• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Lefkas ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

11 Lefkas reiservaringen en tips

Geweldig

82%

Tof

18%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Peter Hiscock
    Peter Hiscock op 17-08-2021
    35 landen bezocht • 11 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Prachtig eiland, maar vermijd het hoogseizoen”

    Wellicht een open deur, maar vermijd het hoogseizoen. Voor mij was dat geen mogelijkheid, maar alsnog heerlijk genoten. Echter met de vele smalle, kronkelende bergweggetjes, weinig parkeerplekken is het eiland niet gemaakt voor grote zomer drukte. Nou valt die drukte mee vergeleken met andere hotspots in Zuid-Europa maar heb mij er toch af en toe aan gestoord.
    Alsnog een prachtig eiland, vooral de bergachtige westkust met geweldige stranden en leuke dorpjes. Ga ook vooral het binnenland in met je auto, ruig en rustig, een aanrader. Wij verbleven ook even op het vasteland bij Palairos tegenover Lefkas. Vanaf daar reden we naar het zuiden en bezochten we o.a. het eiland Kalamos. Zeker een tip, prachtige natuur en een stuk rustiger dan Lefkas.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karin
    Karin op 29-12-2020
    35 landen bezocht • 25 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Heerlijk groen eiland met nog authentieke plekjes.”

    Wat is Lefkas een prachtig eiland! Eigenlijk schiereiland! Groen, super mooie strandjes en in het heuvelachtige binnenland vind je nog echt authentieke dorpjes. Huur een auto en verken het eiland. Het is niet groot, en met auto prima te doen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Henri Schreurs
    Henri Schreurs op 03-05-2020
    10 landen bezocht • 1 review • 2 waarderingen
    5

    “Geweldig vakantie Lefkas”

    Wij verbleven in het plaatje Lygia een heerlijk rustig oud vissersdorpje tussen lefkas stad en Nydri.
    Met onze 2 zonen een heerlijke vakantie gehad en onze liefde voor de Griekse eilanden alleen maar zijn bevestigd.
    Ook hebben we 2 scooters gehuurd voor 10 dagen om het eiland goed te verkennen en het was prachtig.
    Tevens een bootje gehuurd in Nidri om een ander zicht te krijgen op Lefkas.
    Het is zeker de moeite waard om dit prachtige eiland te bezoeken,en we komen zeker nog eens terug.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dennis van der Velden
    Dennis van der Velden op 04-11-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Nidri!”

    Nidri is wat ons betreft de plek als je in Lefkas op vakantie gaat. Het is wel iets toeristisch maar absoluut niet te toeristisch. Alles is op loopafstand dus als je 's avonds heerlijk op de boulevard wat wilt eten en een heerlijk Grieks wijntje erbij wilt nemen, is dat geen probleem. Vanuit Nidri kan je ook prima de rest van het eiland verkennen.
    Een dagtochtje met een bezoekje aan Vassiliki is aan te raden. Vassiliki is een windsurf plaatsje en het is erg leuk om op het strand naar de surfers te kijken of om hier lekker te lunchen in de haven.
    Lefkas-stad is ook leuk voor een dagje.
    In Nidri kan je een mooie wandeling maken naar de waterval of met de veerboot naar Meganisi. In de haven worden veel boottochten aangeboden. Wij vonden de dagtocht met de 'piratenboot' het leukst.
    Qua accommodatie is Appartement Iris echt een dikke aanrader! Goede locatie aan het einde van de boulevard op loopafstand van de restaurantjes en hele lieve eigenaren. Fijn zwembad en in de avond gezellig nog wat drinken aan het barretje.

    13 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Patricia
    Patricia op 29-10-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Genieten”

    Lefkas is een heerlijk Grieks eiland...! Huur een auto en verken het eiland. Wij verbleven in Villa Theo. Heerlijk gelegen in een olijfboomgaard en een zwembad voor de deur. Het strand Porto Katsiki is het bezoeken waard.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bertilde Kobus
    Bertilde Kobus op 15-10-2017
    14 reviews • 30 waarderingen
    5

    “Perigiali Lefkas”

    Perigiali is een plaatsje gelegen net voor het drukke en toeristische Nidri hier zit je dus overdag heerijk rustig maar Nidri is op loopafstand ca 1.5 km. In perigiali heb je een supermarkt en een bakker en een paar restaurants en tavernes kortom alles wat je nodigitale hebt het dorpje heeft geen kern of centrum maar ligt aan dezelfde weg als Nidri. Hier prachtig uitzicht op de eilanden in hoogseizoen wel eens geluidssoverlast van disco maar wij hadden goed appartemente met deuren dicht hoorde je het nauwelijks. Madouri beach bar leuke bar en Pefko prima restaurant

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bertilde Kobus
    Bertilde Kobus op 15-10-2017
    14 reviews • 30 waarderingen
    5

    “Fantastisch groen eiland”

    Lefkas is een groen eiland met bergen en aan de westkust prachtig uitzicht op de eilanden voor de kust en aan de oostkust een diepblauwe turqouise zee met prachtige stranden en krijtrotsen. Hoogtepunten watervallen bij Nidri zelf bootje huren en tussen de eilanden varen hoofdstad lefkada en stadje vassiliki in het zuiden en het nog bijna ongerepte binnenland. Nidri is erg druk en toeristisch maar wel levendig en gezellig. Huur een auto om het mooie binnenland en de bergen te ontdekken.

