27 Vakantiedagen

Geografie – waar ligt Ierland?

De republiek Ierland ligt op het gelijknamige eiland. In het noorden grenst de republiek Ierland aan Noord-Ierland. Noord-Ierland is een land dat behoort tot het Verenigd Koninkrijk. De republiek Ierland beslaat ongeveer 80% van het eiland Ierland. De republiek grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het zuiden aan de Keltische Zee en in het oosten aan de Ierse Zee.

De oppervlakte van de republiek Ierland bedraagt 69.825 vierkante kilometer. Het Ierse binnenland bestaat uit een golvend landschap met veel kleine meertjes. Aan de westkust van Ierland is het landschap ruiger en bergachtiger. De westkust bestaat voor een groot gedeelte uit spectaculaire kliffen. De hoogste bergtop is de Carrauntoohil (1038 meter), gelegen in het graafschap Kerry in het zuidwesten van Ierland. De langste rivier Shannon loopt van noord naar zuid door het land. Tot de republiek Ierland behoren ook een aantal eilanden, waarvan de Aran-eilanden in de Galway Bay de bekendste zijn.

De hoofdstad van Ierland is Dublin, gelegen aan de oostkust. De op een na grootste stad Cork ligt aan de zuidkust van Ierland.

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Ierland specialisten

ANWB

ANWB

De ANWB is specialist in rondreizen en fly drives naar Ierland, inclusief overtocht.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI heeft een ruim aanbod met zo’n 20 verschillende Ierland-reizen waaronder individuele flydrives,groepsreizen (ook busreizen!) en biedt daarnaast ook stedentrips aan.
Bezoek website


Echt Ierland

Echt Ierland

Specialist voor een bijzondere Ierland vakantie. Met verblijf in kleinschalige hotels. En reizen in een rustig reistempo.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Ierland

ANWB
1. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

Echt Ierland
3. Echt Ierland

Ierland specialist.
Bezoek websiteBekijk Ierland rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Ierland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Ierland
V.a. 29