Santorini ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

18 Santorini reiservaringen en tips

Geweldig

44%

Tof

44%

Wel oké

11%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Bianca Akkermans
    op 29-12-2020
    13 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Ontzettend mooi, maar toeristisch”

    Santorini in één woord prachtig! En dan vooral de zonsondergang in Oia. Maar het nadeel hiervan is dat je dan ook tussen heel veel andere mensen in staat. Mocht je echt graag met je eigen gezelschap zijn, dan moet je een tafeltje boeken bij een van de restaurantjes, maar hier worden dan wel toeristische prijzen voor gerekend. Een ander nadeel is dat de stranden er van zwart zand zijn. Niet dat dit erg is, maar dat wordt wel ontzettend warm. Dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

    Maar is het de moeite waard om heen te gaan? Zeker weten! Overal is het ontzettend mooi, de witte huisjes stralen rust uit. Het eten is er heerlijk. Het openbaar vervoer is er prima. En natuurlijk de temperatuur, die is zelfs in het voorseizoen al goed te hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tess
    op 28-11-2019
    20 landen bezocht • 5 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Griekse schoonheid, zo uit de folder”

    Dol op Griekenland was ik al en dat is met het bezoek aan Santorini alleen maar versterkt. We hebben een heerlijke week gehad waarbij we 's ochtends in de huurauto (fantastisch koekblikje, handig met al die smalle straatjes) een van de dorpjes aandeden en 's middags lekker aan het zwembad ontspanden. Accomodatie in Kamari is een aanraader. De hotels zijn goed, de boulevard gezellig en vol met lekkere eettentjes en leuke zaakjes. Divers genoeg om zeker een paar avonden te spenderen, te slenteren en te eten.

    Santorini is ultiem fotogeniek. Je moet echter een behoorlijk goede photoshopper zijn wil je de meest gefotorgrafeerde spots in Oía mooi in beeld brengen, want het wemelt van de toeristen. De acht cruiseschepen die dagelijks aanleggen overspoelen het dorp. Het ligt onprettig niet op de wind, waardoor het er erg warm is. Het is schuifelend het dorp door. Wij zijn snel gevlugd. Eén avond gegeten in Thyra; mooi uitzicht, maar ook erg toeristisch.

    Het mooiste Santorini vind je zuidelijker: de zonsondergang is aan de andere kant van het eiland bij Akrotiri net zo mooi, maar vele malen rustiger en Griekse idylische dorpjes, inclusief witte huisjes en strakblauwe lucht zijn Megalochori en Pyrchos. De dorpjes zijn klein, maar hebben super schattige, leuke boetiekjes. Er komt geen kip en in plaats van toeristen lopen oude griekse mannetjes met ezeltjes je tegemoet. Het eten is simpel, maar fantastisch in zijn eenvoud - tomaat, feta, olijf en olie. Meer heb je niet nodig.

    Wij waren zelf niet heel dol op de stranden, omdat het geen zandstranden zijn... eenn mooie uitschieter was wel Eros beach. Heerlijk eten, goeie bedjes... wel wat prijziger. Maar best een dagje waard.

    Santorini is een absolute aanrader, als je het massa-toerisme ontwijkt. Ons werd nog een boottochtje verkocht, maar zodra we de haven verlieten hadden we spijt dat we niet net nog de kade op waren gesprongen en ons verlies namem... de tour was een dag vol ellende.

    Huur een auto en duik de dorpjes in. Combineer het met een comfortabel verblijf in Kamari en heb een heerlijke week!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Richina
    op 18-04-2019
    15 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Prachtig!!”

    Het eiland van Griekenland noemen ze dit ook wel, en terecht. De wit blauwe huisjes zijn onwijs schattig en hier kan je met zonsopkomst de mooiste fotos maken. Verder heeft het eiland natuurlijk veel mooie stranden te bieden en is het een aanrader om met een quad rond te rijden en de verschillende stadjes te bezoeken, sla vooral Oia niet over.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Yvonne Wesselink (travelz.nu)
    op 15-04-2019
    43 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Meest fotogenieke eiland van Griekenland”

    Santorini is het zuidelijkste eiland van de Cycladen. Misschien wel het mooiste, en zonder twijfel het meest fotogenieke eiland van Griekenland.

