Athene ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

39 Athene reiservaringen en tips

Geweldig

28%

Tof

56%

Wel oké

15%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel debbie
    op 04-01-2021
    34 landen bezocht • 84 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Perfecte combinatie van cultuur en zonvakantie”

    Wij hebben Athene bezocht in september en het was er nog 35 graden! Wij verbleven in een heerlijk 4* hotel in het centrum van de stad, met zwembad op het dak. Daardoor hebben wij in de ochtend bezienswaardigheden van de stad bekeken en in de middag, op het heetst van de dag, lekker kunnen genieten aan het zwembad. Je kunt er ook voor kiezen om aan het strand van Athene te verblijven. Wij kozen voor de stad. In de avond wandelde wij door de vrolijke buurten zoals Plaka en Anafiotika met hippe restaurantjes en allemaal even lekker! Met de metro bereis je de stad heel eenvoudig en kun je ook snel en voordelig reizen naar Piraeus, de haven van Athene. Vanaf hier neem je een van de vele boten naar de Griekse eilanden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleni Siourdaki-Karagianni
    op 18-01-2020
    1 review • 1 waardering
    5

    “Athene”

    Athene is een stad met veel gezichten. Die moet je ontdekken. Het is zeker geen Londen of Parijs. Pak af en toe een taxi. Spotgoedkoop. Met z'n vieren betalen we meestal meer als we de metro pakken. Bezoek het Stavros Niarchos park, pak een film in het open air cinema, een optreden/voorstelling in het odeon van herodus atticus bijwonen, een tafeltje reserveren in een van die kleine restaurant rondom het syntagma waar de chefs jong en enthousiast zijn en je grieks eet, maar toch niet! Elke keer als ik in Athene ben ontdek ik weer iets anders! Fantastisch !

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esmee
    op 17-09-2019
    13 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Unieke stedentrip”

    Als je aan een stedentrip denkt, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan Athene. Toch is het tof om Athene een keer gezien te hebben. Je gaat hier echt terug in de tijd als je rondom de tempels en ruïnes loopt. Athene heeft overigens ook moderne plekjes. Binnen drie dagen heb je er eigenlijk wel zo'n beetje alles gezien als je goed ter been bent, want de bezienswaardigheden liggen eigenlijk allemaal heel dichtbij elkaar, terwijl de stad toch wel immens groot is. De mensen zijn (op een paar uitzonderingen na) super vriendelijk en spreken allemaal (bijna vloeiend) Engels. Het eten is heerlijk en je hebt bijna overal wel uitzicht op de Akropolis. Je kunt hier ook leuk en goedkoop shoppen, hoewel de mode in Athene wel heel anders is dan de mode in Nederland. Athene heeft ook een mooie kustlijn met prachtig blauw water. Piraeus is een leuk havenstadje en heeft ook een strandje, wat ongeveer op 30 minuten lopen van het metrostation ligt.

    Het is een aanrader om naar Athene te gaan terwijl je student bent, want je krijgt overal gratis toegang! Bij het openbaar vervoer krijg je 50% korting. Denk er wel aan om je studentenpas mee te nemen, want anders krijg je geen korting. Op sommige plekken wordt trouwens echt alleen korting gegeven als je aan een universiteit studeert, dus als je HBO doet, heb je in dit geval pech (ligt er vaak een beetje aan wie er aan de kassa zit).

    Het is aan te raden om voor de grote bezienswaardigheden een combinatieticket aan te schaffen. Dit geeft je toegang tot de oude Agora, de Romeinse Agora, de bibliotheek van Hadrianus, Kerameikos, het theater van Dionysus en de Akropolis. Je kunt dit kaartje het beste kopen bij Kerameikos of de bibliotheek van Hadrianus, want hier is het over het algemeen niet druk. Als je eenmaal je combinatieticket hebt gekocht, hoef je niet in de wachtrij te staan (buiten het zomerseizoen in ieder geval niet).

    Qua eten had ik 1 favoriet eettentje in Athene. Dit was Cafe Metropol met uitzicht op de grote Metropolitaan. Je hebt hier een menu met salade, hoofdgerecht en een drankje naar keuze voor maar 14 euro in totaal. Het personeel is super vriendelijk en er is een erg snelle service.

    Aanraders in Athene zijn de Akropolis (denk aan het parthenon, erechteion, tempel van Athena Nike), Romeinse Agora, tempel van Hephaistos, Anafiotika, Plaka, Monastiraki, tempel van de Olympische Zeus, Akropolismuseum, Syntagma (Het parlement met de wisseling van de wacht is ook leuk om te zien), Odeion van Herodes Atticus, bibliotheek van Hadrianus, grote en kleine Metropolitaan en Piraeus.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sascha
    op 19-05-2019
    27 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Leuke citytrip-stad”

    In het voorjaar gingen we voor een lang weekend naar Athene. In Nederland was het nog ijskoud, in Athene kwamen we in een heerlijke temperatuur aan. We hadden een hotel in het centrum, op loopafstand van alles wat we wilden zien. Athene is niet de typische 'mooie' stad, het heeft een rauw randje. De stad staat vol historische gebouwen en archeologische vondsten. De eerste dag hebben we een combiticket gekocht, waarmee we allerlei bezienswaardigheden mee konden bekijken. Ook de dingen wat we anders misschien niet bezocht zouden hebben, hebben we daardoor nu wel gedaan.
    De eerste dag hebben we vooral de 'overige' archeologische bezienswaardigheden bekeken. Alles ligt dicht bij elkaar en is op loopafstand te doen. We zijn ook nog naar een uitzichtpunt gelopen in de heuvels, met mooi uitzicht op de stad. De tweede dag zijn we al vroeg naar de Akropolis gegaan, we waren een van de eerste bezoekers die dag. Heerlijk rustig nog! Daarna o.a. het museum van de Akropolis bezocht. In de middag zijn we met een kabelbaantje Lykavittos omhoog gegaan, een heuvel van waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Leuk om even door niet-toeristische wijken te lopen. Niet heel speciaal. De laatste dag hebben we een wandeltocht gemaakt uit onze reisgids. Met de metro richting de kust, toen een heel stuk lopen door armoedige wijkjes, om uiteindelijk bij het stadion van Olympiakos uit te komen en hier de metro weer te pakken naar het centrum. Misschien leuk als je in de zomer bent en mooi weer hebt, nu was er niets aan te beleven. Trap er niet in :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Raymond
    op 04-05-2019
    24 landen bezocht • 27 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Veel hoogtepunten”

    Athene is een stad met veel historische hoogtepunten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Akropolis en de Agora. Ik ben er zelf geweest rond orthodox easter en 1 mei. Hierdoor heb ik dus op een trip van 5 dagen 3 feestdagen meegepakt. Hierdoor was het erg rustig in de stad. De bezienswaardigheden zijn hierdoor ook gesloten. Dit was qua het inplannen van activiteiten even lastig, maar het is uiteindelijk allemaal gelukt. Wat verder erg leuk is om te bezoeken is de wijk Anafiotika, als je in de ochtend gaat is het erg leuk om hier rond te lopen als het nog rustig is. Je hebt hier echt de (griekse) witte huisjes. Verder is Monastiraki een gezellige wijk om elke avond even een rondje te lopen en een ijsje te eten. Ik vind Athene een aanrader voor een dag of 3 a 4!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Steven Tielen
    op 30-04-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Athene voor nieuwjaar!”

    Op elke straathoek vind je overblijfselen van de griekse oudheid met het Pantheon als letterlijk hoogtepunt! Daarnaast vind je ook overal heerlijke Griekse restaurantjes met de authentieke smaken zoals op de eilanden. Schattige smalle straatjes en hippe barretjes, gecombineerd met mijn liefde voor Griekenland maakt Athene een plaats om nog eens terug te komen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Patrick van der Linde
    op 27-04-2019
    40 landen bezocht • 31 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Athene”

    Ik ben in februari in Athene geweest. Wat mij betreft is dit de perfecte tijd. Het weer is lekker (20 graden). Er zijn weinig toeristen en de prijzen liggen lager. Ik vond Athene een mooie stad met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de Akropolis. Vanuit de hele stad heb je een zicht op deze heuvel. In de winter kun je het gratis bezoeken op elke eerste zondag van de maand. Dit is dus een aanrader. Wat betreft prijzen viel Athene me verder erg mee. Op het centrale plein kun je voor 20 euro met z'n tweeën al lekker eten. Vooral de wijk Plaka is erg leuk. Het is hier redelijk toeristisch maar dat is ook erg logisch. Het enige nadeel aan Athene is dat het op sommige plekken niet erg bepaald schoon is. Gelukkig merk je er in de winter er daar niet heel veel van.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danielle de Jong
    op 25-04-2019
    26 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “De ultieme reis naar het verleden”

    Athene; wat een wereldstad. Toeristisch; natuurlijk, maar het is alle wachtrijen ook zo waard. De liefhebber van Griekenland kan dit niet gemist hebben. Ik heb tijdens deze reis het boek Mythos gelezen, en dat maakt het nog net iets leuker. Je kan je kilometers lang vermaken in deze stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Charlotte de Vries
    op 17-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Athene”

    Athene ligt misschien niet zo voor de hand als city trip, maar is zeker de moeite waard! Combineren met een van de eilanden die met de boot te bereiken zijn is ook hartstikke leuk. Zoals Aegina, Serifos, Sifnos. Die laatste twee zijn wat verder varen, maar zulke heerlijke eilandjes. Een aanrader is om met het kabelbaantje omhoog te gaan naar Lykavittos, het hoogste punt van Athene. Je kunt helemaal kijken tot aan Piraeus, de haven van Athene. Rondwandelen door Plaka is ook erg leuk en 's avonds een drankje doen boven op een rooftop bar.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander
    op 16-04-2019
    55 landen bezocht • 58 reviews • 20 waarderingen
    3

    “Mooie oudheden maar stad zelf valt tegen”

    Natuurlijk de oudheden zoals de Akropolis en de opgravingen van de Forum zijn schitterend maar dan houd het na een paar gezellige straten wel op. Je merkt hier echt de armoede, de vele leegstand en vervallen gebouwen en een grimmig sfeertje op straat. Dit is echt zo'n stad waar je de juiste plekken moet weten anders loop je tijden rond in slechte wijken.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Athene citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Athene stedentrip aanbieders

Deel jouw Athene reiservaring en tips!

Ben jij in Athene geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?