Kreta ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

59 Kreta reiservaringen en tips

Geweldig

39%

Tof

47%

Wel oké

14%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Angelique Schutte
    op 27-01-2021
    8 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Divers en prachtig”

    West kreta is prachtig, gevarieerd, mooie stranden, kleine baaitjes, bergen , dorpjes in het binnenland en llanggs de kust waar de Griekse gastvrijheid te zien is. Verder zijn de steden Chania en Rethymnon zeer de moeite waard

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Angelique Schutte
    op 25-01-2021
    8 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Wat een prachtig en gevarierrd eiland”

    Vlakbij Chania, (een prachtige stad met een mooi haven en steegjes, straatjes, winkeltjes, kerken, bezienswaardigheden genoeg, ) zaten wij in Chrissi Akti, een klein plaatsje met in de nabijheid verschillende baaitjes. Heerlijk wandelend langs de kust leuke andere plekjes. Met de auto naar Rethymnon, Balos Beach, Kissamos, naar t schiereiland waar het vliegveld ligt, Elafinisi... en nog veel meer. Gastvrije mensen, heelijk eten, prachtige natuur.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annouk Blomberg
    op 10-01-2021
    19 landen bezocht • 6 reviews • 1 waardering
    4

    “Divers eiland!”

    Kreta staat bekend als het feesteiland. Dit heb je inderdaad ik chersonissos maar aan de andere kant van het eiland is zo veel meer te zien! Chania is echt de moortje waard! Ook hier weer lekker eten en prachtige natuur! Heerlijke vakantie!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robert
    op 21-05-2019
    14 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Leuk eiland ”

    Kreta behoort wel tot een van de favorieten van de Griekse eilanden. Met name het rustigere gedeelte in Chania trekt ons erg aan. Vanuit daar de prachtige stranden van Elafonissi bezocht. Huur een auto en ontdek de mooie natuur die het eiland je te bieden heeft.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 11-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 21 waarderingen
    5

    “Heerlijk”

    Kreta is een mooi eiland, waar je gemakkelijk jezelf een week kan vermaken (ook als je niet van strand houdt)! Wij zaten aan de zuidkant van het eiland in een rustig dorpje met een zwembad en een strandje op loopafstand. Wij hebben een aantal dagen een auto gehuurd om het eiland verder te verkennen. Zo zijn we naar de hoofdstad geweest en hebben we een aantal ruïnes bezocht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annemijn
    op 10-05-2019
    18 landen bezocht • 39 reviews • 37 waarderingen
    4

    “Eiland met genoeg variatie”

    Bij onze keuze voor Kreta hebben we gelet op alle bezienswaardigheden en activiteiten op een Grieks eiland. Op Kreta is genoeg te zien en te beleven op zowel cultureel gebied als mooie natuur. Zo zijn er aardig wat kloofwandelingen die je kunt maken. Zelf vond ik de Sarakina kloof leuk ( en gratis) om te lopen en een stuk handiger/korter dan de Samariakloof die in alle boekjes wordt genoemd. Soms moet je hier door het water heen waden, maar dat was bij ons niet het geval. Parkeer bij de centrale die er staat en loop verder. Je kunt omdraaien, maar ook over de weg langs cactussen en olijfbomen weer teruglopen.
    Daarnaast zijn Preveli beach en Knossos bijzondere plekken om naar toe te gaan.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Pistoor
    op 27-04-2019
    14 landen bezocht • 13 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Kreta in september”

    In september 2017 een week naar Kreta geweest, temperaturen zijn dan ideaal! Met een huurauto vanaf het vliegveld (Heraklion) naar Prinos gereden waar wij een appartement hadden op slechts 2 km van de zee (wel tegen een berg aan, dus lopen naar de zee was wat ver... zeker omdat het ook enigszins gevaarlijk was om naast deze weg te lopen). Tijdens ons verblijf bezoekjes gebracht aan Rhetymnon (leuke havenstad met mooi oud fort), de Imbros Kloof (8 km, wel bergschoenen/stevige schoenen dragen!), snorkelen bij Bali en vooral heerlijk gegeten! Beste tip qua eten in de buurt van Prinos is: Romeo&Juliet mezebar waar je heerlijk kunt eten voor een uitstekende prijs en een onwijs aardige gastvrouw!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Caroline
    op 24-04-2019
    12 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    3

    “Fijn eiland maar wel toeristisch”

    Voor goedkope strandvakanties is Kreta ideaal. Je kan er lekker rondrijden op een scootertje en doordat het eiland wat groter is heb je er ook meer te zien dan op andere Griekse eilandjes. Ik heb hier een paar mooie hikes gemaakt. Echter is het wel één van de bekendste Griekse eilandjes en daardoor ook toeristisch..

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Raymond
    op 21-04-2019
    24 landen bezocht • 27 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Leuk en levendig”

    Ik vind Kreta een erg mooi eiland waar veel te beleven valt, wil je elke avond gezellig over een boulevard lopen? Maar toch lekker kunnen zonnen, ga dan vooral naar Kreta toe! Het is een heerlijke bestemming met voor ieder wat wils.

    Je kan hier van alles beleven je kan hier op zoek gaan naar de mooie natuur, maar ook naar de levendige stranden en leuke clubs!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kara Fransen
    op 21-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    4

    “Zuiders Kreta”

    Kreta is een fijn eiland om een all-inclusive vakantie door te brengen. Je kan er gerust een auto huren om het eiland te bezoeken. De stranden zijn in het hoogseizoen druk door de vele toeristen maar het prachtige eiland met vriendelijke lokale mensen maken veel goed.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Kreta vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Kreta vakantie aanbieders

Deel jouw Kreta reiservaring en tips!

Ben jij in Kreta geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?