Adriatische kust ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

14 Adriatische kust reiservaringen en tips

Geweldig

29%

Tof

57%

Wel oké

14%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Lindsay
    op 30-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Strandvakantie”

    Ben je opzoek naar een leuke bestemming voor de zomervakantie en wil je graag een strandvakantie? Dan moet je echt naar Sardinië gaan! De stranden zijn mooi en de mensen zijn super vriendelijk! Wij komen hier regelmatig weer terug omdat het zo goed bevalt!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lesley Nieuwenhuis
    op 25-04-2019
    23 landen bezocht • 44 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Zon, strand en pizza”

    De Adriatische kust is perfect voor een lange zomer vakantie. Vroeger kwam ik er vaak met mijn ouders en inmiddels kom ik er zelf ook graag terug. De kust is duidelijk gemoderniseerd, maar ook een stuk duurder geworden. Als je op zoek bent naar het 'echte' Italië zal je nog wat meer naar het zuiden moeten, maar als je een vakantie wil met zon, strand en pizza's is het hier perfect.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet De Reiziger
    op 02-12-2017
    27 reviews • 23 waarderingen
    5

    “Cesenatico klein maar fijn”

    Een leuk klein dorpje met veel sfeer in het hoogseizoen. Vele markten en braderieen langs de haven en er omheen. Vele keuze uit barretjes en restaurants. Een erg leuk dorpje als u een rondreisd maakt door italie. Het strand blijft heel lang ondiep. Genoeg plek om met eigen handdoekje te liggen. In de zomer vol met stoeltjes en in de winter verlaten.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon
    op 23-11-2017
    25 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
    3

    “Afstrepen van de lijst en weer door!”

    Vaak hoor je dat Venetië het hoogtepunt is van hun reis door Italië. Ja het is mooi, maar ook zo toeristisch! Het is zeker een plek die je in je leven gezien moet hebben en een tochtje met een zingende kapitein in een gondel is ook een aanrader, maar mocht ik nog een keer teruggaan dan zou ik zeker voor een rustig weekend kiezen en niet midden in de zomer. Wel heb ik ook gehoord bij 3 op reis dat er een speciaal carnavals festival is, dit zou ik nog wel willen bezoeken.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MARLEEN PEETERS
    op 15-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 41 waarderingen
    4

    “Bologna: la rossa, la grassa, la dotta”

    Bologna, hoofdstad van de regio Emilia Romagna dankt zijn bijnamen "la rossa" aan de kleur van de rode daken en aan de politieke kleur van de meeste van zijn inwoners; "la grassa" aan het lekkere eten. In Bologna eten we geen spaghetti bolognese maar wel tagliatelle al ragù) en dit wordt gemaakt met draadjesvlees in plaats van gehakt. "La dotta" verwijst dan weer naar de universiteit en zijn studenten. Bologna is een ideale citytrip voor een regendag want je kan er kilometers lang wandelen en shoppen onder de arcades zonder nat te worden. In het centrum kan je de 500 treden van de (scheve) toren Asinelli beklimmen, op de Piazza Maggiore de mooie paleizen bewonderen of het Archeologisch museum bezoeken.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel MARLEEN PEETERS
    op 10-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 41 waarderingen
    4

    “Ferrara, de fietsstad van Italië”

    Ferrara ligt in Emilia Romagna, de place to be voor lekker eten. In Ferrrara wordt er gefietst. Alle Italianen gaan op de fiets: in maatpak, met aktentas rijden ze door de stad. Er zijn geen fietspaden in het centrum dus het is oppassen met alle fietsers die kris kras door elkaar rijden. De meeste hotels hebben ook fietsen of e-bikes ter beschikking. Zo kan je naar het nabij gelegen meer Lago di Comacchio fietsen. Zeker bezoeken in het centrum is het Castello Estense (een prachtig kasteel in het midden van de stad), de kathedraal, het Palazzo dei Diamanti, de muren die de oude stad omwallen. Je kan een wandeling uitstippelen waarbij je al deze gebouwen tegenkomt. En bij regen kan je wandelen onder de arcades.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marlot
    op 28-10-2017
    14 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Prachtige Almalfikust”

    Als je in midden Italie bent, maak dan de route langs de wereldberoemde kustlijn: De Almalfikust. Super gaaf om te doen op scooter, maar als je dat net als ons niet mag of durft, is dit ook een prima route voor de auto. Stop af en toe bij leuke plaatsjes en geniet vooral van het uitzicht. Prachtig!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esther Hulsman
    op 26-10-2017
    1 review • 0 waarderingen
    4

    “Abruzzen en Riccione en omgeving”

    Wij zijn verzot op zowel de Abeuzzen als de Marken en de omgeving van Cattolica. Van mooie natuur, heerlijk eten tot de motorsport waar we graag naar toe gaan! In deze regio’s geldt nog op veel plekken het autenthieke Italie. Vooral in plaatsen in het achterland.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nadia Bronk-Boonstra
    op 22-10-2017
    15 landen bezocht • 27 reviews • 40 waarderingen
    4

    “Mooie kust”

    Wij verbleven in Le Marche op camping Internazionale in Sirolo. (http://www.campinginternazionale.com/nl/default.aspx). Mooie schone en levendige camping direct aan de Adriatische kust. De zee heeft prachtig helder blauw water wat langzaam dieper wordt. Toen wij er waren, waren er helaas heel veel kwalletjes. Niet gevaarlijk, maar je gaat ook niet lekker uitgebreid snorkelen. De Adriatische kust in Le marche is heel geschikt als uitvalsbasis om Le Marche verder te verkennen. 'S morgens en het begin van de middag uitstapjes maken en in de middag lekker aan het strand bakken. 'S avonds is er volop gelegenheid om heerlijk te eten in een van de restaurants in de buurt. Als je aan de Adriatische kust verblijft is het ook leuk een keer San Marino te bezoeken. Volgend jaar is voor ons Abruzzo aan de beurt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sconosciuta
    op 20-10-2017
    21 landen bezocht • 28 reviews • 35 waarderingen
    4

    “erg divers, hoe zuidelijker hoe mooier”

    Zowel in het uiterste noorden (Friuli) als in het uiterste zuiden (Puglia) geweest. De baai bij Grado is vrij ondiep en daardoor ideaal met kinderen. Hoe zuidelijker hoe rustiger en goedkoper, geen grote toeristenmassa's en een kristalheldere zee. Je treft er zowel zand- als rotsstranden.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Adriatische kust vakantie boeken – onze tips!

Deel jouw Adriatische kust reiservaring en tips!

Ben jij in Adriatische kust geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?