wisselaars of bij de geldwisselkantoren omwisselen. Hoe verder je het binnenland in reist hoe minder pinautomaten er beschikbaar zullen zijn.

Sommige hotels accepteren creditcard betalingen, dit is echter niet standaard. Mochten de pinautomaten buiten gebruik zijn en je hebt te weinig cash dan kun je door thuisblijvers geld laten overmaken naar de Western Union Bank waar je het vervolgens met je paspoort kunt afhalen.

Lees verder: Veiligheid >

Boek je rondreis naar Gambia

TUI
1. TUI

Goedkope pakketvakanties.
Bezoek website

Corendon
3. Corendon

All inclusives en last minutes.
Bezoek websiteBekijk Gambia rondreizen
Vanaf €605 incl. vliegticket

Vliegtickets Gambia

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Gambia
V.a. 346