27 Vakantiedagen

Reizen binnen Ierland – openbaar vervoer & transport

Auto & motor

Zelf een rondreis door Ierland maken? De wegen in Ierland zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Autosnelwegen worden aangegeven met de letter ‘M’, rijkswegen met een ‘N’. In Ierland rijdt men aan de LINKERZIJDE van de weg. In de republiek Ierland (niet in Noord-Ierland!) geeft men snelheidslimieten aan in kilometer per uur. Wegwijzers in de Iers-sprekende gebieden geven alleen de Ierse naam van de steden en dorpen weer, niet in het Engels. Een Nederlands of internationaal rijbewijs is geldig in Ierland.

Huurauto’s zijn verkrijgbaar in de luchthavens, aankomsthavens van veerdiensten en in de grote steden. Een tip: reserveer op voorhand een huurauto inclusief verzekering bij Sunny Cars, dat scheelt je een hoop tijd bij aankomst. Houd er rekening mee dat de bestuurder aan de rechterzijde van de wagen zit in een Ierse huurauto.

Trein

De trein is een comfortabele manier van reizen in Ierland, waarbij je onderweg volop geniet van indrukwekkende landschappen. Vanuit Dublin vertrekken er spoorlijnen naar alle uithoeken van het land. Het spoorwegnet wordt beheerd door Irish Rail. Verschillende spoorlijnen zijn toeristisch erg in trek. Een voorbeeld is de spoorlijn van Dublin naar Rosslare, die de mooie oostkust van Ierland volgt.

Bus

De bus is eveneens een aanbevolen manier om de republiek Ierland te verkennen. De busmaatschappij Bus Eireann biedt busvervoer aan over heel het land. Er zijn ook heel wat particuliere touroperators die toeristische busdiensten aanbieden naar de bekendste locaties in Ierland. Als je alleen reist, is de bus meestal goedkoper dan een huurauto. Met een zogenaamde ‘Open road ticket’ van Bus Eireann kun je gedurende een aantal dagen onbeperkt de bus nemen.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Ierland specialisten

ANWB

ANWB

De ANWB is specialist in rondreizen en fly drives naar Ierland, inclusief overtocht.
Bezoek website


TUI

TUI

TUI heeft een ruim aanbod met zo’n 20 verschillende Ierland-reizen waaronder individuele flydrives,groepsreizen (ook busreizen!) en biedt daarnaast ook stedentrips aan.
Bezoek website


Echt Ierland

Echt Ierland

Specialist voor een bijzondere Ierland vakantie. Met verblijf in kleinschalige hotels. En reizen in een rustig reistempo.
Bezoek website

Meer Ierland reisorganisaties

Booking.com
Booking.com

Hotels & appartementen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet-only prijzen.
Bezoek website

SNP
SNP

Natuurreizen.
Bezoek website

BBI Travel
BBI Travel

O.a. autorondreizen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
De Jong Intra

Autoreizen & accommodaties.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsrondreizen.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Flydrives & cultuurreizen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Ierland

ANWB
1. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

Echt Ierland
3. Echt Ierland

Ierland specialist.
Bezoek websiteBekijk Ierland rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Ierland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Ierland
V.a. 29