Samos ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

23 Samos reiservaringen en tips

Geweldig

65%

Tof

30%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Caro
    op 23-02-2021
    14 landen bezocht • 5 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Leuk eiland”

    Rondreis over het eiland is een aanrader. Kokkari is een leuk plaatsje met leuke restaurantjes aan het water of in de kleine straatjes gezellig onder de druiven.
    Qua strand zou ik pythagorion aanraden, kokkari heeft vooral kiezelstrand of je moet iets verder lopen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marrit van Esch
    op 26-04-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Samos”

    Samos is klein genoeg om met jonge kinderen in een week te ontdekken. Ook al was ik er toen ik erg jong was, mijn familie heeft ervoor gezorgd dat het in mijn geheugen gegrift staat en de foto's brengen een positieve sfeer met zich mee, als we gezamenlijk herinneringen ophalen. De indrukwekkende haven met zijn grote cruiseschepen, de pittoreske dorpjes met witte muurtjes, vrolijke kraampjes met gekleurde hoedjes, sjaaltjes of tasjes, de kerkjes met hun prachtige blauwe daken die fel afsteken tegen de verblindende zon en hij, Pythagoras, die mij toen al heeft geleerd dat a2+b2=c2.

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Britt Jespers
    op 06-04-2019
    33 landen bezocht • 55 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Een eiland om tot rust te komen”

    Wat ik echt heel prettig vond aan Samos, is dat het nog niet zo toeristisch is en daarom hebben we echt uit kunnen rusten. Ondanks dat we gingen voor een weekje strand, zijn er ook leuke dorpjes waar je rond kunt struinen. We hadden via vrienden een adresje in Kokkari doorgekregen en dit is echt een aanrader. Verder is het Griekse eten heerlijk! Dat vonden we in Rhodos ook, maar hier wordt het eten met meer zorg bereid. Dus als je van rust houdt, maar toch graag naar een Grieks eiland zou willen, dan is Samos echt een aanrader.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wil En Fred van Oudheusden
    op 06-02-2018
    1 review • 4 waarderingen
    5

    “Samos”

    Samos is heerlijk eiland voor rust en ontspanning Kokkari is ook gezellig lekker gebak bij taverne Aelio nu VASILIKI verder leuk winkelen in Pytagorion dus echt een super echt Grieks eiland ga er zeker weer eens heen

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Piet
    op 26-11-2017
    25 landen bezocht • 27 reviews • 5 waarderingen
    3

    “Zon zee strand op dit prachtige eiland”

    Samos vind ik één van de leukste Griekse eilandjes waar ik geweest ben. Het is minder druk en toeristisch dan de bekendere eilanden zoals Kreta en Rhodos. Huur een auto of een scootertje om het eiland te verkennen en door de verschillende schilderachtige en authentieke stadjes te rijden.
    Ik vond de bevolking super vriendelijk en gastvrij in Samos. Geniet van een heerlijk glaasje wijn op een zonnig terrasje en geniet van al het lekkere eten dat Griekenland en Samos je te bieden hebben.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    op 15-11-2017
    35 landen bezocht • 42 reviews • 28 waarderingen
    5

    “Eiland om verliefd op te worden”

    Wij waren nog nooit in Griekenland geweest, Samos was de eerste kennismaking met dit land, en wat voor een!
    Alles klopt aan het eiland. Heerlijk eten, vriendelijke bevolking, prachtige natuur, idyllische stranden, niet te toeristisch en leuke authentiek Griekse dorpjes. Wij verbleven in Kokkari, elke avond weer gezellig druk in de straatjes, waar je heerlijk Grieks kunt eten. Ook Pythagorion is de moeite om te bezoeken, net als Samos stad (vooral oude stad, nieuwe vonden wij tegenvallen). Verrassend vond ik de stad Karlovassi. Heerlijk authentiek, veel lokale bevolking, weinig toeristen. De stranden zijn een van de pluspunten van Samos. Lemonakia, Tsamadou, Potami, Livadaki, het lijstje is eindeloos en ze zijn allemaal prachtig en nog redelijk rustig (waren er in september 2017).

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 12-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Authentiek Grieks eiland voor de Turkse kust”

    Samos heeft het allemaal. Kustplaatsjes waar je lekker langs de kade kan slenteren, bergdorpjes met smalle straatjes en mooie stranden. Bijna het hele jaar door is het lekker weer, ook in het voor- of najaar kun je een prima strandvakantie hebben. Hoogtepunt was tijdens de reis in een klein bergdorpje in een lokaal restaurantje paaslam eten tijdens Pasen. De eigenaar sprak 3 woorden Engels, en wij 2 woorden Grieks maar met gebarentaal kwamen we een heel eind. Ga hier niet heen om te feesten, maar ga hier zeker heen om te genieten van de natuur en cultuur!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jasper Brands
    op 02-11-2017
    35 landen bezocht • 26 reviews • 30 waarderingen
    5

    “Nog niet ontdekt door het massatoerisme ”

    Tijdens onze vakantie op Samos verbleven we in het gezellige dorpje Kokkari, een typisch grieks dorpje met witte huisjes, gezellige terrasjes, aan de zee. Met een scooter hebben we het eiland verkend, dit blijft voor ons toch de leukste manier om een eiland te verkennen! Voor zo'n 15 euro per dag huurden we een scooter (dit is wel alweer een aantal jaren geleden). We zijn op meerdere Griekse eilanden geweest, maar Samos sprong er voor ons toch wel echt uit. Dit komt omdat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme, zoals Corfu. Terwijl je over het eiland rondrijdt, zie je kleine kerkjes, mooie natuur en afgelegen baaitjes met helderblauw water. Tip: bezoek 'Papa Beach' bij Ireon en de kloof bij de watervallen van Potami, waar je met zwemkleren en waterschoenen al wandelend en zwemmend de kloof afloopt.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wil Oomen
    op 30-10-2017
    15 landen bezocht • 52 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Neem een kijkje in het Archeologisch Museum”

    Samos heeft genoeg straatjes met leuke winkeltjes. Als je langs het water loopt, kun je prachtige boten zien liggen. Wij hebben een bezoek gebracht aan het Archeologische museum in Vathy. Er zijn veel opgravingen en vondsten te vinden. Vooral het grote beeld was heel indrukwekkend. Wat een nadeel was, was dat het strand vlakbij ons hotel in Samos-stad een kiezelstrand was. Echter waren er genoeg bedden, waardoor je niet op de grond hoefde te liggen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Patricia
    op 29-10-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Samos”

    Samos is een leuk eiland om te ontdekken met een huurauto. Wij verbleven in huize Despina in Ireon. Ireon is een leuk plaatsjes met een kleine boulevard en tavernes waar je heerlijk kunt eten. Kokkari en Samos-stad zijn ook het bezoeken waard. Wij hebben destijds een auto gehuurd om het eiland te verkennen. Het is een groen eiland. Destijds was er nog wel wat zichtbaar van een eerdere bosbrand. Voor de rest lekker genieten daar van het lekkere Griekse eten

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Samos vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Samos reiservaring en tips!

Ben jij in Samos geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?