Karpathos ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

12 Karpathos reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

25%

Wel oké

0%

Niet zo

8%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ellen
    op 08-01-2021
    17 landen bezocht • 6 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Eiland van rust&wind”

    Toen wij uit het vliegtuig kwamen was het windkracht 9 hier schrokken wij wel van,bij Arkassa was de wind wel minder.Goede wind om een surfplank te huren dit kan bij Afiartis strand.Op karphathos vind je geen massa toerisme.Olymphos is wel een toeristische trekpleister,de ligging is prachtig de weg er naar toe spectaculair maar het dorp zelf een soort Volendam.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dirk Koster
    op 17-01-2020
    1 review • 1 waardering
    5

    “Karpathos”

    Schitterend eiland met mooie stranden en hele mooie natuur! Een heel gezellig haventje in Karpathosstad waar je lekker en redelijk goedkoop kan eten. Gezellige dorpjes die makkelijk met de auto zijn te bereiken. Ik zou nog graag een keer terug gaan!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Christine
    op 08-11-2017
    21 landen bezocht • 14 reviews • 24 waarderingen
    2

    “Griekenland zonder vriendelijkheid”

    Karpathos is een prima bestemming voor een weekje zon en zee maar verwacht geen vriendelijke mensen.
    Erg onvriendelijk personeel in zowel het hotel als in de restaurants.. Het kost moeite om tijdens je eten nog een drankje te bestellen. Ik heb het ervaren dat het het liefst hap, slik en wegwezen is daar.

    Bij Al Porto wel heerlijke pizza's gegeten!

    12 waarderingen


    • 3 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 17 september 2019 20:47

      Beste Christine, welk hotel had je dan? Mvg Marc

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Maike
    op 28-10-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “In alle rust van de zon genieten ”

    Karpathos is een stuk rustiger dan bekendere eilanden zoals Kreta, Kos en Rhodos. Ideaal voor mensen die liever niet de drukte opzoeken, maar gewoon willen genieten van het zon, het strand en de heerlijke Griekse keuken. Een bezoekje aan Olympos is zeker leuk. In dit dorpje lopen de mensen nog in klederdracht. Toeristisch, maar wel de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Athina Ketting
    op 23-10-2017
    10 landen bezocht • 17 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Voor de rustzoekende en sportieve toerist ”

    Karpathos is het eiland waar ik mijn hart verloor als klein meisje. Ik was 9 jaar toen ik voor het eerst op Karpathos kwam en 14 jaar later kom ik er nog steeds ieder jaar. Het eiland is niet echt toeristisch (juli en augustus is wel drukker, maar geen Kos of Rhodos!) en dat spreekt mij heel erg aan, je moet dus wel van de rust houden en niet op zoek zijn naar het type partyeiland zoals Kos of Rhodos. Het eiland heeft heel veel verschillende, prachtige baaien, leuke dorpjes en een mooie natuur. Mocht je echt voor de natuur komen dan zou ik aanraden om in mei naar het eiland te gaan, omdat het de maanden daarvoor geregend heeft is het eiland in mei het groenst. Kom je trouwens voor een heerlijke standvakantie? Dan raadt ik juni of september aan. In mei is het water nog echt warm en juli en augustus is wat drukker. De bewoners op Karpathos zijn heel aardig en ontzettend gastvrij. Dit eiland kent ook nog totaal geen criminaliteit. Je kunt hier in alle rust het water in zonder je tas in de gaten te moeten houden en liften kan hier nog prima! Voor de sportievelingen onder ons is Karpathos ook een geweldig eiland. Je kunt hier wandelen, fietsen en klimmen en het is ook een van de beste spots ter wereld om te windsurfen vanwege de wind.

    Eten doe je bij;
    Mesogios (Pigadia)
    Poseidon (Afiartis)
    Glaros (Arkassa)
    Kipos (Arkassa)
    Four seasons (Amoopi)

    Drankjes
    En Plo (Pigadia)
    Anoi bar (Pigadia)
    Stema bar (Arkassa)
    Skala bar (Amoopi)

    Vergeet geen bezoek te brengen aan het eiland Saria (per boot vanuit Pigadia mogelijk) en het strand Apella is ook 100% te moeite waard, dit strand werd in 2001 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa! Enjoy!

    21 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Danny Groffen
    op 18-10-2017
    12 landen bezocht • 29 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Prachtig groen eiland”

    Karparthos is een ruig groen eiland, in de haven doet het wel toeristisch op maar je kunt er s avonds erg gezellig en lekker eten bij de vele tavernes. Huur een auto of scooter zodat je ook naar het dorpje Olympos kunt bezoeken in het noorden. Hier heeft de tijd stil gestaan het ligt erg geïsoleerd in de bergen. Zeker de moeite waard is de andere haven plaats Diafani, een sombere haven met een enekele taverne om rustig wat te drinken en rond te lopen. Menetes is een ander bergdorp 8 km van Karpathos stad waar een mysterieuze sfeer hangt die je geproefd moet hebben. Kortom een mooi eiland wat de moeite waard is.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Myrthe Warmenhoven
    op 24-03-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Prachtig groen eiland”

    Prachtig Grieks eiland die nog niet door hordes toeristen wordt bezocht.

    Naast dat we genoten hebben van alle lekkere restaurantjes in de haven, hebben wij ook een auto gehuurd en zelfs twee dagen een quad. Normaal hou ik er niet van om in het buitenland quad te rijden, maar op dit eiland kon dat prima! Het is heerlijk om juist in de buitenlucht te zijn en de geur van de dennenbomen te ruiken in plaats van in een benauwde auto te zitten. Let wel op de afdalingen naar de verschillende stranden. Soms zijn de wegen best steil en is dat niet fijn met een quad (ook niet met een auto maargoed).

    Ook onze eerste duikervaring hebben we hier gehad. We hadden het geboekt bij de duikschool in het dorp. De instructeur was zeer professioneel en ervaren. We hebben op een veilige en fijne manier kennis kunnen maken met het duiken. Griekenland staat in de wereld niet bekend als beste duikspot, maar toch was het prachtig!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel John Berger
    op 13-01-2017
    3 reviews • 1 waardering
    5

    “Relax eiland ”

    Karpathos is nog steeds niet overlopen door toeristen. Geen overvolle stranden en leuke baaien
    Pigidia 's avonds een heerlijk stadje om wat rond te struinen, kleine leuke winkels, heerlijke restaurants en gezellige cafés voor een lekkere cocktail of een wijntje

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marijn Bisselink
    op 27-11-2016
    1 review • 13 waarderingen
    5

    “Bijzonder mooie natuur, stranden zijn adembenemend”

    Afgelopen jaar zijn we in augustus op Karpathos geweest. We waren daarvoor al op Corfu en Zakynthos geweest (ja, verliefd op Griekenland) en we verwachtten van Karpathos min of meer hetzelfde.
    Maar wauw! Het was meer dan we hadden verwacht.. We huurden een auto en zijn elke dag een stukje verder het eiland gaan verkennen. Van Olympos tot Menetes, van Pigadia tot Saria, de stadjes waren klein en authentiek. Van Kyra panagia tot Apella en van Achata tot Amoopi beach, de stranden waren écht adembenemend. De mooie blauwe zee in combinatie met het witte strand, de kleine stranden tussen de bergen, het uitzicht, het maakte het bijna te mooi om waar te zijn.
    En dan de rust. Want als je écht even tot rust wil komen is Karpathos de perfecte plek. Je bent omringd door Nederlandse gezinnen en stellen (naast Noren en Italianen). De Grieken zijn gastvrij en onthouden je gezicht: eenmaal ergens gegeten en ze blijven je in de watten leggen!
    Even kort de aanraders op een rij:
    Apella beach: werkelijk práchtig strand, alleen de tocht ernaartoe met auto is al een feestje.
    Olympos: oudste dorp van het eiland en alle oude gewoonten worden er nog steeds in stand gehouden (klederdracht).
    Amoopi: twee prachtige stranden met rustige zee naast elkaar, gescheiden door een klein wit kerkje.
    Pigadia: om eens heerlijk rustig door de binnenstad rond te slenteren. Het is er prachtig!
    Poseidon: heerlijk eten bij een Griekse deelneemster van Masterchef en haar Nederlandse man! Gastvrijheid ten top!
    Saria: met de TUI gidsen een boottocht maken naar het eiland nét 200 meter van Karpathos verwijderd, om vervolgens een indrukwekkende bergwandeling te maken door oude verlaten dorpjes, naar de top van de berg. Wat een uitzicht!

    Okee, dat was toch een iets langere review dan verwacht! Dat kan ook niet anders.. Wanneer je Karpathos gaat ontdekken snap je dat je aan 200 woorden niet genoeg hebt!
    Heel veel plezier op Karpathos, GENIET!

    13 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel martin de  Rooij
    op 27-11-2016
    1 review • 3 waarderingen
    5

    “Schitterend eiland super vriendelijke mensen”

    Wij gaan al voor de achtse keer naar dat schitterend eiland, geen massa toerisme, geen lawaaierige disco's. wij verblijven altijd in de hoofdstad Pigadia, waar talrijke goede restaurants zijn. Diverse excursies waaronder naar Olympos is de moeite waard. Voor wandeltochten is het eiland zeer geschikt. Wij gaan altijd in de maand september dan is het zeewater ongeveer 24 gr. en meestal geen extreme hitte, overdag ongeveer 30 gr. Wil je een super vakantie met mooi weer, lekker eten en super aardige mensen dan is Karpathos een ideaal eiland voor vakantie.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Karpathos vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Karpathos reiservaring en tips!

Ben jij in Karpathos geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?