• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Atheense Rivièra ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

3 Atheense Rivièra reiservaringen en tips

Geweldig

100%

Tof

0%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Profiel debbie
  debbie op 04-01-2021
  34 landen bezocht • 84 reviews • 14 waarderingen
  5

  “Eenvoudig Eilandhoppen vanaf Athene”

  Wij vonden onze stedentrip Athene heerlijk, maar is niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele Griekse eilanden. Vanaf de haven in Athene (Piraeus) kun je eenvoudig een van de vele boten nemen naar de Saronische eilanden. Wij bezochten Aegina en Poros, beide eilanden zijn ongeveer een uurtje varen. Na een uurtje varen van Athene ben je in een heel andere sfeer. De eilanden zijn beide heel erg mooi en je krijgt er het echte griekenland gevoel. Aegina heeft vele fijne restaurantjes aan de zee en Poros heeft mooie stranden, waaronder Love bay; een mooi strand met pijnbomen tot aan de zee!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel John Steyaert
  John Steyaert op 01-09-2019
  2 reviews • 2 waarderingen
  5

  “Cyprus”

  Cyprus in het najaar gedaan van 2017. Verbleven in Maroni bij een dame die haar gastenverblijf slaapkamer verhuurde. Maroni ligt niet centraal dus een auto was zeker nodig om zowel het westen als het oosten van het eiland te ontdekken. Cyprus is voor mij niet een eiland om nogmaals te willen bezoeken. Het gedeelde Nicosia is apart en het islamitisch gedeelte ademt minder vrijheid uit dan me lief is.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Yvonne Wesselink (travelz.nu)
  Yvonne Wesselink (travelz.nu) op 15-04-2019
  43 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
  5

  “Eiland hoppen vanaf Athene”

  Het fijne van eilandhoppen is dat met elk volgend eiland je vakantie weer een beetje opnieuw begint. Griekenland, met zo’n 6000 eilanden (waarvan 227 bewoond), leent zich hier uitstekend voor.

  De Argo Saronische eilanden, in de Golf van Aegina, zijn relatief onbekend in het rijtje eilandhop-bestemmingen. De eilanden zijn afwisselend en verrassend mooi. Een prettige bijkomstigheid is dat je vliegt op Athene; dit biedt de mogelijkheid je vakantie te beginnen (of eindigen) met een bezoek aan deze metropool. Op 15km van Athene ligt havenstad Pireaus, waarvandaan de ferry’s vertrekken naar deze eilandengroep.

  Na een klein uur varen komt de ferry aan in Aegina. Dit eiland, op slechts 10km van Piraeus, is relatief vlak met een aantal lage bergen. Een belangrijke archeologische plek is de tempel van Aphaia, eens de beschermgodin van Aegina. Je waant je bij een prachtige mini-versie van de Akropolis (in Athene), maar dan praktisch zonder andere bezoekers.

  Op het autovrije Spetses staan paard en wagen in de haven opgesteld, klaar om je naar je hotel te hobbelen. In de smalle straatjes van Spetses-stad is hét vervoermiddel echter een quad of scooter. Deze herrieschoppers zijn, gezien het weinige verkeer, een prima manier om het eiland te verkennen. Rondom het eiland zijn mooie stranden. Huur een bootje om verlaten baaitjes te ontdekken die niet vanaf de weg bereikbaar zijn. Kraakhelder water maakt het de ideale plek om te snorkelen.

  Hydra is te omschrijven als een bijzondere mix van toeristisch en idyllisch. Om te beginnen toeristisch, doordat dit eiland een favoriete stop is voor veel dagtoeristen uit Athene. Echter, wanneer de groepen vertrokken zijn ontvouwt Hydra-stad zich als een idyllisch plaatje. In de schilderachtige haven zijn auto’s en motoren verboden, watertaxi’s en ezels vervoeren goederen en toeristen om en over het eiland heen. Een tafereel wat erom roept op beeld vastgelegd te worden.

  Een brug verbindt de twee eilanden die Poros vormen met elkaar. Het gezellige Poros-stad ligt, gebouwd tegen een heuvel, op de kleinste van de twee. Dit romantische eiland is bedekt met dennen-, olijf- en citroenbomen. Het huren van een auto is de manier om het eiland te verkennen. De bergen bieden indrukwekkende vergezichten over het groene eiland.

  2 waarderingen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Alonissos vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Atheense Rivièra reiservaring en tips!

Ben jij in Atheense Rivièra geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief