Reiservaringen Honduras, reisverhalen & tips over Honduras reizen

Honduras essentials

Beste reistijd: December t/m mei
Visum nodig? Ja, bij aankomst
Minimum vliegduur: 15,5 uur
Richtprijs retourticket: € 950
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabies, tuberculose.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Honduras

Net als kleine buur El Salvador is Honduras een land dat nog wel eens vergeten wordt, of slechts vluchtig aangedaan onderweg van Guatemala naar Costa Rica of andersom. En dat is eigenlijk zonde. Want het christelijke Honduras stikt van de schatten uit zowel de Spaans koloniale, de Indianen- als de Mayaperiode. Je vindt er ongerept regenwoud, nationale parken, meren en watervallen, als ook een tropische Caraïbische kust met paradijselijke eilanden en hagelwitte stranden. Honduras is een land in overgang, van een bananenrepubliek vol corruptie naar een volwassen, trotse midden-Amerikaanse staat. Wie nu gaat, is er nog bij vóór de grote toeristenmassa. Want dat Honduras de potentie heeft die te bereiken, staat vast…

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Honduras

Ruïnes van Copán

In het uiterste westen, vlakbij de grens met Guatemala in het dal van de Copán, liggen de bekendste Maya-ruïnes van Honduras. Ook zijn hier vele taalscholen waar Spaans geleerd kan worden, populair onder reizigers die veelal enkele weken bij lokale families verblijven. Behalve de Maya-ruïnes ligt in de gemeente Copán het vogelpark Montaña de la Guara. In het dorp El Zapote ligt een waterbron die volgens de bewoners medicinale eigenschappen heeft. Copán zelf is een gezellig stadje met keistraatjes en mooie witte gebouwen met rode zaken, inclusief een fotogenieke koloniale kerk.

Roatán en Utila

Voor de kust van Honduras liggen een paar parels van eilanden: de Baai-eilanden. Roatán is de bekendste en meest bezocht; kleine broertje Utila is kleinschaliger en relaxter, ideaal voor backpackers. In Roatán komen wel veel Amerikanen. Er zijn hier enkele duurdere resorts en bijbehorende reizigers, en ook cruiseschepen meren er steeds vaker aan. Maar grote delen van het eiland (vooral richting het oosten) zijn nog low-key en authentiek, met goedkope accommodaties en rustige baaitjes. En vooral: práchtige witte stranden en azuurblauw water! Voor een kleinschaliger backpacksfeer is Utila de beste keuze: hier is maar één dorp en de accommodatie is er goedkoop (van 4 euro voor een hotelbed tot 30 euro voor een ruime 2persoonskamer met eigen badkamer). Voor slechts 150 euro haal je op Utilla je ‘PADI Open Water’, daarmee is het een van de goedkoopste duikbestemmingen ter wereld. Prachtige stranden zoals op Roatán vind je hier niet, maar je kunt er wel weer geweldig kayakken en ‘paddleboarden’.

Parque Nacional Jeanette Kawas

Aan de noordwestkus van Honduras, in de buurt van Tela, ligt het fraaie Parque Nacional Jeanette Kawas. Een park met regenwoud en apen, maar vooral ook met hagelwitte zandstranden, waaronder het heerlijke Playa Cocalito en de kleinere en meer afgelegen Puerto Caribe en La Ensenada. In zee liggen schitterende koraalformaties.

< Lees minder

9 Honduras reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,8

Op basis van 9 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,6

  • Gastvrijheid: 7,9

  • Natuur: 8,4

  • Stranden: 8,0

  • Eten: 7,1

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Honduras.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    26 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Veilig en mooi”

    Geplaatst 08-05-2019 • gereisd april 2014 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Veel mensen schrikt het af wanneer je zegt dat je Honduras gaat bezoeken. Ze vragen zich af of het er niet ontzettend gevaarlijk is. En ik kan zeggen: nee dat is het niet. Ik vind Honduras een geweldig land en het is nu nog heerlijk om alles op eigen houtje te ontdekken zonder massa's toeristen overal. De duikplekken zijn hier geweldig en alles is nog erg goedkoop.

    Mijn Honduras beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Indrukwekkend en warm land”

    Geplaatst 01-05-2019 • gereisd maart 2009 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Mooi cultureel land, bijzondere hoofdstad Tegus met een gezellig centrum. Luister naar de locals waar je beter wel of niet kan komen. Natuur overweldigend, mooie Maya tempels en culturele hoofdschatten. Zeer gastvrije inwoners, eten bijzonder, ongerepte natuur en hier en daar ook armoede helaas. Veel koffieplantages!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Honduras:

    Tegus • Copan • San Pedro la Laguna

    Mijn Honduras beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    42 landen bezocht
    53 reviews
    12 waarderingen

    “Anders”

    Geplaatst 26-04-2019 • gereisd januari 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Ik ben hier voornamelijk geweest om te duiken, maar heb toch ook nog wat andere sites bekeken. Zoals de Cangrejal rivier ten zuiden van La Ceiba. We sliepen hier bij de jungle river lodge. De lodge heeft een prachtig uitzicht vanaf de veranda boven de rivier. Ik heb er geraft en je kunt er wandelingen maken naar de andere kant van de rivier.
    Vanaf Utila heb ik gedoken, wat mooi was, maar in mijn geval niet overweldigend.
    Onderweg naar Guatemala zijn we bij Copan gestopt om de ruines te zien. Hier leek alles opeens al veel meer op Guatemala. Mooie omgeving en leuke sfeer in het dorpje.
    Vervoer was een beetje moeilijk omdat we er rond de kerstdagen zaten. Er ontstaat een volksverhuizing omdat iedereen naar huis gaat. Denk daar van te voren wel even over na.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Honduras:

    Copan • Jungle River lodge • Utila

    Mijn Honduras beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    25 landen bezocht
    39 reviews
    3 waarderingen

    “Duikparadijs”

    Geplaatst 20-04-2019 • gereisd april 2018 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Ik was op het eiland utila om een week te gaan duiken.
    Het goedkoopste land om te duiken is denk ik honduras wel
    Captain morgan was de duikschool.
    Je krijgt bij het duiken gratis overnachtingen.
    Het vervoer naar het eiland is wel best prijzig maar hier hangt een hele chille vibe! Huur een fiets of ga naar de leuke strandjes op het eiland!

    Mijn Honduras beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    27 landen bezocht
    20 reviews
    20 waarderingen

    “Onontdekt land, hidden gem van Midden-Amerika”

    Geplaatst 10-04-2019 • gereisd mei 2018 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Tijdens een rondreis in Midden-Amerika ben ik ook naar Honduras geweest. Begonnen in Utila om een duikcursus te doen. In tegenstelling tot de grote meerderheid die ik heb gesproken was ik zelf niet zo'n fan van het eiland. Het is mooi om te duiken en je kunt er een paar dagen lekker relaxen, maar er is verder niet veel te doen en de natuur is niet spectaculair.
    Wat ik wel prachtig vond, ik denk de mooiste jungle die ik ooit heb gezien, is in Pico Bonito National Park. Je hebt hier super diverse flora en fauna, een mooie waterval om naartoe te hiken, een rivier waar je kunt raften, lodges midden in de jungle, en vrijwel geen toeristen. Heerlijk!
    Daarnaast hebben we verschillende dorpjes en plaatjes langs de kust bezocht, zoals Sambo Creek, Nueva Armenia en Laguna de Cacao. Op zichzelf niet per se heel spectaculair maar het was heel leuk om zo het echte Honduras te zien (inclusief Garifuna cultuur) en de locals te ontmoeten. Die zijn overigens hartstikke vriendelijk en gastvrij!
    Een andere favoriet is Lago de Yojoa, een enorm groot meer met wederom prachtige omgeving en vriendelijke locals.

    Honduras was misschien wel een van mijn favoriete landen in Midden-Amerika, terwijl veel mensen dit land overslaan. Het is een stuk minder toeristisch, wat zowel voor- als nadelen heeft: het land is nog relatief onontdekt en niet beïnvloed door toerisme. Hierdoor heb je het geluk dat je veel plaatsen helemaal "voor jezelf" hebt; maar er is wel minder keuze in accommodatie. De locals zijn aan de ene kant ontzettend gastvrij omdat ze hun land graag willen laten zien aan jou als bezoeker (en ze alle toeristen nog niet zat zijn). Echter is Engels hier minder toegankelijk dan omliggende landen, en sommige locals vinden het iets te interessant dat er een Westerling is. Om die reden is Honduras wel een van de weinige landen waar ik het prettiger vond om samen te reizen dan alleen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Honduras:

    Pico Bonito National Park • Lago de Yojoa

    Mijn Honduras beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    36 landen bezocht
    34 reviews
    23 waarderingen

    “Duiken, kolibries en een bierbrouwerij”

    Geplaatst 29-10-2017 • gereisd maart 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Honduras is het zwarte schaap van Midden Amerika, wat jammer is. Hier vind je goedkoop en geweldig duiken (Utila), lekker bier met mooie vergezichten over het meer (Lago de Yojoa) en mayatempels (Copán). Ga niet naar San Pedro Sula (alleen om de bus te pakken), maar geniet van de gastvrijheid en backpacken zonder al teveel toeristen. Authentiek Midden Amerika vind je in Honduras!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Honduras:

    Utila • Yojoa  • Copán Ruinas

    Mijn Honduras beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    36 landen bezocht
    45 reviews
    50 waarderingen

    “Indrukwekkend”

    Geplaatst 25-10-2017 • gereisd november 2009 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Honduras is nog een authentiek land in Midden-Amerika. Een hardwerkende plaatselijke bevolking, schitterende ruines van Copan en mooie ongerepte natuur en dorpjes. Neem de tijd om rond te reizen want alles gaat op zijn Hondurees, zonder vast tijdschema en planning. Neem tijd om contact te leggen met de bevolking, ze zijn erg behulpzaam!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Honduras:

    Copán Ruinas • Santa Rosa de Copán • Tela

    Mijn Honduras beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    32 landen bezocht
    31 reviews
    5 waarderingen

    “Onontdekt Honduras”

    Geplaatst 28-04-2017 • gereisd juli 2007 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Een land waar je bijna niemand over hoort is Honduras, totaal onterecht voor het land (maar eerlijk gezegd wel heerlijk voor ons omdat het nog zo puur is..), want het heeft zoveel te bieden aan iets wat avontuurlijke reizigers. Een lange kuststrook met meerdere eilanden voor de kust, koloniale dorpen en steden en de indrukwekkende Maya ruïnes van Copán. De inwoners zijn erg vriendelijk en gastvrij, helpen je met het spreken van Spaans (en kunnen zelf vaak geen andere taal dus je moet wel) en het eten is erg goed. Het reizen per openbaar vervoer kan een uitdaging zijn omdat de vertrektijden onbekend zijn, maar dat hoort bij het sfeertje van dit gedeelte van de wereld. De prijzen liggen er ontzettend laag en de service is prima.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Honduras:

    Copán Ruinas • Utila • Tela

    Mijn Honduras beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    1 review
    4 waarderingen

    “Een verademing, nog puur&onontdekt land”

    Geplaatst 21-07-2015 • gereisd juli 2008 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Honduras heeft echt veel mooie plekken om te ontdekken, van koloniale steden tot prachtige natuurgebieden en waanzinnige stranden (en onderwaterwereld). Het is op de meeste plekken nog niet super toeristisch dus als reiziger moet je soms nog echt avonturieren.
    Het is een verademing om er te zijn en niet overal tegen andere toeristen en verkopers van souvenirs e.d. aan te lopen. Wat mij betreft ontdek je hier het echte Midden-Amerika. Het voelt allemaal net een tandje minder spectaculair dan de buurlanden maar echt een mooi onontdekt land om te leren kennen!
    Uiteraard moet je wel je gezond verstand gebruiken net als in elk ander arm land; in het donker niet reizen en geen opzichtige sieraden e.d. dragen. Do as the locals do en je zult echt een unieke reiservaring beleven!
    Hondurezen voelen zich vaak vereerd (en kijken soms raar op) dat je juist hun land komt bekijken ipv Guatemala of Costa Rica. Ze lijken soms wellicht wat stug of argwanend over maar zijn echt erg aardig.
    Beste vervoermiddel is overigens de bus, het liefst een 'directo' ipv de lokale (kippen)bus.
    Paar tips:
    Santa Rosa de Copán, een koel koloniaal stadje met een fijne sfeer en een actief cultureel centrum
    Tela, van waaruit je prachtige natuur-excursies kunt maken
    La Mosquitia, de Hondurese jungle, bereikbaar vanaf o.a. Trujillo een mooi kustplaatsje
    La Ceiba, vooral tijdens het carnaval (april)
    Cayos Cochinos, prachtige bounty-eilandjes voor de kust van La Ceiba
    Gracias, een rustig dorpje in de bergen, met een mooi natuurgebied en thermale bronnen
    La Campa, een klein dorpje beroemd om zijn aardewerk
    Roatan en Utila zijn prachtige, maar wel toeristische eilanden. Het onderwaterleven is hier schitterend
    En zo kan ik nog wel even doorgaan!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Honduras:

    Santa Rosa de Copán • Tela • La Mosquitia

    Mijn Honduras beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Honduras reiservaring!

Ben jij onlangs in Honduras geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Honduras reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Honduras

Vergelijk hotelprijzen Honduras