Kefalonia ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

20 Kefalonia reiservaringen en tips

Geweldig

65%

Tof

25%

Wel oké

5%

Niet zo

5%

Vreselijk

0%

  • Profiel Angelique Schutte
    op 25-01-2021
    8 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Prachtig authentiek eiland”

    De hoofdstad Argostoli, vanwaar ook de veerboot naar Lixouri vertrekt, is mooi. De Caretta zwemt daar rond. De dorpjes Assos, Fiskardo, mirtos beach, drogaratigrot, melissani meer. Eigenlijk is het hele eiland mooi... met de auto op.ontdekkingstocht. wij logeerden in Lassi, vrij centraal dus, maar toch zwaren we 1,5 uur onderweg naar t noorden.. veel kronkelwegjes.. Lassi is best n leuk plaatsje, niet overdreven toeristisch met mooie strandjes, 1 of 2 wel druk, meer voor jongeren, veel Griekse ook.. Ik zou wel weer naar Kefalonia willen maar dan niet meer midden in de zomer..we troffen temperaturen tussen 34 en 41 graden..

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gabriella de Landtsheer-Steffens
    op 11-03-2020
    1 review • 1 waardering
    5

    “Kefalonia”

    Beeld achter beeld lijkt wel meer op postkaart na postkaart.
    Op de achtergrond zie je de groene cypressen enerzijds ,aan de andere kant de azuurblauwe zee.
    Deze beelden krijg je te zien elke heuveltop die je passeerd .
    Grotten en ondergrondse meren geven een afwisseling als bezienswaardigheden ,mooie vissersdorpje.
    Niet voor niets werd dit eiland de locatie voor opnamen voor de film CAPTAIN CORELLI'S MANDOLIN

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bianca
    op 04-05-2019
    13 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Kefalonia: parel”

    Kefalonia, niet zo bekend en dat moet zo blijven! Heel authentiek, lieve mensen en een mooie natuur.

    De Grieken gaan hier zelf vooral heen op vakantie. Dat zegt eigenlijk al genoeg. De stranden zijn super mooi, vooral het beroemde Myrtos beach maar ook de rustige onontdekte strandjes. De onontdekte strandjes maken Kefalonia eigenlijk zo prachtig. Huur een auto en maak de meest bochtige en heuvelachtige tochtjes ooit, maar ontdek dan ook het prachtige eiland. Overal is natuurlijk heerlijke vis verkrijgbaar met andere Griekse hapjes, genieten gegarandeerd! Tips: wijnproverij en bootje huren in Fiskardo.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Charlotte de Vries
    op 17-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Kefalonia”

    Kefalonia is een eiland aan de Westkant van het Griekse vasteland. Een wat groter eiland waar je absoluut een autootje nodig hebt, maar waar echt genoeg te doen is! Prachtige uitkijkpunten met bizar blauwe baaitjes, authentiek dorpjes en heerlijk eten. Een aantal indrukwekkende plekjes vond ik Assos, Myrthos Beach en Fiscado.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Guus Berns
    op 15-04-2019
    17 landen bezocht • 39 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Vrij onbekend eiland”

    Via een last minute bij Kefalonia uitgekomen. Werkelijkwaar nog nooit van het eiland gehoord, maar ja het was goedkoop en zag er leuk uit. Wat een fantastische vakantie hebben we gehad. Toerisme minder massaal dan eilanden zoals Kreta, Kos of Zakynthos. 1 week een auto gehuurd en het hele eiland incl prachtige stranden gezien. Naast mooie stranden ook nog zat andere leuke dingen om te doen en te bezoeken. Assos vonden we heel erg leuk!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Yvonne Wesselink (travelz.nu)
    op 15-04-2019
    43 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Caribisch blauw in Griekenland”

    Het grootste eiland van de Ionische eilanden, gelegen voor de westkust van Griekenland. Ondanks de aanwezigheid van een vliegveld, de prachtige natuur en dito stranden met azuurblauwe zee is Kefalonia nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft ze haar eigen karakter weten te behouden.

    Het eiland is groen en bergachtig met als letterlijk hoogtepunt het Aenos gebergte (1628 meter). Bekend als een van de mooiste dorpen van het eiland staat Assos, als een amfitheater gebouwd en gelegen op het gelijknamige schiereiland. Niet ver ten zuiden van Assos ligt het paradijs van Kefalonia, Myrthos Beach. Je waant je in de Caribbean op het witte zand- en kiezelstrand dat de zee turquoise kleurt..

    De Ionische zee staat bekend om de vele zeiltochten die hier gemaakt worden. In flottielje (groepen) zeilen de boten langs de mooie kustlijn en stranden van Kefalonia en omringende eilanden. Een zeiltocht van 1 of meerdere dagen is dan ook een aanrader.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Frank
    op 10-12-2017
    41 landen bezocht • 1 review • 2 waarderingen
    2

    “Aardig voor een paar dagen”

    Aardig eiland maar verre van bijzonder. Typische dorpjes zoals er dertien in een dozijn gaan. Assos en Fiskardo zijn inderdaad leuk, maar wel degelijk toeristisch en druk. Het zo geroemde Myrtos beach valt ongelofelijk tegen. Voornamelijk kiezels en weinig zand. Alleen van bovenaf ziet het er sprookjesachtig uit maar er zijn serieus honderden stranden in de wereld die vele malen mooier zijn, dus de titel 'mooiste strand ter wereld' is echt zwaar overdreven.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Zoe
    op 21-11-2017
    24 landen bezocht • 27 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Prachtig eiland en nog niet zo toeristisch”

    Kefalonia is een leuke zonbestemming. Het eiland is nog een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld Santorini of Zakynthos. Het mooiste strand van het eiland is zonder twijfel Myrthos Beach. Een echte aanrader is om hier te parapenten. Je landt dan op het strand van Myrthos Beach. Het dorpje Assos is het leukste dorpje op het eiland. Hier vind je heerlijke restaurantjes en een klein baaitje. Ook de Melissani grotten en Xi beach (rood zand) worden veel bezocht. Op het eiland heb je wel echt een auto nodig om de verschillende bezienswaardigheden te bekijken. Er gaan wel wat bussen, maar deze gaan bijvoorbeeld niet naar Assos of Myrthos Beach.

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lilian
    op 11-11-2017
    21 landen bezocht • 13 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Mooi eiland!”

    Twee weken Kefalonia was heerlijk. Mooi eiland, met rustige strandjes en gezellige eettentjes waar je heerlijk verse vis kan eten. Ithaka, een klein eiland, via Kefalonia met de boot te bereiken, is ook een heel mooi eilandje. We hebben een boottocht gedaan langs verschillende, alleen met de boot te bereiken, strandjes, waar verder niemand was. Het water is prachtig blauw en lekker warm. Een topvakantie!

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mireille le Rutte
    op 04-11-2017
    25 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Azuurblauwe zee ”

    Niet al te toeristisch, goed te bekijken in twee weken tijd waarbij er voldoende tijd is om af en toe een lekker strand dagje in te plannen en te genieten van de zon en het uitzicht. Mirkos beach is een van de mooiste stranden van Europa maar ook het minder bekende en daardoor voor mij leukere antisamos is zeker een bezoek waard met s avonds een heerlijke souflaki.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kefalonia vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Kefalonia vakantie aanbieders

Deel jouw Kefalonia reiservaring en tips!

Ben jij in Kefalonia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?