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Myrthe Warmenhoven
    Myrthe Warmenhoven op 24-03-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 17 waarderingen
    5

    “Nidri, alles wat je nodig hebt!”

    Niet eerder gingen wij als gezin terug naar een bestemming waar wij al eerder op vakantie geweest zijn, met uitzondering van Nidri op Lefkas.
    Wat een heerlijke plaats! Als je al van Griekenland houdt met de Griekse cultuur, het eten en de gehele sfeer, dan komt alles samen in het plaatsje Nidri.

    Het bestaat uit twee straten die parallel aan elkaar lopen (de boulevard en de hoofdstraat). Aan de boulevard bevindt zich een ruime keuze aan heerlijke restaurants! Uiteraard ook een paar vreselijke restaurants met proppers er voor, maar dat zie je wel van ver dat dat niet de typisch authentieke Griekse restaurantjes zijn. Aan de hoofdstraat bevinden zich voldoende leuke winkeltjes.

    Ook Lefkas is verder een prachtig eiland. Je kan de waterval bezoeken in de buurt, een rondrit maken over het eiland in een gehuurde auto of naar het vaste land rijden (het is een schiereiland) naar het plaatsje Parga, ook zeker een bezoekje waard!

    Geniet van de Griekse gastvrijheid, de vele zeilbootjes in de haven en het lekkere eten! Vergeet ook niet om een dag een boottocht te maken met 1 van de vele aanbieders in de haven. Genoeg keuze!

    8 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wil Kroon
    Wil Kroon op 08-01-2017
    4 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Wat een parel”

    Aangezien we proberen steeds een ander Grieks eiland te bezoeken was het in september de beurt aan Lefkas. We verbleven in de plaats Nidri aan de haven . Wat een uitzicht . Echt een zeil eiland . Hebben ook een boottocht gemaakt langs alle om liggende eilanden waaronder die van Onassis en Kefalonia . Met de stadsbus naar de hoofdstad goed tedoen en spot goedkoop . De 10 dagen die we geboekt hadden waren veel te snel voorbij . Een echte aanrader dus

    7 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra van Drunen
    Sandra van Drunen op 08-01-2017
    4 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Geweldig en mooi”

    Erg mooi groen eiland. Zeker aan te raden om een autootje te huren en heel het eiland rond te touren naar en langs de prachtige lichtblauwe zee en het geweldig mooie uitzichtpunten over Lefkas. Leuke boottochtjes te reserveren aan de haven. Aan de gezellige boulevard ervaar je een gezellige drukte en goeie betaalbare restaurantjes. Zeker een aanrader als je ook verslaafd bent aan de schoonheid van Griekenland!

    5 waarderingen

    • Henri Schreurs
      10 landen bezocht
      1 review
      2 waarderingen
      Geplaatst op 07 maart 2018 18:12

      Hoi, Wij gaan in Augustus 2018 naar lefkas en willen graag een auto en scooter en een bootje huren in die 15 dagen dat we er zijn. Waar kan ik dat het beste doen en wat zijn de prijzen ervan? He je een indicatie qua prijzen van de genoemde middelen?? En waar moet ik wel zijn om het te huren en waar zeker niet waar ik moet huren. Alvast bedankt voor eventuele informatie. Mvg Henri

    • Henri Schreurs
      10 landen bezocht
      1 review
      2 waarderingen
      Geplaatst op 07 maart 2018 18:13

      Hoi, Wij gaan in Augustus 2018 naar lefkas en willen graag een auto en scooter en een bootje huren in die 15 dagen dat we er zijn. Waar kan ik dat het beste doen en wat zijn de prijzen ervan? He je een indicatie qua prijzen van de genoemde middelen?? En waar moet ik wel zijn om het te huren en waar zeker niet waar ik moet huren. Alvast bedankt voor eventuele informatie. Mvg Henri

    • Henri Schreurs
      10 landen bezocht
      1 review
      2 waarderingen
      Geplaatst op 07 maart 2018 18:14

      Hoi, Wij gaan in Augustus 2018 naar lefkas en willen graag een auto en scooter en een bootje huren in die 15 dagen dat we er zijn. Waar kan ik dat het beste doen en wat zijn de prijzen ervan? He je een indicatie qua prijzen van de genoemde middelen?? En waar moet ik wel zijn om het te huren en waar zeker niet waar ik moet huren. Alvast bedankt voor eventuele informatie. Mvg Henri

    • Henri Schreurs
      10 landen bezocht
      1 review
      2 waarderingen
      Geplaatst op 07 maart 2018 18:16

      Hoi, Wij gaan in Augustus 2018 naar lefkas en willen graag een auto en scooter en een bootje huren in die 15 dagen dat we er zijn. Waar kan ik dat het beste doen en wat zijn de prijzen ervan? He je een indicatie qua prijzen van de genoemde middelen?? En waar moet ik wel zijn om het te huren en waar zeker niet waar ik moet huren. Alvast bedankt voor eventuele informatie. Mvg Henri

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Lefkas vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Lefkas reiservaring en tips!

Ben jij in Lefkas geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief