27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Ierland kent een strenge wetgeving betreffende voedselwaren en je mag een hoog niveau van hygiëne verwachten in hotels en restaurants. Inentingen zijn niet verplicht, maar vaccinaties tegen tetanus en hepatitis worden steeds aangeraden als je op reis gaat. De gezondheidszorg in Ierland is modern en van hoge kwaliteit. Wel zijn er lange wachtlijsten voor bepaalde ingrepen. De gezondheidszorg is er vrij duur. Vraag aan je ziekteverzekeraar een Europese Gezondheidskaart (EHIC-kaart), zodat de Ierse zorgverleners weten dat de meeste medische kosten betaald worden door je verzekeraar. Overweeg het afsluiten van een goede reisverzekering, die ook de kosten van repatriëring dekt.

De meeste geneesmiddelen zijn in de Ierse apotheken verkrijgbaar. Gewone pijnstillers, hoesttabletten en dergelijke vind je ook in de supermarkt. Neem speciale medicatie mee van thuis. Voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen, zoals zware slaapmiddelen en pijnmedicatie, moet je een medische verklaring kunnen voorleggen. Zorg er ook voor dat alle meegenomen medicatie steeds in de originele verpakking blijft.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Ierland specialisten

ANWB

ANWB

De ANWB is specialist in rondreizen en fly drives naar Ierland, inclusief overtocht.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI heeft een ruim aanbod met zo’n 20 verschillende Ierland-reizen waaronder individuele flydrives,groepsreizen (ook busreizen!) en biedt daarnaast ook stedentrips aan.
Bezoek website


Echt Ierland

Echt Ierland

Specialist voor een bijzondere Ierland vakantie. Met verblijf in kleinschalige hotels. En reizen in een rustig reistempo.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Ierland

ANWB
1. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

Echt Ierland
3. Echt Ierland

Ierland specialist.
Bezoek websiteBekijk Ierland rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Ierland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Ierland
V.a. 29
t>