    Het ooit ronde Santorini heeft tegenwoordig de vorm van een halve maan. Vulkaanuitbarstingen hebben, door de eeuwen heen, het westelijke deel afgebroken en steile kliffen achtergelaten. Bewoners bouwden hun dorpen met huizen en kerken hier tegenaan. Alles wat je kent van ansichtkaarten uit Griekenland vind je hier. Witte dorpjes met doolhofstraatjes en blauwe koepeltjes hangen, alsof ze poseren voor een meesterschilder, aan de hoge kliffen van de westkust.

    Stranden vind je aan de oostkust en zo ook de bekendste badplaats Kamari, ook wel het zwarte strand genoemd. Dat de vulkaan haar sporen heeft nagelaten vind je terug op deze donkere stranden evenals op Red Beach. Zin in een actieve ochtend vanuit Kamari? Sta vroeg op en loop naar de top van de berg Mesa Vouna (400 meter). Bovenop bevinden zich de ruïnes van het Oude Thira (400 meter) waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het hele eiland.

    Pareltje
    Oia, het mooiste stadje van Santorini mag je niet missen. Toeristisch? Ja inmiddels wel maar nog altijd even pittoresk als fotogeniek. De zonsondergang is hier op haar mooist. Gedeeld met nog ‘een paar’ andere toeristen, dat dan weer wel.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeffrey
    op 26-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 26 waarderingen
    5

    “Wooow!”

    Santorini is echt geweldig, ik heb er geen andere woorden voor. Wij zijn er een paar nachten verbleven aan het einde van de zomer en je blijft je verbazen over alle mooie dorpjes en witte huisjes. Santorini is wel echt toeristisch, dus houd daar goed rekening mee. Op een mooie plek de zonsondergang bekijken doe je samen met nog 50 andere toeristen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gin Tonic
    op 25-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Super mooi eiland”

    Santorini is echt een prachtig eiland met veel mooie plekjes om mooie foto's te maken. De stad Oia is heel mooi maar meteen ook heel toeristisch. Toch zou ik je aanraden om erheen te gaan met zonsondergang en op een mooie plek te gaan eten daar om van het uitzicht te genieten. Wij hebben heerlijk gegeten bij Pelakonos. Er zijn in Oia en in de hoofdstad Fira veel leuke kleine boetiekjes. Een absolute aanrader is een wijnproeverij bij Santo Winery. Je hebt er echt een prachtig uitzicht en je krijgt er veel verschillende wijnen met wat hapjes erbij. Daarnaast vond ik het dorpje Emporio ook erg leuk met kleine kronkelende witte straatjes waar je doorheen kunt slenteren. Vergeet niet een overheerlijke ijskoffie te drinken bij To Kafenedaki. Alles wordt hier zelf en vers gemaakt. De stranden op Santorini vond ik tegen vallen. Het zijn meer kiezelstranden en het water is niet erg mooi naar mijn mening. De volgende keer zou ik dan ook een accommodatie met zwembad nemen op Santorini. Ik zou wel aanraden om een auto te huren om naar dorpjes en stadjes te rijden.

    9 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 22-11-2017
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    5

    “Toeristisch, fotogeniek eiland met veel must-sees”

    Santorini was de allerlaatste bestemming van onze bijna vier weken durende rondreis door Griekenland. We startten in Athene, reden vervolgens verder het vaste land in en de Peloponnesos op en na veel cultuur en natuur met een beetje strand zijn we gaan eiland hoppen voor veel strand en een beetje natuur en cultuur.

    Hoewel Santorini super toeristisch is, vonden wij het toch een prettig eiland om onze Griekenland reis te beëindigen. In de eerste plaats kun je vanaf Santorini heel praktisch en rechtstreeks terugvliegen naar Nederland. Daarnaast heeft het eiland veel bezienswaardigheden die je eigenlijk wel gezien wilt hebben.

    Wij hebben de high-lights van Santorini bezocht met een dagexcursie in groepsverband. Deze was heel massaal, maar zorgde er wel voor dat wij in één dag alle must-sees van het eiland hebben kunnen afvinken. Wij begonnen in de ochtend met een eerste boottocht naar het vulkaaneiland Nea Kameni waar we de vulkaan beklommen hebben. Heel indrukwekkend om hier overheen te lopen en het uitzicht vanaf de vulkaan is waanzinnig mooi. Een tweede boottocht bracht ons naar het eiland Palea Kameni waar we de gelegenheid kregen om even te zwemmen in de hot springs, waar het zeewater daadwerkelijk veel warmer dan gebruikelijk is. De derde en laatste boottocht zette ons af in de haven van Thirasia, waar we letterlijk het ‘populaire’ restaurant Captain Jack werden ingeduwd. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben hier heerlijk gegeten en tevens het geluk gehad dat we een tafeltje direct aan zee hadden. In Thirasia kun je omhoog naar het ansichtkaartdorpje Oia. De vele treden naar boven kun je ook per ezel afleggen. Echter vonden wij deze mogelijkheid niet bepaald diervriendelijk. De windmolens zijn samen met de pastelkleurige huisjes erg fotogeniek. Verder zijn er alleen maar smalle steegjes met souvenirwinkeltjes en restaurantjes te vinden. Het hoogtepunt van Oia is de adembenemende zonsondergang. Die mag je absoluut niet missen als je op Santorni bent.

    Een ander leuk must-visit plaatsje is Fira, waar je net als in Oia slingerende steegjes met veel winkeltjes en restaurantjes vindt. Je kunt hier de kabelbaan naar de oude haven nemen en per ezel teruggaan.

    Het is duidelijk dat je niet voor de mooie stranden naar Santorini komt. Het strand bestaat uit zwart zand en / of kiezelstenen maar ondanks dat het er in eerste instantie nogal vies uitziet, kun je er toch een heerlijke stranddag hebben. Onder andere Kamira is een leuke badplaats waar je knusse restaurantjes treft waar je ’s avonds heerlijk eet op een gezellig terras, al dan niet aan het strand. Na het eten kun je er nog door de straatjes langs kraampjes met etenswaren, souvenirs en straatkunstenaars lopen. Super toeristisch, dat wel, maar vooral ook erg leuk.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Erin
    op 21-11-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Eilandhoppen”

    Wij hebben Santorini bezocht in combinatie met Naxos en Ios in 2 weken tijd. Deze eilandjes waren prima met elkaar te combineren. Santorini is duidelijk het meest toeristisch, met name Oia. Met de zonsondergang was het zwart van de toeristen wat erg jammer was.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Melissa Hensbroek
    op 19-11-2017
    22 landen bezocht • 25 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Mooi wel toeristisch ”

    Ja absoluut heel mooi. Het is ook precies zoals op de foto's. We zijn blij dat we het gezien hebben tijdens het eilandhoppen. Maar wel echt toeristisch, zo jammer. Maar wil je de menigte ontvluchten ga dan niet over de boulevard lopen maar zak naar beneden af en loop tussen de huisjes door. Fira of Oia beide de moeite waard. Wat geen aanrader is is akrotiri red beach, wat een drukte. Maar goed meningen verschillen. Quad, auto heen en dan lekker over het eiland heen om ook de kleine plaatsjes te zien. Er is meer dan Oia en Fira

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tineke Wink
    op 18-11-2017
    13 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    5

    “magische plek”

    Wat is Santorini een mooi eiland! Toen ik hier vier jaar geleden met een vriendin naartoe ging, was ik meteen verkocht. De dorpen op het eiland liggen op zo’n 300 meter hoogte en hebben een geweldig uitzicht op zee. Dit eiland is zonder twijfel de meest fotogenieke plek waar ik ooit ben geweest. Al die witte huisjes met blauwe daken, prachtig om te zien! Het is er vrij klein, dus aan een paar dagen tot een week heb je meer dan genoeg om alle bezienswaardigheden te zien. Oia is mijn favoriete dorpje van Santorini. Je moet het alleen geen probleem vinden om de stad te delen met al die andere toeristen, want het stikt er wel van de toeristen. Gelukkig zijn er ook genoeg plekken waar het rustiger is, vooral de zonsondergangen merk je dat er zoveel toeristen zijn. Het is trouwens geen duur eiland, wat veel mensen wel denken aangezien het echt een 'honeymoon' locatie is.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Santorini vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Santorini vakantie aanbieders

Deel jouw Santorini reiservaring en tips!

Ben jij in Santorini geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?