• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Vakantie Amalfikust boeken – de beste aanbieders & websites

Amalfikust Ravello Villa Rufolo

Is het moment daar om je Amalfikust vakantie te boeken? Dan is het verstandig om je te oriënteren op de verschillende aanbieders. Sommige van deze aanbieders bieden enkel pakketvakanties aan naar deze kustregio in Italië, andere (ook) individuele vakanties met een huurauto of groepsreizen. Op deze pagina vind je een overzicht van betrouwbare Nederlandse organisaties en websites die Amalfikust in hun aanbod hebben.

1. Amalfikust fly & drives

De Amalfikust behoort tot Campanië, een provincie die loopt van Positano in het westen tot aan Vietri sul Mare in het oosten. Aangezien de kustregio niet heel groot is (zo’n 50 kilometer lang), combineren veel reizigers de Amalfi kust met een bezoek aan Napels, Pompeï en/of een dagtrip naar Capri.

Sorrento en Salerno worden vaak gekozen als uitvalsbasis. Ook de Amalfikust en de rest van Campania ontdekken? Onderstaande aanbieders bieden (kleinschalige) vakanties naar de Amalfitaanse kust aan met huurauto.

Fly & drive aanbiedingen Amalfikust vanaf €549:


2. Amalfikust rondreizen

Een fly & drive is een prima optie voor vakantiegangers die op één bepaalde plek willen verblijven. Onder een ‘fly en drive’ verstaan de meeste aanbieders namelijk een vakantie met één vaste accommodatie, uitzonderingen daargelaten. Vind je het daarentegen leuk om op verschillende plaatsen te verblijven? Dan kan een rondreis een uitkomst bieden.

Dit kan een individuele rondreis met een huurauto zijn inclusief verblijf in meerdere accommodaties, maar ook een wandelvakantie, groepsreis of familiereis. Hieronder een selectie van de beste & meest betrouwbare aanbieders van Amalfikust rondreizen.

Rondreis aanbiedingen Amalfikust vanaf €699:


3. Losse vliegtickets boeken naar Amalfikust

Zelf een vakantie naar de Amalfikust samenstellen? Dan komen losse vliegtickets goed van pas. Napels Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven en ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van de Amalfikust. Vanuit Nederland, België en Duitsland gaan meermaals per week directe vluchten naar Napels.

Retourtickets Amalfikust vanaf €79:

Heb je vluchten van verschillende airlines op het oog? Kijk dan goed naar eventuele kosten voor (hand)bagage, wijzigingen en het reserveren van stoelen. Onderaan de streep kan dit veel verschil maken.


4. Losse accommodaties boeken in Amalfikust

Aan en rondom de Amalfikust vind je de meest schilderachtige vakantieadresjes. Denk aan luxe villa’s met uitzicht op zee of bed & breakfasts met een groot zwembad in een weelderige tuin. Geef je liever niet al te veel geld uit aan een accommodatie? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden. Zo zijn er ook genoeg middenklasse hotels en pensions te vinden. Een eigen appartementje boeken kan natuurlijk ook.

Van plan om in het hoogseizoen naar de Amalfikust te gaan? Leg je verblijf of verblijven dan tijdig vast. De kustregio is erg in trek, waardoor accommodaties snel volgeboekt zijn.


5. Huurauto boeken in Amalfikust

De Amalfikust beschikt over een van de meest schilderachtige wegen ter wereld. Eroverheen rijden is echter niet altijd een pretje, gezien de drukte en de beperkingen die kunnen gelden. Vermijd je echter het hoogseizoen en ben je van plan om ook de boot te nemen en van de gebaande paden te gaan? Een huurauto reserveren kan eenvoudig én goed verzekerd via deze aanbieders:


6. Amalfikust pakketvakanties (vlucht + hotel)

De Amalfikust is prima met het openbaar vervoer (bussen en boten) te verkennen. Dit maakt de kustregio dan ook ideaal voor vakantiegangers die liever niet met een huurauto op pad gaan. Wel is het handig om een centrale locatie uit te kiezen en een bushalte op loopafstand te hebben, voor als je er wel graag op uit gaat. Bij onderstaande aanbieders vind je Amalfikust vakanties met vluchten en verblijf.

Vakantie aanbiedingen Amalfikust vanaf €549:


7. Amalfikust activiteiten, tours & tickets boeken

De Amalfikust is prima op eigen gelegenheid te verkennen, met name in het laagseizoen. In het hoogseizoen is boeken van excursies en tours echter aan te raden vanwege de grote vraag. Via de volgende websites kun je toffe Amalfikust activiteiten & reserveren én losse tickets boeken voor bezienswaardigheden:

Heb je reeds een pakketreis geboekt bij TUI? Dan kun je ook excursies boeken bij deze reisorganisatie zelf. Over het algemeen is dit wel duurder dan via bovenstaande partijen, lokale tourbureaus of de accommodatie zelf.

Meer te weten komen over de Amalfikust? Op onze uitgebreide Amalfikust pagina vind je de leukste tips, handige informatie en suggesties voor accommodaties.

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief